Vluchten van Düsseldorf naar Ankara

Tips en tricks om goedkope vluchten van Düsseldorf naar Ankara te vinden

Populairste Airline: Sun Express
Op de route Düsseldorf – Ankara word bij voorkeur met Sun Express gevlogen.
Sun Express
10 %
Pegasus Airlines
4 %
SunExpress Deutschland
2 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
0 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op woensdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
Een vlucht met tussenstop in Istanbul - Sabiha Gökcen is met 21 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 30min, vanaf € 154
21 %
directe vlucht
03h 35min, vanaf € 142
19 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 15min, vanaf € 165
18 %

Nuttige informatie over de vlucht van Düsseldorf naar Ankara

Gevarieerde cultuurstad in Centraal-Turkije

De miljoenenstad Ankara ligt centraal in Turkije en vormt de hoofdstad van het land. Het oude centrum, de diverse parken, de kunst- en geschiedkundige musea en het mausoleum van Atatürk zijn belangrijke toeristische bezienswaardigheden.

Favoriet in zomerhalfjaar

Koude winters met veel sneeuw en hete, droge zomers zijn kenmerkend voor het steppeklimaat van Ankara. Daardoor zijn er significante verschillen in temperatuur tussen de beide seizoenen. De maanden mei tot oktober zijn daarom de aangewezen periode om de stad te bezoeken. Aan het begin en eind ervan vinden twee grote evenementen plaats die de moeite waard zijn om mee te maken. Zo is 19 mei de nationale feestdag. Dit is de datum waarop de republiek gesticht werd door Atatürk, de eerste Turkse president. Op 29 oktober viert Turkije de Dag van de Republiek.

Altijd afdingen op de markt

Wie vanuit Nederland Turkije wil bezoeken moet vooraf een visum regelen. Dit kan online worden aangevraagd. Uiteraard is een geldig paspoort ook een vereiste. Op de dag van aankomst moet dit in elk geval nog zes maanden geldig zijn. Vakantie in Ankara hoeft niet duur te zijn. Zeker op de markten en bazaars is afdingen een traditie. Marktlieden prijzen hun waar bewust te duur aan en onderhandelen graag over de uiteindelijke prijs. Een biertje kost in Ankara ongeveer zes Turkse lira, terwijl de snackprijzen beginnen vanaf twee Turkse lira. De prijs voor een kebab ligt rond de acht Turkse lira.

Uitstekend openbaar vervoer

Reizigers naar Ankara arriveren op het vliegveld Esenboğa. Tussen de luchthaven en de stad is een shuttledienst actief die er ongeveer drie kwartier over doet. Een kaartje voor deze verbinding kost circa tien Turkse lira. De reguliere buslijn 442 doet er met plusminus een uur wat langer over, maar een ritje kost dan ook zo’n twee Turkse lira minder. De taxiprijzen van Ankara liggen een stuk hoger en starten vanaf zeventig Turkse lira. Hoewel het vervoer per taxi dus aanzienlijk duurder is, zijn de tarieven desondanks een stuk voordeliger dan in Nederland. Doordat Ankara goed openbaar vervoer heeft, is reizen per bus, metro of minibus echter aanbevolen.

Informatie over de vlucht Düsseldorf - Ankara
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Düsseldorf - Ankara
  • Vluchttijd: min. 03:25 / max. 03:35
  • Afstand: 2368 km
  • Vluchten per week: 6
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:45 / max. 03:55
Topvliegroutes