Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Düsseldorf – Istanbul worden de meeste vluchten verzorgt door Turkish Airlines.
Turkish Airlines
21 %
Onur Air
10 %
AtlasGlobal
7 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 3 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 50 % besparen.
90 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De prijzen variëren per dag van de week. dinsdag zijn vliegtickets tot 7 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 39 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 05min, vanaf € 136
39 %
1 tussenstop Kiev - Boryspil
23h 25min, vanaf € 125
17 %
1 tussenstop Warschau
05h 20min, vanaf € 163
12 %
Retour al vanaf € 125,00
Een retourvlucht voor slechts € 125,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 24-09-19 en een terugvlucht op 01-10-19.

€ 125
goedkoop
€ 125
duur
€ 321

Istanboel, imponerende schakel tussen Oost en West

Het ene moment waan je je in een sprookje van 1001 nacht. Het volgende moment weet je zeker dat je je in een westerse wereldstad bevindt. Istanboel is historisch, cultureel en spiritueel een indrukwekkende belevenis.  

...

Van Atatürk tot Suikerfeest

De beste tijd om Istanboel te bezoeken zijn de maanden mei en oktober. Op 19 mei wordt de grondlegger en eerste president van de Turkse republiek Atatürk herdacht. Het is tevens een grote jeugd- en sportdag. Op 29 oktober viert men de Dag van de Republiek. Belangrijke islamitische feesten zijn het drie dagen durende Offerfeest, en aan het eind van de ramadan, het Offerfeest.

...

Niet vergeten af te dingen

Nederlanders hebben een visum nodig, dit is online aan te vragen. Het paspoort dient vanaf het moment dat men het land binnenkomt nog 6 maanden geldig te zijn. Aanbevolen, maar niet verplichte inentingen zijn: hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Shop tip: Probeer op markten, zoals bijvoorbeeld op de grote bazaar en de Egyptische bazaar, af te dingen. Spullen worden altijd te duur aangeboden en afdingen is traditie. Voor liefhebbers van de snelle hap is de Turkse metropool een fastfood paradijs. Snacks zijn te koop vanaf 2 TRY, kebab is te krijgen rond 8 TRY. Vis is duurder. Een biertje kost zo'n 6 TRY.

...

De stad in en uit

Metro M1 gaat naar Aksaray en kost ongeveer 4 TRY. De HAVATA shuttle bus naar het Taksim Plein gaat elk half uur behalve tussen 01.00 en 04.00 uur. Een ritje kost zo'n 60 TRY. Een hostel of guesthouse is te boeken vanaf 30 TRY. Veel accommodatie is beschikbaar in de buurten Eminönü (Blauwe Moskee, grote bazaar) en Beyoglu (Taksim Plein en Istiklâl Caddesi).Istanboel beschikt over een goed openbaar vervoernetwerk. Met bus, metro, minibus, pont, metro bus en tram is de stad prima begaanbaar. De Istanbulkaart is oplaadbaar en geldig voor al het opbenbaar vervoer. Een taxi is duurder, maar nog altijd goedkoper dan in Nederland. Voor wie even de stad uit wil: De Prins Eilanden zijn een bezoekje waard! Het is er autovrij en er worden enkel door paarden getrokken voertuigen toegelaten.

...