Vluchten van Keulen naar Ankara

Tips en tricks om goedkope vluchten van Keulen naar Ankara te vinden

Populairste Airline: Pegasus Airlines
Pegasus Airlines, Corendon Airlines en Sun Express zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 25 % het meest geboekt.
Pegasus Airlines
18 %
Corendon Airlines
4 %
Sun Express
3 %
Tip: 11 dagen voor vertrek boeken
Om 38 % te besparen boekt u uw ticket het beste 11 dagen voor vertrek .
11 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zondag. Op deze dagen kan tot 21 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
De favoriete verbinding gaat via Istanbul - Sabiha Gökcen en word door 51 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
05h 35min, vanaf € 147
51 %
directe vlucht
03h 20min, vanaf € 144
27 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 35min, vanaf € 165
9 %

Nuttige informatie over de vlucht van Keulen naar Ankara

De hoofdstad van Turkije

Ankara, de hoofdstad van Turkije, is de op één na grootste stad van het land. In de oudheid werd Ankara 'Ancyra' genoemd, en een aantal jaren later werd dit 'Angora'. De stad heeft, naast nog veel Romeinse en Byzantijnse resten, vele parken en universiteiten. Genoeg te beleven in Ankara dus.

De beste periode om Ankara te bezoeken

Ankara kent koelere winters en warme zomers, daarom wordt u geadviseerd om tussen mei en oktober richting Ankara te gaan. In deze maanden is de maximumtemperatuur gemiddeld rond de 20 graden. Als er gekeken wordt naar de feestdagen in Ankara zijn mei en oktober de beste maanden. Op 19 mei is namelijk Atatürk feestdag en op 29 oktober is de Dag van de Republiek. Daarnaast is er jaarlijks het Offerfeest en de Ramadan, maar deze data zijn variabel.

Een goede voorbereiding voorafgaand aan de reis

Als Nederlander heeft u een visum nodig om Turkije binnen te komen. Zo'n visum is online aan te vragen. Tevens dient uw paspoort bij binnenkomst in het lang minimaal nog een halfjaar geldig te zijn. Controleer dus goed even de verloopdatum op uw paspoort.

Daarnaast wordt aanbevolen om een aantal inentingen voor uw reis te halen, namelijk voor hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. U wilt natuurlijk niet ziek worden tijdens of na uw vakantie. Ten slotte is het raadzaam om altijd af te dingen wanneer u op de Turkse markt bent. Spullen worden namelijk standaard te duur aangeboden. Voor snacks betaalt u gemiddeld 2 TL, voor kebab plus minus 8 TL en een biertje kost gemiddeld 6 TL.

Bij aankomst in Ankara

Wanneer u op de luchthaven bent gearriveerd, kunt u een shuttle bus nemen richting centrum. Het ritje kost ongeveer 10 TL en binnen 45 minuten staat u in de stad. In de stad zelf is er een goed georganiseerd openbaar vervoer, wat u ongeveer 2 TL kost. Een taxi is ook mogelijk, maar de prijzen zijn hier hoger van. Ten slotte betaalt u voor een overnachting in een hostel gemiddeld 50 TL.

Informatie over de vlucht Keulen - Ankara
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Keulen - Ankara
  • Vluchttijd: min. 03:25 / max. 03:25
  • Afstand: 2327 km
  • Vluchten per week: 2
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:40 / max. 03:45
Topvliegroutes