Populairste Airline: Sun Express
De populairste airlines op de route Amsterdam – Izmir zijn met 11 % Sun Express, Pegasus Airlines en Corendon Airlines.
Sun Express
9 %
Pegasus Airlines
2 %
Corendon Airlines
0 %
Tip: 21 dagen voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 21 dagen voor vertrek boekt. Zo kan je tot 43 % besparen.
21 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn dinsdag. Op deze dagen kan tot 11 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanboel
37 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Istanboel.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 45min, vanaf € 165
37 %
1 tussenstop München
07h 55min, vanaf € 176
20 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
07h 00min, vanaf € 160
15 %
Retour al vanaf € 157,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 08.03.2018 en terugvlucht; 13.03.2018. Tot 39 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 157
goedkoop
€ 140
duur
€ 459

Izmir, culturele stad aan de Turkse westkust

De stad Izmir ligt op de heuvels in de bocht van een baai aan de Turkse westkust in de Golf van Izmir die uitmondt in de staalblauwe Egeïsche Zee. Izmir wordt beschouwd als de meest moderne, westerse stad van Turkije. Er valt in en rondom Izmir veel te zien en te beleven van historische bezienswaardigheden tot moderne kunst, de sfeervolle bazaars en moderne winkelcentra. Er is worden veel culturele activiteiten georganiseerd, waaronder het Internationale Kunstfestival in het Kultur Park in het centrum van Izmir.

...

Zon en festivals in Izmir

De lente en de herfst zijn wat betreft het klimaat de beste seizoenen om Izmir te bezoeken. In de eerste week van maart wordt hier elk jaar het Europese Jazz Festival georganiseerd, gevolgd door het Internationaal Kunstfestival in juni en juli in het Kultur Park waar zich ook een pretpark en dierenpark bevindt.

...

Benodigde papieren en valuta Izmir

Nederlanders die naar Turkije reizen hebben een visum nodig. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst. Inentingen zijn niet verplicht, maar aanbevolen worden preventieve vaccinaties voor ziekten als hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. In Turkije is de officiële munteenheid de Turkse lira (TL) maar de euro wordt er ook veel geaccepteerd. Izmir heeft een enorm aanbod aan Fastfood gelegenheden in de meest uiteenlopende variaties. Het eten is hier erg goedkoop maar houd er wel rekening mee dat het er niet als beleefd wordt ervaren om tijdens de ramadan in het openbaar te eten en te drinken.

...

Transport van luchthaven naar Izmir

De makkelijkste manier om het centrum van Izmir vanuit de luchthaven te bereiken, is met de Havas pendelbus, maar er rijden ook diverse bussen en er is een metro (Izban). Voor een taxirit is het verstandig op voorhand een prijs voor de rit af te spreken. Op het vliegveld kan ook een auto gehuurd worden. In de stad Izmir kan gebruik gemaakt worden van bussen, de dolmus of een taxi.

...