Vluchten van Amsterdam naar Bangkok

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Bangkok te vinden

Populairste Airline: KLM
KLM, EVA Airways en Thai Airways zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 5 % het meest geboekt.
KLM
3 %
EVA Airways
2 %
Thai Airways
0 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
78 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdag. Hier reis je tot 8 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Istanbul
In het bijzonder de route via Istanbul is met een boekingsaandeel van 8 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
15h 20min, vanaf € 432
8 %
1 tussenstop München
19h 45min, vanaf € 329
7 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
16h 05min, vanaf € 421
6 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Bangkok

Bangkok: een culinaire voltreffer

Bangkok is de stad die het meeste toeristen verwelkomt per jaar. En als je ziet wat de Thaise hoofdstad allemaal te bieden heeft is dit niet zo vreemd. Rondrijdende tuk-tuks die klanten op hun bestemmingen brengen, eettentjes langs de weg die lokale specialiteiten aanbieden, onder het zonlicht glanzende tempels die veelvuldig op de gevoelige plaat worden vastgelegd door toeristen en uiteraard de ‘floating markets’, die een trekpleister zijn waar een reiziger hiervoor alleen al een vliegticket naar Thailand boekt.

Chinees nieuwjaar

Met een regenseizoen dat loopt van juni tot november is Bangkok het vaakst bezocht in de beginmaanden van het jaar. Wan Trut Chin, het Chinese nieuwjaar is hierbij een populaire datum. In november is er het Loi Krathong Festival of Light, een feest waarvan de datum afhankelijk is van de volle maan.

Blijven lachen

Nederlanders die via de luchthaven Thailand binnenkomen kunnen de eerste dertig dagen zonder visum. Reizigers op doorreis die via een buurland in het land zijn aangekomen zijn echter beperkt tot vijftien dagen. In beide gevallen hoef je te beschikken over een paspoort dat nog zes maanden geldig is na aankomst. Inentingen zoals hepatitis A, tyfus, tetanus, Dyphtheria, hondsdolheid en malaria profylaxe zijn een vereiste bij een bezoek aan Thailand. Vergeet niet dat Thailand gewoontes heeft die voor ons wat vreemd lijken op het eerste zicht. Zo wordt het in Thailand als onbeleefd beschouwd om negatieve emoties te laten zien. Blijven lachen is dus de boodschap! Thailand is net als het gehele Zuidoost-Azië gekend omwille van zijn lage prijzen. Je smaakzintuigen kun je dus naar hartenlust verwennen bij een van de vele eetstandjes die je vindt op straat.

Tourist traps

Vanaf de luchthaven heb je de mogelijkheid om een rechtstreekse trein naar het centrum te nemen. Deze kost je ongeveer 100THB. Het openbare vervoer in de stad is goedkoop maar ingewikkeld. Taxi’s daarentegen zijn snel en goedkoop. De traditionele tuk-tuks worden over het algemeen beschouwd als een tourist trap en zijn vaak erg duur. De populairste gebieden om te overnachten zijn Sukhumvit Road, Chinatown en Khao San Road. Hier vind je al overnachtingen vanaf 360THB.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Bangkok

Goedkoopste heenvlucht van € 295,99
Retourvlucht van € 550,99
Vluchttijd min. 10:50 / max. 11:00
Vliegtijd terugvlucht min. 12:15/ max. 12:45
Afstand 9218 km
Vluchten per week 11
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Bangkok International Airport (BKK)
Land van bestemming Thailand
Alternatieve routes naar Thailand
Alternatieve vluchten naar Bangkok
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs