Populairste Airline: Sun Express
Op de route Düsseldorf – Izmir word bij voorkeur met Sun Express gevlogen.
Sun Express
11 %
Pegasus Airlines
3 %
Corendon Airlines
2 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 5 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 48 % kan men besparen.
161 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De prijzen variëren per dag van de week. dinsdag zijn vliegtickets tot 18 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanboel
29 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Istanboel.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 20min, vanaf € 132
29 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
13h 05min, vanaf € 156
22 %
directe vlucht
03h 20min, vanaf € 148
16 %
Retour al vanaf € 132,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 11-06-19 en de terugvlucht op 25-06-19.

€ 132
goedkoop
€ 122
duur
€ 358

Izmir, stad van oude en moderne cultuur

Hou je van slenteren door de stad, van zonnige terrasjes, van winkelen, maar ook van prachtige gebouwen en een eeuwenoude cultuur, dan is de Turkse stad Izmir een vakantiebestemming om blij van te worden.

...

Een stad van Festivals

Ga je in het voorjaar of in het najaar naar Izmir, dan is het niet te heet, maar wel heerlijk om buiten te zijn. In juni begint het International Festival Izmir dat een hele maand duurt en waar je alle soorten muziek kunt horen. Echte jazzliefhebbers kiezen misschien liever de maand maart, omdat dan in Izmir het European Jazz Festival plaatsvindt.

...

Wat je van tevoren moet regelen

Ga je op vakantie naar Turkije, dan heb je een visum nodig. Let er ook op dat je paspoort niet binnen 6 maanden na aankomst verloopt. Verder is het een aanrader om je voor je reis te laten inenten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie, al is dit niet verplicht. Het is goed om te weten wanneer dit jaar de ramadan valt. Dat kun je op internet makkelijk even checken. Het is in die periode namelijk onbeleefd om overdag te eten en te drinken in het bijzijn van gelovige moslims.

...

Geen duur vakantieland

Een verblijf in Izmir hoeft niet duur te zijn. Je kunt al vanaf zo'n 6 Turkse Lira's (TL) een biertje kopen en voor ongeveer 2 TL heb je er een lekkere snack bij. Ook het openbaar vervoer is niet duur. Het is handig om een vijfrittenkaart te nemen. Die kost ongeveer 12,25 TL. Ga je vaak met de bus, metro of ferry, dan kun je reizen met een oplaadbare 'Ken + Miltkart'. De kaart zelf kost ongeveer 6 TL, maar daarmee kun je dan elke rit tot 90 minuten maken voor pakweg 2 TL. Taxi's zijn een stuk duurder. Ook vanaf de luchthaven kun je goed de bus of metro nemen naar Izmir. Of je kiest voor de pendelbus van de Hava, die rond de 10 TL kost.

...