Populairste Airline: Sun Express
De meeste passagiers op de route Düsseldorf – Ankara reizen het liefste met Sun Express.
Sun Express
7 %
SunExpress Deutschland
4 %
Pegasus Airlines
3 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 4 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 43 % besparen.
111 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Van alle vluchten is de route via Istanbul met 33 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 35min, vanaf € 188
33 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
09h 10min, vanaf € 160
22 %
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 167
14 %
Retour al vanaf € 160,00
Een retourvlucht voor slechts € 160,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 18-01-20 en een terugvlucht op 26-01-20.

€ 160
goedkoop
€ 136
duur
€ 332

Gevarieerde cultuurstad in Centraal-Turkije

De miljoenenstad Ankara ligt centraal in Turkije en vormt de hoofdstad van het land. Het oude centrum, de diverse parken, de kunst- en geschiedkundige musea en het mausoleum van Atatürk zijn belangrijke toeristische bezienswaardigheden.

...

Favoriet in zomerhalfjaar

Koude winters met veel sneeuw en hete, droge zomers zijn kenmerkend voor het steppeklimaat van Ankara. Daardoor zijn er significante verschillen in temperatuur tussen de beide seizoenen. De maanden mei tot oktober zijn daarom de aangewezen periode om de stad te bezoeken. Aan het begin en eind ervan vinden twee grote evenementen plaats die de moeite waard zijn om mee te maken. Zo is 19 mei de nationale feestdag. Dit is de datum waarop de republiek gesticht werd door Atatürk, de eerste Turkse president. Op 29 oktober viert Turkije de Dag van de Republiek.

...

Altijd afdingen op de markt

Wie vanuit Nederland Turkije wil bezoeken moet vooraf een visum regelen. Dit kan online worden aangevraagd. Uiteraard is een geldig paspoort ook een vereiste. Op de dag van aankomst moet dit in elk geval nog zes maanden geldig zijn. Vakantie in Ankara hoeft niet duur te zijn. Zeker op de markten en bazaars is afdingen een traditie. Marktlieden prijzen hun waar bewust te duur aan en onderhandelen graag over de uiteindelijke prijs. Een biertje kost in Ankara ongeveer zes Turkse lira, terwijl de snackprijzen beginnen vanaf twee Turkse lira. De prijs voor een kebab ligt rond de acht Turkse lira.

...

Uitstekend openbaar vervoer

Reizigers naar Ankara arriveren op het vliegveld Esenboğa. Tussen de luchthaven en de stad is een shuttledienst actief die er ongeveer drie kwartier over doet. Een kaartje voor deze verbinding kost circa tien Turkse lira. De reguliere buslijn 442 doet er met plusminus een uur wat langer over, maar een ritje kost dan ook zo’n twee Turkse lira minder. De taxiprijzen van Ankara liggen een stuk hoger en starten vanaf zeventig Turkse lira. Hoewel het vervoer per taxi dus aanzienlijk duurder is, zijn de tarieven desondanks een stuk voordeliger dan in Nederland. Doordat Ankara goed openbaar vervoer heeft, is reizen per bus, metro of minibus echter aanbevolen.

...