Vluchten naar Izmir

idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Izmir reistips

Izmir - museumstad aan de zee

Izmir ligt aan de westkust van Turkije. De miljoenenstad staat bekend om zijn musea en klokkentoren uit 1901.

Aantrekkelijke bestemming in voor- en najaar

Turkije is populair bij mensen die een zonvakantie boeken, maar de zon schijnt er ook volop in de andere jaargetijden. Zo is Izmir uitstekend te bezoeken buiten het hoogseizoen om. De meest geschikte jaargetijden daarvoor zijn de herfst en de lente, want in de winter kan veel regen vallen. Elk jaar vindt in maart het wereldwijd gewaardeerde muziekevenement European Jazz Festival Izmir plaats. Het International Festival Izmir heeft wat meer muziekstijlen op het programma en duurt van half juni tot half juli.

Ook visumplicht voor toeristen

Bij het plannen van een vakantie naar Izmir zijn er enkele zaken om rekening mee te houden. Turkije kent namelijk een visumplicht voor mensen die het land bezoeken. Het paspoort moet op de datum van aankomst in Turkije bovendien nog minimaal zes maanden geldig zijn. Vakantiegangers wordt aangeraden om zich te laten inenten tegen difterie, hepatitis A, tetanus en tyfus, maar dit is niet verplicht. De kosten voor levensonderhoud in Izmir liggen wat lager dan in Nederland. In het fastfoodwalhalla zijn snacks te koop vanaf twee Turkse lira en kebabs vanaf acht Turkse lira. De bierprijzen beginnen vanaf zes Turkse lira. Overigens wordt het als beleefd ervaren om het eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan achterwege te laten.

Uitstekende en voordelige lokale verbindingen

Het reizen rond Izmir is goed geregeld. Vanaf de luchthaven kan onder andere de Hava-pendelbus worden genomen, die na ongeveer een uur in het centrum arriveert. De rit kost tien Turkse lira. Verder zijn er de non-stop buslijnen 200, 202 en 204. Bij het vliegveld vertrekt tevens een metro met regelmatige diensten tot middernacht en een reistijd van circa veertig minuten. Ook binnen Izmir is het openbaar vervoer aan te raden. Een vijfrittenkaart kost rond de twaalf Turkse lira. Een alternatief is de oplaadbare Ken+M11-tkart van circa zes Turkse lira, die geschikt is voor metro, bus en ferry. Het tarief komt neer op ongeveer twee Turkse lira per negentig minuten.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Izmir
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes