Populairste Airline: Sun Express
Op de route Düsseldorf – Antalya word bij voorkeur met Sun Express gevlogen.
Sun Express
12 %
Corendon Airlines
6 %
Condor
4 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 4 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 141,00.
110 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 36 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Op Düsseldorf naar Antalya zijn directe vluchten met 35 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 00min, vanaf € 95
35 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 55min, vanaf € 170
22 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 45min, vanaf € 166
11 %
Retour al vanaf € 95,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 18-12-19 en de terugvlucht op 09-01-20.

€ 95
goedkoop
€ 95
duur
€ 302

Antalya bruist van historie en vrijetijdsbesteding

De grote stad Antalya ligt in het zuidwesten van Turkije aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Het is een populaire vakantiebestemming en dat is niet verwonderlijk, wat er valt veel te zien en te beleven in deze stad. Cultuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken dankzij de historische bezienswaardigheden uit de Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse tijd. Antalya is aantrekkelijk voor watersportliefhebbers en zonaanbidders. Je kunt er heerlijk uit eten en het uitgaansleven zal er nooit vervelen.

...

Geniet van zon en feesten in Antalya

Om volledig van zon, strand en vermaak te profiteren is de periode vanaf de lente tot de herfst het meest geschikt om naar Antalya te reizen. 19 mei herdenkt Turkije het overlijden van Mustafa Kemal Atatürk, stichter van de Turkse Republiek. 29 oktober is een nationale feestag en viert men er de Dag van de Republiek. Het Suikerfeest en Offerfeest zijn feestdagen die volgens de islamitische kalender elk jaar op andere dagen plaatsvinden. Er worden uitbundige feesten in Turkije gevierd deze dagen. 

...

Een visum is nodig en afdingen (soms) ook

Voor een reis naar Turkije moeten Nederlanders een visum aanvragen. Dit kan eenvoudig online geregeld worden. Inentingen zijn niet verplicht, maar aanbevolen worden preventieve vaccinaties tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Antalya heeft veel winkels en het is er niet duur, maar koop nooit iets op de markt zonder af te dingen. In Antalya is het eten niet duur. In de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi betaal je voor een maaltijd ongeveer 8 TRY.

...

Er op uit met het openbaar vervoer in Antalya

Binnen een half uur rijdt een shuttle bus passagiers van de luchthaven naar de stad. Eventueel kan gebruik gemaakt worden van taxi’s of de lijnbus. Taxichauffeurs heffen ’s nachts een toeslag van 50%. Hoewel de taxi in Turkije goedkoper is vergeleken met de Nederlandse, is het aan te raden een bedrag voor de rit van tevoren af te spreken. De dolmus (minibus) is een goedkoop en prima openbaar vervoer om de stad en omgeving te verkennen. 

...