Populairste Airline: Lufthansa
De populairste airlines op de route Brussel – Bangkok zijn met 12 % Lufthansa, Thai Airways en Brussels Airlines.
Lufthansa
8 %
Thai Airways
4 %
Brussels Airlines
0 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
4 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
31 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 8 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Helsinki
Op deze route zijn vluchten via Helsinki met een aandeel van 8 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Helsinki-Vantaa
13h 45min, vanaf € 471
8 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
17h 35min, vanaf € 474
8 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
15h 15min, vanaf € 458
8 %
Retour al vanaf € 406,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 02-02-20 en terugvlucht; 16-02-20.

€ 406
goedkoop
€ 381
duur
€ 1 129

Bangkok: van porseleinen torens tot watervaranen

Overal in de Thaise hoofdstad zie je de wats, de boeddhistische tempels. Soms ook met porseleinen torens! En tijdens een wandeling in het Lumphini Park kun je zo oog in oog komen te staan met een watervaraan. Weer 's wat anders dan een stadsmus.

...

Wij komen niet voor de regen

Voor het betere weer is de beste periode om Bangkok te bezoeken tussen november en juni. Tussen juni en november zit je in de maanden van het regenseizoen. In februari is het Wan Trut Chin, de eerste dag van het nieuwe jaar; op de Chinese kalender kunnen deze data in februari variëren. Van 13 tot 15 april is het Songkran, dan wordt het Thaise Nieuwjaar gevierd. In november kun je het Loi Krathong Festival of Light meebeleven. De precieze datum van deze feestdag is afhankelijk van de volle maan.  

...

Nog even wat voorbereiden

Nederlandse paspoorthouders die via een luchthaven Thailand binnenkomen, hebben de eerste 30 dagen geen visum nodig. Bij binnenkomst over land mag je uiterlijk 15 dagen zonder visum. Wel dient het paspoort 6 maanden na aankomst nog geldig te zijn. Aanbevolen inentingen zijn hepatitis A, tyfus, tetanus, difterie, hondsdolheid en malaria profylaxe. Nog even een tip: Blijf lachen! Het wordt in Thailand als onbeleefd beschouwd om negatieve emoties te tonen. Ook boos worden is not done. De kosten voor levensonderhoud zijn veel lager dan in Nederland.

...

Hoe gaan we?

De Airport Rail Link stopt op de luchthaven direct voor de terminal. Vanaf BKK naar het centrum van Bangkok met de luchthaven Link Express, de rechtstreekse trein, kost ongeveer 100 THB. Hier kun je overstappen of een taxi nemen. Airport Link City Line (met stops) duurt langer, maar is iets goedkoper. Accommodatie begint bij ongeveer 360 THB. Populaire gebieden voor hotels zijn Sukhumvit Road, Chinatown, en Khao San Road. Openbaar vervoer is goedkoop, maar moeilijk te begrijpen. De metro is goedkoop. Taxi's zijn populair, snel en goedkoop. Tuk tuks zijn vaak tourist traps en duur.

...