Populairste Airline: bv. Corendon Airlines, Sun Express
De populairste airlines op de route Keulen – Antalya zijn met 17 % Corendon Airlines, Sun Express en .
Corendon Airlines
7 %
Sun Express
7 %
3 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 2 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 38 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
74 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 56 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul
Van alle vluchten is de route via Istanbul met 24 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 30min, vanaf € 181
24 %
directe vlucht
03h 35min, vanaf € 94
21 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
08h 00min, vanaf € 163
15 %
Retour al vanaf € 94,00
Als je reis begint op 14-12-19 en je de terugreis op 24-12-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 94,00.

€ 94
goedkoop
€ 94
duur
€ 377

Antalya, een beste reisbestemming

Antalya is al jarenlang een zeer populaire toeristische bestemming. Gelegen in het zuidwesten van Turkije aan baai van Antalya, gelegen in de Turkse Riviera is deze internationale badplaats en uitstekende locatie voor vele vakanties.

 

...

De meest populaire reistijd

De meeste bezoekers zullen de stad tussen de lente en de herfst bezoeken, maar ook buiten het seizoen is het in Antalya prima vertoeven. Het is zeker een aanrader om een keer een nationale feestdag mee te maken. Ieder jaar vindt op 19 mei de herdenking van Atatúrk plaats. Atatürk is de stichter van de huidige Turkse staat. Op 29 oktober viert men de dag van de republiek. Ook het offerfeest en Suikerfeest wordt groot gevierd. De data waarop dit gevierd word varieert jaarlijks.

...

Waar moet je thuis op letten

Voor de reis aanvangt kan je thuis al een en ander regelen. In Turkije heb je een visum nodig die eenvoudig online als een zogenaamde E-visum kan worden aangevraagd. Dit kost eenmalig €25. Inentingen tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn niet verplicht maar wel verstandig. Je huisarts kan je hier meer over vertellen. Turkije is voor ons een goedkoop land. In de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi eet je al voor ongeveer 8 TRY en op de markten en vele winkels is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Hou hier wel rekening mee dat je geen cultureel of natuurlijk erfgoed aanschaft omdat dat strafbaar is.

...

Praktische informatie voor Antalya

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Antalya is er nog een rit van ongeveer 30 minuten nodig om de stad te bereiken. Je kan hiervoor kiezen voor de speciale shuttlebussen of de reguliere lijnbussen. Een taxi is ook een optie, zeker omdat deze goedkoper zijn dan in Nederland. Hou er wel rekening mee dat er 's-nachts een toeslag van 50% wordt berekend. Binnen Alanya zijn de minibussen, de zogenaamde dolmus zeer populair bij zowel de bezoekers als de lokale inwoners. Veel bezoekers zullen thuis al een verblijfplaats hebben geregeld. Dit kan echter ook prima ter plaatsen waarbij de prijzen in het oude stadscentrum ongeveer 40 TRY bedragen en de stranden van Kundu en Lara rond de 70 TRY per nacht kost.

...