Vluchten naar Bangkok

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Bangkok

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Bangkok BKK) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Bangkok zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Bangkok reistips

Stad van tempels en wolkenkrabbers

De Thaise hoofdstad Bangkok ligt in het zuiden van het land, niet ver van de Golf van Thailand. Toeristische trekpleisters als boeddhistische tempels en historische paleizen bepalen samen met wolkenkrabbers en kantoorgebouwen het stadsbeeld.

Nooit kouder dan twintig graden

Het tropische klimaat zorgt ervoor dat de temperatuur in Thailand en Bangkok over het algemeen nooit tot beneden de twintig graden Celsius daalt. Ook ’s nachts blijft het daardoor aangenaam. Iets om te vermijden is het regenseizoen, dat van juni tot november loopt. Interessante nationale feestdagen zijn het Chinese nieuwjaar Wan Trut Chin in februari en het Thaise Nieuwjaar rond 14 april. Net na het regenseizoen wordt in november het feest Loi Krathong gehouden. Het moment van de volle maan is bepalend voor de exacte datum van dit lichtfestival.

Bangkok bezoeken? Glimlach paraat

In de drukke miljoenenstad Bangkok is het voor inwoners en bezoekers gebruikelijk om zich van zijn of haar vriendelijkste kant te laten zien. Het tonen van negatieve emoties als boosheid en irritatie beschouwt men namelijk als onbeleefd. Daarom wordt op straat en in het openbaar door veel mensen geglimlacht. De bijzonder lage kosten voor levensonderhoud in Bangkok geven daar bovendien ook alle aanleiding toe. Voor de reis moet men in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens zes maanden geldig is. Wie Thailand via een luchthaven binnenkomt mag dertig dagen in het land blijven zonder visum. Steekt men de grens over vanuit een buurland, dan geldt een maximaal verblijf zonder visum van vijftien dagen. Aanbevolen inentingen zijn malaria profylaxe, hepatitis A, hondsdolheid, tetanus, difterie en tyfus.

Taxi beste optie in Bangkok

Na aankomst op het vliegveld Suvarnabhumi kan de Link Express worden genomen naar het circa dertig kilometer verderop gelegen Bangkok. Een directe trein naar het stadscentrum kost rond de 100 Thaise bath. Wie goedkoper wil reizen kan de stoptrein nemen. Omdat de busdiensten niet al te nauwkeurig op schema rijden, zijn taxi’s in Bangkok het ideale vervoersmiddel. Ze zijn bovendien goedkoper dan de traditionele tuktuks. De metro is een andere voordelige manier om binnen Bangkok te reizen.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Bangkok
Luchthaven
Alternatieve routes naar Thailand