Populairste Airline: KLM
De meeste passagiers op de route Amsterdam – Athene reizen het liefste met KLM.
KLM
9 %
Aegean Airlines
6 %
Transavia
4 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 43 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 19 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 22 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 20min, vanaf € 110
22 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
14h 25min, vanaf € 149
9 %
1 tussenstop München
06h 40min, vanaf € 140
9 %
Retour al vanaf € 110,00
Wie bijvoorbeeld op 26-02-20 heen en op 04-03-20 terugvliegt, reist voor € 110,00 bijzonder gunstig.

€ 110
goedkoop
€ 110
duur
€ 257

Wat is de beste tijd om te boeken?

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is de ideale bestemming voor een stedentripje. Om de stad comfortabel te kunnen bezichtigen, is het echter wel verstandig om rekening te houden met het weer. Zo zijn de zomermaanden juni, juli en augustus soms extreem warm, wat er voor zorgt dat veel mensen de stad juist ontvluchten. Daarnaast kan Athene in de wintermaanden te maken krijgen met kou en sneeuwval. De beste tijd om te boeken is dan ook in het voor- of naseizoen, als de temperaturen mild en aangenaam zijn.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Vanuit Amsterdam vlieg je in iets meer dan vier uur naar Athene. De luchtvaartmaatschappijen KLM, Aegean Airlines en Transavia Airlines vliegen rechtstreeks naar de internationale luchthaven van de stad. Met andere luchtvaartmaatschappijen wordt er een tussenstop in een Europese stad gemaakt. Zo vliegen onder andere Iberia, easyJet, Ryanair, British Airways, Vueling Airlines en de Deutsche Lufthansa van Amsterdam naar Athene met één tussenstop.

...

Wat wacht op je in Athene?

Athene is een veelzijdige stad waar veel te beleven valt. Ga er bijvoorbeeld shoppen op een van de authentieke marktjes of in de hippe wijk Kolonaki, bezoek de nabij gelegen stranden of ga voor een avontuurlijk uitje en beklim de heuvel Lycabettus. Uiteraard mag ook het bezichtigen van de archeologische bezienswaardigheden als het Akropolis en het Parthenon niet overgeslagen worden. De dag afsluiten kun je vervolgens het beste in een gezellige bar of restaurant, onder het genot van lekkere Griekse specialiteiten zoals moussaka, gyros, baklava en ouzo.

...