Populairste Airline: KLM
De populairste airlines op de route Amsterdam – Bangkok zijn met 5 % KLM, EVA Airways en Thai Airways.
KLM
3 %
EVA Airways
2 %
Thai Airways
0 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 4 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 30 % besparen.
127 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandag zijn vliegtickets tot 6 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul
In het bijzonder de route via Istanbul is met een boekingsaandeel van 7 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
15h 05min, vanaf € 470
7 %
1 tussenstop München
15h 50min, vanaf € 420
6 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
21h 40min, vanaf € 478
6 %
Retour al vanaf € 396,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 21-09-20 inclusief terugvlucht op 11-10-20 is op dit moment € 396,00.

€ 396
goedkoop
€ 396
duur
€ 1 505

Bangkok: een culinaire voltreffer

Bangkok is de stad die het meeste toeristen verwelkomt per jaar. En als je ziet wat de Thaise hoofdstad allemaal te bieden heeft is dit niet zo vreemd. Rondrijdende tuk-tuks die klanten op hun bestemmingen brengen, eettentjes langs de weg die lokale specialiteiten aanbieden, onder het zonlicht glanzende tempels die veelvuldig op de gevoelige plaat worden vastgelegd door toeristen en uiteraard de ‘floating markets’, die een trekpleister zijn waar een reiziger hiervoor alleen al een vliegticket naar Thailand boekt.

...

Chinees nieuwjaar

Met een regenseizoen dat loopt van juni tot november is Bangkok het vaakst bezocht in de beginmaanden van het jaar. Wan Trut Chin, het Chinese nieuwjaar is hierbij een populaire datum. In november is er het Loi Krathong Festival of Light, een feest waarvan de datum afhankelijk is van de volle maan.

...

Blijven lachen

Nederlanders die via de luchthaven Thailand binnenkomen kunnen de eerste dertig dagen zonder visum. Reizigers op doorreis die via een buurland in het land zijn aangekomen zijn echter beperkt tot vijftien dagen. In beide gevallen hoef je te beschikken over een paspoort dat nog zes maanden geldig is na aankomst. Inentingen zoals hepatitis A, tyfus, tetanus, Dyphtheria, hondsdolheid en malaria profylaxe zijn een vereiste bij een bezoek aan Thailand. Vergeet niet dat Thailand gewoontes heeft die voor ons wat vreemd lijken op het eerste zicht. Zo wordt het in Thailand als onbeleefd beschouwd om negatieve emoties te laten zien. Blijven lachen is dus de boodschap! Thailand is net als het gehele Zuidoost-Azië gekend omwille van zijn lage prijzen. Je smaakzintuigen kun je dus naar hartenlust verwennen bij een van de vele eetstandjes die je vindt op straat.

...

Tourist traps

Vanaf de luchthaven heb je de mogelijkheid om een rechtstreekse trein naar het centrum te nemen. Deze kost je ongeveer 100THB. Het openbare vervoer in de stad is goedkoop maar ingewikkeld. Taxi’s daarentegen zijn snel en goedkoop. De traditionele tuk-tuks worden over het algemeen beschouwd als een tourist trap en zijn vaak erg duur. De populairste gebieden om te overnachten zijn Sukhumvit Road, Chinatown en Khao San Road. Hier vind je al overnachtingen vanaf 360THB.

...