Vluchten naar Istanbul

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Istanbul

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Istanbul IST) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Istanbul zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Istanbul reistips

Istanbul: grensstad aan de Bosporus

Istanbul is de enige stad die in twee werelddelen gelegen is. Gescheiden door de Bosporus ligt de Turkse stad zowel in Europa als in Azië. Op dat vlak alleen al is Istanbul uniek. Met een boeiende geschiedenis uit het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse rijk en adembenemende verzichten over de Bosporus zorgt ervoor dat dit een magische stad is. Met een labyrint aan steegjes, pleintjes en uiteraard de Aya Sophia als grootste toeristische trekpleister zorgt ervoor dat Istanbul heel wat te bieden heeft.

Niet de hoofdstad

Istanbul mag dan wel de hoofdstad niet meer zijn na de stichting van het moderne Turkije onder leiding van Ataturk, toch is het de belangrijkste stad op historisch en cultureel vlak. De stichting wordt gevierd op de Dag van de Republiek, jaarlijks op 19 oktober gevierd. Mei tot oktober wordt gezien als de beste reisperiode voor een stedentrip naar Istanbul.

Afdingen als traditie

Voor een reis naar Turkije heb je als Nederlander een visum nodig. Dit kan je online aanvragen. Je paspoort dient vanaf het moment dat je het land binnen komt, nog 6 maanden geldig te zijn. Inentingen zijn niet verplicht maar wel aan te raden. Zo is een vaccin tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie geen overbodige luxe. Istanbul staat gekend als een fastfoodparadijs. Met verschillende snacks waaronder de ondertussen bij ons gekende kebabs heb je snel een goedkope hap binnen. Maaltijden met vis daarentegen zijn een stuk duurder. In tegenstelling tot bij deze eettenten kan je op de markten afdingen. Op deze markten zoals de grote bazaar of de Egyptische bazaar wordt alles te duur aangeboden en is afdingen een traditie geworden. Een gewoonte die steevast positief uitdraait voor de afdinger.

Istanbulkaart

Goedkope opties om het centrum te bereiken vanaf de luchthaven zijn de metro of de Havata shuttle bus. Een Istanbulkaart is een goede keuze voor wie vaak het openbaar vervoer wil gebruiken. Deze is oplaadbaar en geldig voor zowel bus, metro, minibus, pont als tram. Heel wat hostels vind je in de buurt van de Blauwe moskee en grote bazaar.