Populairste Airline: Sun Express
De meeste passagiers op de route Düsseldorf – Antalya reizen het liefste met Sun Express.
Sun Express
18 %
Condor
8 %
Onur Air
7 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 6 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 31 % kan men besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: april
Het loont zich om uw vlucht in april te boeken. Hier zijn de tickets in doorsnee tot 20 % goedkoper.
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 17 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (40 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 121
40 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk
07h 40min, vanaf € 111
22 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
07h 05min, vanaf € 157
10 %
Retour al vanaf € 111,00
Wie bijvoorbeeld op 06.12.2018 heen en op 12.12.2018 terugvliegt, reist voor € 111,00 bijzonder gunstig. Tot 54 % goedkoper dan de gemiddelde prijs voor deze vlucht.

€ 111
goedkoop
€ 111
duur
€ 377

Antalya bruist van historie en vrijetijdsbesteding

De grote stad Antalya ligt in het zuidwesten van Turkije aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Het is een populaire vakantiebestemming en dat is niet verwonderlijk, wat er valt veel te zien en te beleven in deze stad. Cultuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken dankzij de historische bezienswaardigheden uit de Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse tijd. Antalya is aantrekkelijk voor watersportliefhebbers en zonaanbidders. Je kunt er heerlijk uit eten en het uitgaansleven zal er nooit vervelen.

...

Geniet van zon en feesten in Antalya

Om volledig van zon, strand en vermaak te profiteren is de periode vanaf de lente tot de herfst het meest geschikt om naar Antalya te reizen. 19 mei herdenkt Turkije het overlijden van Mustafa Kemal Atatürk, stichter van de Turkse Republiek. 29 oktober is een nationale feestag en viert men er de Dag van de Republiek. Het Suikerfeest en Offerfeest zijn feestdagen die volgens de islamitische kalender elk jaar op andere dagen plaatsvinden. Er worden uitbundige feesten in Turkije gevierd deze dagen. 

...

Een visum is nodig en afdingen (soms) ook

Voor een reis naar Turkije moeten Nederlanders een visum aanvragen. Dit kan eenvoudig online geregeld worden. Inentingen zijn niet verplicht, maar aanbevolen worden preventieve vaccinaties tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Antalya heeft veel winkels en het is er niet duur, maar koop nooit iets op de markt zonder af te dingen. In Antalya is het eten niet duur. In de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi betaal je voor een maaltijd ongeveer 8 TRY.

...

Er op uit met het openbaar vervoer in Antalya

Binnen een half uur rijdt een shuttle bus passagiers van de luchthaven naar de stad. Eventueel kan gebruik gemaakt worden van taxi’s of de lijnbus. Taxichauffeurs heffen ’s nachts een toeslag van 50%. Hoewel de taxi in Turkije goedkoper is vergeleken met de Nederlandse, is het aan te raden een bedrag voor de rit van tevoren af te spreken. De dolmus (minibus) is een goedkoop en prima openbaar vervoer om de stad en omgeving te verkennen. 

...