Populairste Airline: Pegasus Airlines
Pegasus Airlines en Turkish Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 36 % het meest geboekt.
Pegasus Airlines
27 %
Turkish Airlines
9 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
5 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
145 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want dinsdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Düsseldorf – Istanbul - Sabiha Gökcen boeken 40 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 156
40 %
1 tussenstop Antalya
21h 50min, vanaf € 240
13 %
1 tussenstop Rome-Fiumicino
27h 30min, vanaf € 256
12 %
Retour al vanaf € 156,00
Voor maar € 156,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 29-10-19 en een terugvlucht op 02-11-19.

€ 156
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Internationale toegangspoort tot Turkije

 Vliegveld Istanbul - Sabiha Gökcen is een van de twee internationale luchthavens bij de Turkse stad Istanboel. Het ligt in het Aziatische gedeelte van het land.

...

Festiviteiten in mei en oktober

 Istanboel heeft een gevarieerd klimaat, waarbij de temperatuur in de zomer kan oplopen tot tegen de veertig graden Celsius en ’s winters soms daalt tot rond het vriespunt. Omdat in de winter meestal ook veel regen valt, zijn de maanden mei tot en met oktober de aangewezen reistijd voor een vakantie in Istanboel. In deze periode vinden tevens enkele nationale feestdagen plaats. Zo viert men op 19 mei de geboortedag van Atatürk, de twintigste-eeuwse grondlegger van het moderne Turkije. Op 29 oktober vindt de Dag van de Republiek plaats. Dit is de datum waarop Atatürk in 1929 president van het land werd.

...

Voor de reis visum aanvragen

 Nederlanders die naar Istanboel willen reizen moeten vooraf een visum aanvragen. Daarnaast dienen toeristen en bezoekers natuurlijk te beschikken over een geldig paspoort. Bij aankomst moet deze nog minstens negentig dagen geldig zijn. De kosten voor het levensonderhoud in Istanboel zijn iets lager dan in Nederland. Snacks worden bijvoorbeeld verkocht vanaf twee Turkse lira. Voor een traditionele kebab betaalt men ongeveer acht Turkse lira. Vis kost over het algemeen wat meer. De prijs van bier ligt rond de zes Turkse lira. Op de vele markten in Istanboel is het de bedoeling dat wordt afgedongen, want de lokale handelaren hanteren standaard te hoge vraagprijzen. Dit is vooral het geval op de Grote Bazaar en op de Egyptische Bazaar.

...

Intensieve pendeldienst van Sabiha Gökcen naar Istanboel

 Voor het vervoer van de luchthaven Sabiha Gökcen naar het Taksimplein in Istanboel kan gebruik worden gemaakt van pendelbussen. Deze gaan ongeveer elke dertig minuten. Alleen tussen één uur en half vier ’s nachts rijden ze niet. Voor een ritje betaalt men rond de veertien Turkse lira. Een andere optie is de taxi, maar het trajecttarief hiervan ligt op ongeveer honderd Turkse lira. Binnen de stad kan voordelig worden gereisd met de oplaadbare Istanboel-chipkaart. Deze is geldig voor vrijwel alle middelen van openbaar vervoer.

...