Populairste Airline: Turkish Airlines
19 % van de vluchten op de route Düsseldorf – Istanbul worden geboekt bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
19 %
Onur Air
11 %
AtlasGlobal
3 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 3 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 108,00.
101 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 25 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
33 % van alle boekingen op de route van Düsseldorf naar Istanbul worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 05min, vanaf € 104
33 %
1 tussenstop Warschau
26h 40min, vanaf € 162
18 %
1 tussenstop Kiev - Boryspil
06h 15min, vanaf € 129
14 %
Retour al vanaf € 104,00
Wie bijvoorbeeld op 20-09-19 heen en op 27-09-19 terugvliegt, reist voor € 104,00 bijzonder gunstig.

€ 104
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Istanboel, imponerende schakel tussen Oost en West

Het ene moment waan je je in een sprookje van 1001 nacht. Het volgende moment weet je zeker dat je je in een westerse wereldstad bevindt. Istanboel is historisch, cultureel en spiritueel een indrukwekkende belevenis.  

...

Van Atatürk tot Suikerfeest

De beste tijd om Istanboel te bezoeken zijn de maanden mei en oktober. Op 19 mei wordt de grondlegger en eerste president van de Turkse republiek Atatürk herdacht. Het is tevens een grote jeugd- en sportdag. Op 29 oktober viert men de Dag van de Republiek. Belangrijke islamitische feesten zijn het drie dagen durende Offerfeest, en aan het eind van de ramadan, het Offerfeest.

...

Niet vergeten af te dingen

Nederlanders hebben een visum nodig, dit is online aan te vragen. Het paspoort dient vanaf het moment dat men het land binnenkomt nog 6 maanden geldig te zijn. Aanbevolen, maar niet verplichte inentingen zijn: hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Shop tip: Probeer op markten, zoals bijvoorbeeld op de grote bazaar en de Egyptische bazaar, af te dingen. Spullen worden altijd te duur aangeboden en afdingen is traditie. Voor liefhebbers van de snelle hap is de Turkse metropool een fastfood paradijs. Snacks zijn te koop vanaf 2 TRY, kebab is te krijgen rond 8 TRY. Vis is duurder. Een biertje kost zo'n 6 TRY.

...

De stad in en uit

Metro M1 gaat naar Aksaray en kost ongeveer 4 TRY. De HAVATA shuttle bus naar het Taksim Plein gaat elk half uur behalve tussen 01.00 en 04.00 uur. Een ritje kost zo'n 60 TRY. Een hostel of guesthouse is te boeken vanaf 30 TRY. Veel accommodatie is beschikbaar in de buurten Eminönü (Blauwe Moskee, grote bazaar) en Beyoglu (Taksim Plein en Istiklâl Caddesi).Istanboel beschikt over een goed openbaar vervoernetwerk. Met bus, metro, minibus, pont, metro bus en tram is de stad prima begaanbaar. De Istanbulkaart is oplaadbaar en geldig voor al het opbenbaar vervoer. Een taxi is duurder, maar nog altijd goedkoper dan in Nederland. Voor wie even de stad uit wil: De Prins Eilanden zijn een bezoekje waard! Het is er autovrij en er worden enkel door paarden getrokken voertuigen toegelaten.

...