Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Amsterdam – Izmir kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
26 %
Sun Express
7 %
TUI Airlines Nederland
0 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Om 52 % te besparen boekt u uw ticket het beste 3 maanden voor vertrek .
83 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandag zijn vliegtickets tot 19 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul
Met 28 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Istanbul favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 20min, vanaf € 207
28 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
12h 45min, vanaf € 198
26 %
1 tussenstop München
10h 30min, vanaf € 157
12 %
Retour al vanaf € 157,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 09-10-19 en de terugvlucht op 15-10-19.

€ 157
goedkoop
€ 134
duur
€ 320

Izmir, culturele stad aan de Turkse westkust

De stad Izmir ligt op de heuvels in de bocht van een baai aan de Turkse westkust in de Golf van Izmir die uitmondt in de staalblauwe Egeïsche Zee. Izmir wordt beschouwd als de meest moderne, westerse stad van Turkije. Er valt in en rondom Izmir veel te zien en te beleven van historische bezienswaardigheden tot moderne kunst, de sfeervolle bazaars en moderne winkelcentra. Er is worden veel culturele activiteiten georganiseerd, waaronder het Internationale Kunstfestival in het Kultur Park in het centrum van Izmir.

...

Zon en festivals in Izmir

De lente en de herfst zijn wat betreft het klimaat de beste seizoenen om Izmir te bezoeken. In de eerste week van maart wordt hier elk jaar het Europese Jazz Festival georganiseerd, gevolgd door het Internationaal Kunstfestival in juni en juli in het Kultur Park waar zich ook een pretpark en dierenpark bevindt.

...

Benodigde papieren en valuta Izmir

Nederlanders die naar Turkije reizen hebben een visum nodig. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst. Inentingen zijn niet verplicht, maar aanbevolen worden preventieve vaccinaties voor ziekten als hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. In Turkije is de officiële munteenheid de Turkse lira (TL) maar de euro wordt er ook veel geaccepteerd. Izmir heeft een enorm aanbod aan Fastfood gelegenheden in de meest uiteenlopende variaties. Het eten is hier erg goedkoop maar houd er wel rekening mee dat het er niet als beleefd wordt ervaren om tijdens de ramadan in het openbaar te eten en te drinken.

...

Transport van luchthaven naar Izmir

De makkelijkste manier om het centrum van Izmir vanuit de luchthaven te bereiken, is met de Havas pendelbus, maar er rijden ook diverse bussen en er is een metro (Izban). Voor een taxirit is het verstandig op voorhand een prijs voor de rit af te spreken. Op het vliegveld kan ook een auto gehuurd worden. In de stad Izmir kan gebruik gemaakt worden van bussen, de dolmus of een taxi.

...