idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Phuket reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Phuket?

Vanuit Nederland vertrekken er geen rechtstreekse vluchten naar het Thaise eiland Phuket. Wel vliegen de luchtvaartmaatschappijen KLM, Aeroflot Russian Airlines, Turkish Airlines, Cathay Pacific Airways, Etihad Airways, EVA Airways in samenwerking met Bangkok Airways of Thai Airways en Singapore Airlines vanaf Amsterdam naar Phuket met één tussenstop. Daarnaast vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen zoals Finnair en Qatar Airways vanaf Amsterdam naar Phuket met twee of meer tussenstops. De totale reistijd kan hierdoor wel een aantal uur langer worden.

Wat is de beste tijd om naar Phuket te reizen?

Phuket staat bekend om zijn mooie stranden. Het klimaat van Phuket past dan ook prima bij een ontspannen zonvakantie. In Phuket is het namelijk het hele jaar door rond de 30 graden, en ook ’s avonds blijft het aangenaam met temperaturen rond de 20 graden. Wel valt er in Phuket van april tot en met november vrij veel regen. Aangezien de regen voornamelijk aan het einde van de dag valt, kunnen toeristen hun planning hier gemakkelijk op aanpassen. Hierdoor is Phuket het hele jaar door een fijne vakantiebestemming.

Wat mag men in Phuket niet missen?

Naast zonnen, duiken en uitgaan valt er nog veel meer te beleven op het gezellige eiland Phuket. Zo is het maken van een cruise, het bezoeken van het Nationaal Park Phang Nha Bay en het ontdekken van de eilandjes in de Phi Phi-archipel leuk om te ondernemen. Wil je tijdens de vakantie ook wat Thaise cultuur opsnuiven? Bezoek dan de tempel Wat Chalong of ga lokale lekkernijen proeven en uitgebreid shoppen op de Talad Tai Rot markt. Tot slot kent Phuket meerdere uitkijkpunten, zoals Phromthep Cape, waar je prachtige foto’s kunt schieten en kunt genieten van de zonsondergang.