Populairste Airline: Sun Express
De meeste passagiers op de route Amsterdam – Izmir reizen het liefste met Sun Express.
Sun Express
11 %
Pegasus Airlines
3 %
Corendon Airlines
0 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 3 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 163,00.
96 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. donderdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag en donderdag kan een vlucht tot 10 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Istanboel
Op deze route zijn vluchten via Istanboel met een aandeel van 33 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 50min, vanaf € 168
33 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 10min, vanaf € 168
20 %
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 163
15 %
Retour al vanaf € 140,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 15.11.2018 inclusief terugvlucht op 29.11.2018 is op dit moment € 140,00.

€ 140
goedkoop
€ 140
duur
€ 398

Izmir, culturele stad aan de Turkse westkust

De stad Izmir ligt op de heuvels in de bocht van een baai aan de Turkse westkust in de Golf van Izmir die uitmondt in de staalblauwe Egeïsche Zee. Izmir wordt beschouwd als de meest moderne, westerse stad van Turkije. Er valt in en rondom Izmir veel te zien en te beleven van historische bezienswaardigheden tot moderne kunst, de sfeervolle bazaars en moderne winkelcentra. Er is worden veel culturele activiteiten georganiseerd, waaronder het Internationale Kunstfestival in het Kultur Park in het centrum van Izmir.

...

Zon en festivals in Izmir

De lente en de herfst zijn wat betreft het klimaat de beste seizoenen om Izmir te bezoeken. In de eerste week van maart wordt hier elk jaar het Europese Jazz Festival georganiseerd, gevolgd door het Internationaal Kunstfestival in juni en juli in het Kultur Park waar zich ook een pretpark en dierenpark bevindt.

...

Benodigde papieren en valuta Izmir

Nederlanders die naar Turkije reizen hebben een visum nodig. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst. Inentingen zijn niet verplicht, maar aanbevolen worden preventieve vaccinaties voor ziekten als hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. In Turkije is de officiële munteenheid de Turkse lira (TL) maar de euro wordt er ook veel geaccepteerd. Izmir heeft een enorm aanbod aan Fastfood gelegenheden in de meest uiteenlopende variaties. Het eten is hier erg goedkoop maar houd er wel rekening mee dat het er niet als beleefd wordt ervaren om tijdens de ramadan in het openbaar te eten en te drinken.

...

Transport van luchthaven naar Izmir

De makkelijkste manier om het centrum van Izmir vanuit de luchthaven te bereiken, is met de Havas pendelbus, maar er rijden ook diverse bussen en er is een metro (Izban). Voor een taxirit is het verstandig op voorhand een prijs voor de rit af te spreken. Op het vliegveld kan ook een auto gehuurd worden. In de stad Izmir kan gebruik gemaakt worden van bussen, de dolmus of een taxi.

...