Populairste Airline: Sun Express
De populairste airlines op de route Düsseldorf – Ankara zijn met 13 % Sun Express, Pegasus Airlines en SunExpress Deutschland.
Sun Express
7 %
Pegasus Airlines
3 %
SunExpress Deutschland
3 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 4 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 145,00.
121 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 21 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
In het bijzonder de route via Istanbul - Sabiha Gökcen is met een boekingsaandeel van 18 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
13h 10min, vanaf € 139
18 %
directe vlucht
03h 25min, vanaf € 148
16 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 30min, vanaf € 180
15 %
Retour al vanaf € 126,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 02-06-20 en de terugvlucht op 10-06-20.

€ 126
goedkoop
€ 118
duur
€ 412

Gevarieerde cultuurstad in Centraal-Turkije

De miljoenenstad Ankara ligt centraal in Turkije en vormt de hoofdstad van het land. Het oude centrum, de diverse parken, de kunst- en geschiedkundige musea en het mausoleum van Atatürk zijn belangrijke toeristische bezienswaardigheden.

...

Favoriet in zomerhalfjaar

Koude winters met veel sneeuw en hete, droge zomers zijn kenmerkend voor het steppeklimaat van Ankara. Daardoor zijn er significante verschillen in temperatuur tussen de beide seizoenen. De maanden mei tot oktober zijn daarom de aangewezen periode om de stad te bezoeken. Aan het begin en eind ervan vinden twee grote evenementen plaats die de moeite waard zijn om mee te maken. Zo is 19 mei de nationale feestdag. Dit is de datum waarop de republiek gesticht werd door Atatürk, de eerste Turkse president. Op 29 oktober viert Turkije de Dag van de Republiek.

...

Altijd afdingen op de markt

Wie vanuit Nederland Turkije wil bezoeken moet vooraf een visum regelen. Dit kan online worden aangevraagd. Uiteraard is een geldig paspoort ook een vereiste. Op de dag van aankomst moet dit in elk geval nog zes maanden geldig zijn. Vakantie in Ankara hoeft niet duur te zijn. Zeker op de markten en bazaars is afdingen een traditie. Marktlieden prijzen hun waar bewust te duur aan en onderhandelen graag over de uiteindelijke prijs. Een biertje kost in Ankara ongeveer zes Turkse lira, terwijl de snackprijzen beginnen vanaf twee Turkse lira. De prijs voor een kebab ligt rond de acht Turkse lira.

...

Uitstekend openbaar vervoer

Reizigers naar Ankara arriveren op het vliegveld Esenboğa. Tussen de luchthaven en de stad is een shuttledienst actief die er ongeveer drie kwartier over doet. Een kaartje voor deze verbinding kost circa tien Turkse lira. De reguliere buslijn 442 doet er met plusminus een uur wat langer over, maar een ritje kost dan ook zo’n twee Turkse lira minder. De taxiprijzen van Ankara liggen een stuk hoger en starten vanaf zeventig Turkse lira. Hoewel het vervoer per taxi dus aanzienlijk duurder is, zijn de tarieven desondanks een stuk voordeliger dan in Nederland. Doordat Ankara goed openbaar vervoer heeft, is reizen per bus, metro of minibus echter aanbevolen.

...