Vluchten van Düsseldorf naar Istanbul Sabiha Gökcen

Tips en tricks om goedkope vluchten van Düsseldorf naar Istanbul Sabiha Gökcen te vinden

Populairste Airline: Pegasus Airlines
De populairste airlines op de route Düsseldorf – Istanbul - Sabiha Gökcen zijn met 36 % Pegasus Airlines en Turkish Airlines.
Pegasus Airlines
19 %
Turkish Airlines
17 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 26 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
84 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zaterdag kan een vlucht tot 12 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (38 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 104
38 %
1 tussenstop Antalya
14h 15min, vanaf € 152
12 %
1 tussenstop Wenen
06h 05min, vanaf € 349
11 %

Nuttige informatie over de vlucht van Düsseldorf naar Istanbul Sabiha Gökcen

Internationale toegangspoort tot Turkije

 Vliegveld Istanbul - Sabiha Gökcen is een van de twee internationale luchthavens bij de Turkse stad Istanboel. Het ligt in het Aziatische gedeelte van het land.

Festiviteiten in mei en oktober

 Istanboel heeft een gevarieerd klimaat, waarbij de temperatuur in de zomer kan oplopen tot tegen de veertig graden Celsius en ’s winters soms daalt tot rond het vriespunt. Omdat in de winter meestal ook veel regen valt, zijn de maanden mei tot en met oktober de aangewezen reistijd voor een vakantie in Istanboel. In deze periode vinden tevens enkele nationale feestdagen plaats. Zo viert men op 19 mei de geboortedag van Atatürk, de twintigste-eeuwse grondlegger van het moderne Turkije. Op 29 oktober vindt de Dag van de Republiek plaats. Dit is de datum waarop Atatürk in 1929 president van het land werd.

Voor de reis visum aanvragen

 Nederlanders die naar Istanboel willen reizen moeten vooraf een visum aanvragen. Daarnaast dienen toeristen en bezoekers natuurlijk te beschikken over een geldig paspoort. Bij aankomst moet deze nog minstens negentig dagen geldig zijn. De kosten voor het levensonderhoud in Istanboel zijn iets lager dan in Nederland. Snacks worden bijvoorbeeld verkocht vanaf twee Turkse lira. Voor een traditionele kebab betaalt men ongeveer acht Turkse lira. Vis kost over het algemeen wat meer. De prijs van bier ligt rond de zes Turkse lira. Op de vele markten in Istanboel is het de bedoeling dat wordt afgedongen, want de lokale handelaren hanteren standaard te hoge vraagprijzen. Dit is vooral het geval op de Grote Bazaar en op de Egyptische Bazaar.

Intensieve pendeldienst van Sabiha Gökcen naar Istanboel

 Voor het vervoer van de luchthaven Sabiha Gökcen naar het Taksimplein in Istanboel kan gebruik worden gemaakt van pendelbussen. Deze gaan ongeveer elke dertig minuten. Alleen tussen één uur en half vier ’s nachts rijden ze niet. Voor een ritje betaalt men rond de veertien Turkse lira. Een andere optie is de taxi, maar het trajecttarief hiervan ligt op ongeveer honderd Turkse lira. Binnen de stad kan voordelig worden gereisd met de oplaadbare Istanboel-chipkaart. Deze is geldig voor vrijwel alle middelen van openbaar vervoer.

Informatie over de vlucht: Düsseldorf - Istanbul - Sabiha Gökcen

Goedkoopste heenvlucht van € 49,99
Retourvlucht van € 88,73
Vluchttijd min. 03:10 / max. 03:30
Vliegtijd terugvlucht min. 03:25/ max. 03:30
Afstand 2076 km
Vluchten per week 29
Vertrekluchthaven Düsseldorf (DUS)
Land van vertrek Duitsland
Aankomstluchthaven Istanbul - Sabiha Gökcen (SAW)
Land van bestemming Turkije