Populairste Airline: Sun Express
Met 10 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Sun Express.
Sun Express
10 %
Corendon Airlines
5 %
0 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
8 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
56 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zaterdag kan een vlucht tot 23 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Istanbul
De met 23 % meest geliefde route vanaf Düsseldorf naar Izmir gaat via Istanbul.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
08h 00min, vanaf € 134
23 %
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 97
18 %
1 tussenstop Antalya
11h 55min, vanaf € 129
11 %
Retour al vanaf € 97,00
Wie bijvoorbeeld op 04-01-20 heen en op 20-01-20 terugvliegt, reist voor € 97,00 bijzonder gunstig.

€ 97
goedkoop
€ 97
duur
€ 393

Izmir, stad van oude en moderne cultuur

Hou je van slenteren door de stad, van zonnige terrasjes, van winkelen, maar ook van prachtige gebouwen en een eeuwenoude cultuur, dan is de Turkse stad Izmir een vakantiebestemming om blij van te worden.

...

Een stad van Festivals

Ga je in het voorjaar of in het najaar naar Izmir, dan is het niet te heet, maar wel heerlijk om buiten te zijn. In juni begint het International Festival Izmir dat een hele maand duurt en waar je alle soorten muziek kunt horen. Echte jazzliefhebbers kiezen misschien liever de maand maart, omdat dan in Izmir het European Jazz Festival plaatsvindt.

...

Wat je van tevoren moet regelen

Ga je op vakantie naar Turkije, dan heb je een visum nodig. Let er ook op dat je paspoort niet binnen 6 maanden na aankomst verloopt. Verder is het een aanrader om je voor je reis te laten inenten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie, al is dit niet verplicht. Het is goed om te weten wanneer dit jaar de ramadan valt. Dat kun je op internet makkelijk even checken. Het is in die periode namelijk onbeleefd om overdag te eten en te drinken in het bijzijn van gelovige moslims.

...

Geen duur vakantieland

Een verblijf in Izmir hoeft niet duur te zijn. Je kunt al vanaf zo'n 6 Turkse Lira's (TL) een biertje kopen en voor ongeveer 2 TL heb je er een lekkere snack bij. Ook het openbaar vervoer is niet duur. Het is handig om een vijfrittenkaart te nemen. Die kost ongeveer 12,25 TL. Ga je vaak met de bus, metro of ferry, dan kun je reizen met een oplaadbare 'Ken + Miltkart'. De kaart zelf kost ongeveer 6 TL, maar daarmee kun je dan elke rit tot 90 minuten maken voor pakweg 2 TL. Taxi's zijn een stuk duurder. Ook vanaf de luchthaven kun je goed de bus of metro nemen naar Izmir. Of je kiest voor de pendelbus van de Hava, die rond de 10 TL kost.

...