Populairste Airline: Corendon Airlines
De route Keulen – Antalya word het meeste geboekt bij Corendon Airlines.
Corendon Airlines
13 %
11 %
Pegasus Airlines
9 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 2 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 59 % bespaard worden.
63 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 26 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Op Keulen naar Antalya zijn directe vluchten met 56 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 208
56 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 20min, vanaf € 239
17 %
1 tussenstop Berlijn-Tegel
07h 10min, vanaf € 323
8 %
Retour al vanaf € 208,00
Voor maar € 208,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 05-09-19 en een terugvlucht op 16-09-19.

€ 208
goedkoop
€ 193
duur
€ 424

Antalya, een beste reisbestemming

Antalya is al jarenlang een zeer populaire toeristische bestemming. Gelegen in het zuidwesten van Turkije aan baai van Antalya, gelegen in de Turkse Riviera is deze internationale badplaats en uitstekende locatie voor vele vakanties.

 

...

De meest populaire reistijd

De meeste bezoekers zullen de stad tussen de lente en de herfst bezoeken, maar ook buiten het seizoen is het in Antalya prima vertoeven. Het is zeker een aanrader om een keer een nationale feestdag mee te maken. Ieder jaar vindt op 19 mei de herdenking van Atatúrk plaats. Atatürk is de stichter van de huidige Turkse staat. Op 29 oktober viert men de dag van de republiek. Ook het offerfeest en Suikerfeest wordt groot gevierd. De data waarop dit gevierd word varieert jaarlijks.

...

Waar moet je thuis op letten

Voor de reis aanvangt kan je thuis al een en ander regelen. In Turkije heb je een visum nodig die eenvoudig online als een zogenaamde E-visum kan worden aangevraagd. Dit kost eenmalig €25. Inentingen tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn niet verplicht maar wel verstandig. Je huisarts kan je hier meer over vertellen. Turkije is voor ons een goedkoop land. In de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi eet je al voor ongeveer 8 TRY en op de markten en vele winkels is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Hou hier wel rekening mee dat je geen cultureel of natuurlijk erfgoed aanschaft omdat dat strafbaar is.

...

Praktische informatie voor Antalya

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Antalya is er nog een rit van ongeveer 30 minuten nodig om de stad te bereiken. Je kan hiervoor kiezen voor de speciale shuttlebussen of de reguliere lijnbussen. Een taxi is ook een optie, zeker omdat deze goedkoper zijn dan in Nederland. Hou er wel rekening mee dat er 's-nachts een toeslag van 50% wordt berekend. Binnen Alanya zijn de minibussen, de zogenaamde dolmus zeer populair bij zowel de bezoekers als de lokale inwoners. Veel bezoekers zullen thuis al een verblijfplaats hebben geregeld. Dit kan echter ook prima ter plaatsen waarbij de prijzen in het oude stadscentrum ongeveer 40 TRY bedragen en de stranden van Kundu en Lara rond de 70 TRY per nacht kost.

...