Populairste Airline: Pegasus Airlines
Pegasus Airlines is met 16 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Pegasus Airlines
16 %
Turkish Airlines
12 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 51 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
112 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zaterdag. Op deze dagen kan tot 21 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 31 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 148
31 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
09h 45min, vanaf € 249
18 %
1 tussenstop Izmir Adnan Menderes
05h 35min, vanaf € 227
13 %
Retour al vanaf € 148,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 26-10-19 en de terugvlucht op 16-11-19.

€ 148
goedkoop
€ 148
duur
€ 356

Internationale toegangspoort tot Turkije

 Vliegveld Istanbul - Sabiha Gökcen is een van de twee internationale luchthavens bij de Turkse stad Istanboel. Het ligt in het Aziatische gedeelte van het land.

...

Festiviteiten in mei en oktober

 Istanboel heeft een gevarieerd klimaat, waarbij de temperatuur in de zomer kan oplopen tot tegen de veertig graden Celsius en ’s winters soms daalt tot rond het vriespunt. Omdat in de winter meestal ook veel regen valt, zijn de maanden mei tot en met oktober de aangewezen reistijd voor een vakantie in Istanboel. In deze periode vinden tevens enkele nationale feestdagen plaats. Zo viert men op 19 mei de geboortedag van Atatürk, de twintigste-eeuwse grondlegger van het moderne Turkije. Op 29 oktober vindt de Dag van de Republiek plaats. Dit is de datum waarop Atatürk in 1929 president van het land werd.

...

Voor de reis visum aanvragen

 Nederlanders die naar Istanboel willen reizen moeten vooraf een visum aanvragen. Daarnaast dienen toeristen en bezoekers natuurlijk te beschikken over een geldig paspoort. Bij aankomst moet deze nog minstens negentig dagen geldig zijn. De kosten voor het levensonderhoud in Istanboel zijn iets lager dan in Nederland. Snacks worden bijvoorbeeld verkocht vanaf twee Turkse lira. Voor een traditionele kebab betaalt men ongeveer acht Turkse lira. Vis kost over het algemeen wat meer. De prijs van bier ligt rond de zes Turkse lira. Op de vele markten in Istanboel is het de bedoeling dat wordt afgedongen, want de lokale handelaren hanteren standaard te hoge vraagprijzen. Dit is vooral het geval op de Grote Bazaar en op de Egyptische Bazaar.

...

Intensieve pendeldienst van Sabiha Gökcen naar Istanboel

 Voor het vervoer van de luchthaven Sabiha Gökcen naar het Taksimplein in Istanboel kan gebruik worden gemaakt van pendelbussen. Deze gaan ongeveer elke dertig minuten. Alleen tussen één uur en half vier ’s nachts rijden ze niet. Voor een ritje betaalt men rond de veertien Turkse lira. Een andere optie is de taxi, maar het trajecttarief hiervan ligt op ongeveer honderd Turkse lira. Binnen de stad kan voordelig worden gereisd met de oplaadbare Istanboel-chipkaart. Deze is geldig voor vrijwel alle middelen van openbaar vervoer.

...