Populairste Airline: Lufthansa
De meeste passagiers op de route Brussel – Bangkok reizen het liefste met Lufthansa.
Lufthansa
11 %
Thai Airways
4 %
Brussels Airlines
0 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 56 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
109 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zondag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Wenen
Vluchten via Wenen zijn op deze route met 11 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Wenen
13h 20min, vanaf € 437
11 %
1 tussenstop München
12h 45min, vanaf € 428
9 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
27h 50min, vanaf € 518
9 %
Retour al vanaf € 406,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 27-09-19 en de terugvlucht op 25-10-19.

€ 406
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Bangkok: van porseleinen torens tot watervaranen

Overal in de Thaise hoofdstad zie je de wats, de boeddhistische tempels. Soms ook met porseleinen torens! En tijdens een wandeling in het Lumphini Park kun je zo oog in oog komen te staan met een watervaraan. Weer 's wat anders dan een stadsmus.

...

Wij komen niet voor de regen

Voor het betere weer is de beste periode om Bangkok te bezoeken tussen november en juni. Tussen juni en november zit je in de maanden van het regenseizoen. In februari is het Wan Trut Chin, de eerste dag van het nieuwe jaar; op de Chinese kalender kunnen deze data in februari variëren. Van 13 tot 15 april is het Songkran, dan wordt het Thaise Nieuwjaar gevierd. In november kun je het Loi Krathong Festival of Light meebeleven. De precieze datum van deze feestdag is afhankelijk van de volle maan.  

...

Nog even wat voorbereiden

Nederlandse paspoorthouders die via een luchthaven Thailand binnenkomen, hebben de eerste 30 dagen geen visum nodig. Bij binnenkomst over land mag je uiterlijk 15 dagen zonder visum. Wel dient het paspoort 6 maanden na aankomst nog geldig te zijn. Aanbevolen inentingen zijn hepatitis A, tyfus, tetanus, difterie, hondsdolheid en malaria profylaxe. Nog even een tip: Blijf lachen! Het wordt in Thailand als onbeleefd beschouwd om negatieve emoties te tonen. Ook boos worden is not done. De kosten voor levensonderhoud zijn veel lager dan in Nederland.

...

Hoe gaan we?

De Airport Rail Link stopt op de luchthaven direct voor de terminal. Vanaf BKK naar het centrum van Bangkok met de luchthaven Link Express, de rechtstreekse trein, kost ongeveer 100 THB. Hier kun je overstappen of een taxi nemen. Airport Link City Line (met stops) duurt langer, maar is iets goedkoper. Accommodatie begint bij ongeveer 360 THB. Populaire gebieden voor hotels zijn Sukhumvit Road, Chinatown, en Khao San Road. Openbaar vervoer is goedkoop, maar moeilijk te begrijpen. De metro is goedkoop. Taxi's zijn populair, snel en goedkoop. Tuk tuks zijn vaak tourist traps en duur.

...