Vluchten van Amsterdam naar Tetouan

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Tetouan te vinden

Populairste Airline: KLM
Met 44 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met KLM.
KLM
44 %
Air France
19 %
Royal Air Maroc
7 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 42 % bespaard worden.
81 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Brussel en Casablanca
Op deze route zijn vluchten via Brussel en Casablanca met een aandeel van 22 % het meest populair.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Brussel Casablanca
46h 10min, vanaf € 773
22 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Casablanca
24h 40min, vanaf € 415
14 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Tetouan

Tetouan: authentieke Marokkaanse parel

In tegenstelling tot Tangier of Fez is de Marokkaanse stad Tetouan weinig bezocht. Net dat zorgt voor een authentieke sfeer in de stad gelegen aan de voet van het Rifgebergte. Met zijn dramatische ligging boven op de helling van een nauwe vallei, dicht bij de Middellandse zee, en zijn vele erfgoedstukken is dit een droombestemming.

Gematigd klimaat

 Tetouan is gelegen tussen het Rifgebergte en de Middellandse zee. Zijn ligging zorgt voor een gematigd klimaat waardoor het een ideale bestemming is het hele jaar rond. De zomertemperaturen kunnen er oplopen tot 35 graden en winters genieten nog van meer dan aangename temperaturen. Marokko kent een islamcultuur en zo zijn het Offerfeest en het Suikerfeest na de ramadan belangrijke data in hun kalender. Op 30 juli wordt de kroning van koning Mohammed VI gevierd aan de hand van grote parades en evenementen doorheen de stad. 

Afdingen is de regel

 Nederlandse reizigers dienen geen visum aan te vragen indien ze minder dan drie maanden verblijven in Marokko. Het paspoort moet echter wel nog minstens zes maanden geldig zijn. Inentingen zijn niet verplicht maar vaccinatie tegen DTP en hepatitis A zijn aan te raden. In Tetouan is Engels niet echt gebruikelijk. Spaans en Frans daarentegen zijn wel talen waarmee je je kan verhelpen. Wie goedkoop wil eten kan seizoensgebonden groenten en fruit vinden op de wekelijkse markten. Maar onthoud dat je deze beter nog kookt vooraleer te consumeren (cook it peel it or forget it). Bij aankopen op deze markten is het aan te raden af te dingen. Wie graag de lokale specialiteiten in een land proeft kunnen we aanraden om een thee met munt te drinken. 

Petit taxi

 Om je van de luchthaven naar het centrum te begeven is een taxi de beste oplossing. Deze zal je ongeveer 60 MAD kosten. In het centrum van Tetouan vind je goedkope regionale bussen, al kunnen deze verwarrend overkomen. De petit taxi is daarentegen aan te raden als alternatief maar ook de normale taxi's zijn goedkoop in vergelijking met Nederland. Deze zijn een goede optie om de stad te verkennen. 

Informatie over de vlucht Amsterdam - Tetouan
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Amsterdam - Tetouan
  • Afstand: 2024 km
Topvliegroutes