Vluchten naar Thailand

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Thailand

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Thailand voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Thailand zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Thailand reistips

Wat wacht op je in Thailand

Thailand neem een groot deel van het landoppervlakte van Zuidoost-Azië in beslag, strekt zich uit van de laatste uitlopers van het Himalaya gerbergte tot het Maleisisch schiereiland (ook: Malakka) en omsluit de Golf van Thailand, een binnenzee verbonden met de Zuid-Chinese Zee. De vorm van het landoppervlakte doet denken aan de kop van een olifant.

In de bergachtige noordelijke regio, waar tevens het hoogste punt van het land is (Doi Inthanon, 2565 m), bevindt zich de grens met Myanmar, vroeger Birma. Thailand grenst tevens aan, met de klok mee, Laos, Cambodja, Maleisië, de Golf van Thailand en de Andamanse Zee. Het centraal gebied en het oosten (Eastern Seaboard) vormen het economische hart van het land.

De voor toeristen in de winter interessante bestemmingen liggen in de zuidelijke regio op het schiereiland Malakka tussen de Indische Oceaan en de Stille Oceaan. Berglandschappen, tropische regenwouden en prachtige stranden wisselen elkaar af.

De belangrijkste bestemmingen in Thailand

De belangrijkste luchthaven is Suvarnabhumi, circa 25 km ten oosten van Bangkok. Andere belangrijke internationale luchthavens in Thailand zijn luchthaven Don Muang (Bangkok), luchthaven Chiang Mai, luchthaven Chiang Rai en luchthaven Phuket.

Thailand heeft meer dan 100 eilanden met tropische stranden. De watertemperatuur ligt op een jaargemiddelde van 27 tot 30 graden. Het land is een populaire reisbestemming voor vakantiegangers vanuit de hele wereld. Prachtige stranden, bergen en oerwouden en de wereldberoemde keuken hebben Thailand in de loop van de laatste decennia in een economische "Aziatische Tijger" veranderd.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Thailand heeft een tropisch-moesson klimaat met temperaturen boven de 18°C het hele jaar door. Thailand kent grofweg drie seizoenen: van november tot februari brengt de noorden tot noordoostenwind droge en koele lucht, in de tijd voor de moesson van maart tot mei heersen de hoogste temperaturen (vaak meer dan 35°C) en de regentijd duurt van juni tot september met de moesson uit het zuidwesten.

Nederlandse toeristen die naar Thailand reizen hebben geen visum nodig, tenzij het verblijf langer dan 30 dagen is. Een paspoort, minimaal nog 6 maanden geldig bij vertrek uit Thailand, volstaat. Voor zaken/werk is wel een visum nodig. Meer reisadvies: minbuza.nl

Een vaccinatie tegen de infectieziekten buiktyfus, difterie tetanus polio, hepatitis A en hepatitis B wordt aanbevolen en een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor dit land. Verder bestaat er het gehele jaar door een malaria risico.

Bijzondere plekken in Thailand

De Thaise hoofdstad Bangkok met haar belangrijke internationale luchthaven Suvarnabhumi International Airport is doorgaans het eerste reisdoel van vakantiegangers. De stad is rijk aan cultuur an bezienswaardigheden. Er zijn meer dan 400 tempels, waarvan de Wat Phra Kaeo met de "Smaragd-Boeddha" de beroemdste is. Theater, musea en goedkope winkelmogelijkheden trekken ieder jaar miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Andere bekende steden in Thailand zijn Chiang Mai, Nonthaburi, Samut Prakan, Udon Thani, Chonburi en Hat Yai.

Populaire eilanden zijn:

  • Ko Chang met zijn tropische regenwouden, bergen en mooie vissersdorpen.
  • Ko Kut met zijn bergachtige regenwouden en baaien voor snorkelen en duiken.
  • Ko Sumai met in totaal 25 kilometer sneeuwwitte zandstranden en een microklimaat waardoor het ook ten tijde van de moesson mooi weer garandeert.
  • Ko Phuket met zijn paradijselijke stranden, luxe hotels en watersport is zeer geliefd bij toeristen die een all-in vakantie boeken.