Populairste Airline: Sun Express
9 % van de vluchten op de route Keulen – Antalya worden geboekt bij Sun Express.
Sun Express
9 %
Corendon Airlines
7 %
Pegasus Airlines
5 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 28 % kan men besparen.
84 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Vluchten via Istanbul zijn op deze route met 28 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
05h 55min, vanaf € 170
28 %
directe vlucht
04h 00min, vanaf € 105
25 %
1 tussenstop Izmir Adnan Menderes
05h 50min, vanaf € 186
10 %
Retour al vanaf € 105,00
Een retourvlucht voor slechts € 105,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 02-12-19 en een terugvlucht op 09-12-19.

€ 105
goedkoop
€ 105
duur
€ 330

Antalya, een beste reisbestemming

Antalya is al jarenlang een zeer populaire toeristische bestemming. Gelegen in het zuidwesten van Turkije aan baai van Antalya, gelegen in de Turkse Riviera is deze internationale badplaats en uitstekende locatie voor vele vakanties.

 

...

De meest populaire reistijd

De meeste bezoekers zullen de stad tussen de lente en de herfst bezoeken, maar ook buiten het seizoen is het in Antalya prima vertoeven. Het is zeker een aanrader om een keer een nationale feestdag mee te maken. Ieder jaar vindt op 19 mei de herdenking van Atatúrk plaats. Atatürk is de stichter van de huidige Turkse staat. Op 29 oktober viert men de dag van de republiek. Ook het offerfeest en Suikerfeest wordt groot gevierd. De data waarop dit gevierd word varieert jaarlijks.

...

Waar moet je thuis op letten

Voor de reis aanvangt kan je thuis al een en ander regelen. In Turkije heb je een visum nodig die eenvoudig online als een zogenaamde E-visum kan worden aangevraagd. Dit kost eenmalig €25. Inentingen tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn niet verplicht maar wel verstandig. Je huisarts kan je hier meer over vertellen. Turkije is voor ons een goedkoop land. In de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi eet je al voor ongeveer 8 TRY en op de markten en vele winkels is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Hou hier wel rekening mee dat je geen cultureel of natuurlijk erfgoed aanschaft omdat dat strafbaar is.

...

Praktische informatie voor Antalya

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Antalya is er nog een rit van ongeveer 30 minuten nodig om de stad te bereiken. Je kan hiervoor kiezen voor de speciale shuttlebussen of de reguliere lijnbussen. Een taxi is ook een optie, zeker omdat deze goedkoper zijn dan in Nederland. Hou er wel rekening mee dat er 's-nachts een toeslag van 50% wordt berekend. Binnen Alanya zijn de minibussen, de zogenaamde dolmus zeer populair bij zowel de bezoekers als de lokale inwoners. Veel bezoekers zullen thuis al een verblijfplaats hebben geregeld. Dit kan echter ook prima ter plaatsen waarbij de prijzen in het oude stadscentrum ongeveer 40 TRY bedragen en de stranden van Kundu en Lara rond de 70 TRY per nacht kost.

...