Populairste Airline: Sun Express
Sun Express en Pegasus Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 11 % het meest geboekt.
Sun Express
8 %
Pegasus Airlines
3 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 weken voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 50 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
41 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn dinsdag. Op deze dagen kan tot 7 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanboel
Een vlucht met tussenstop in Istanboel is met 29 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
07h 20min, vanaf € 119
29 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 15min, vanaf € 145
21 %
1 tussenstop Antalya
07h 00min, vanaf € 142
12 %
Retour al vanaf € 119,00
Voor maar € 119,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 04-12-18 en een terugvlucht op 11-12-18.

€ 119
goedkoop
€ 119
duur
€ 318

Izmir, stad van oude en moderne cultuur

Hou je van slenteren door de stad, van zonnige terrasjes, van winkelen, maar ook van prachtige gebouwen en een eeuwenoude cultuur, dan is de Turkse stad Izmir een vakantiebestemming om blij van te worden.

...

Een stad van Festivals

Ga je in het voorjaar of in het najaar naar Izmir, dan is het niet te heet, maar wel heerlijk om buiten te zijn. In juni begint het International Festival Izmir dat een hele maand duurt en waar je alle soorten muziek kunt horen. Echte jazzliefhebbers kiezen misschien liever de maand maart, omdat dan in Izmir het European Jazz Festival plaatsvindt.

...

Wat je van tevoren moet regelen

Ga je op vakantie naar Turkije, dan heb je een visum nodig. Let er ook op dat je paspoort niet binnen 6 maanden na aankomst verloopt. Verder is het een aanrader om je voor je reis te laten inenten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie, al is dit niet verplicht. Het is goed om te weten wanneer dit jaar de ramadan valt. Dat kun je op internet makkelijk even checken. Het is in die periode namelijk onbeleefd om overdag te eten en te drinken in het bijzijn van gelovige moslims.

...

Geen duur vakantieland

Een verblijf in Izmir hoeft niet duur te zijn. Je kunt al vanaf zo'n 6 Turkse Lira's (TL) een biertje kopen en voor ongeveer 2 TL heb je er een lekkere snack bij. Ook het openbaar vervoer is niet duur. Het is handig om een vijfrittenkaart te nemen. Die kost ongeveer 12,25 TL. Ga je vaak met de bus, metro of ferry, dan kun je reizen met een oplaadbare 'Ken + Miltkart'. De kaart zelf kost ongeveer 6 TL, maar daarmee kun je dan elke rit tot 90 minuten maken voor pakweg 2 TL. Taxi's zijn een stuk duurder. Ook vanaf de luchthaven kun je goed de bus of metro nemen naar Izmir. Of je kiest voor de pendelbus van de Hava, die rond de 10 TL kost.

...