Populairste Airline: Lufthansa
Lufthansa is met 23 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Lufthansa
23 %
Turkish Airlines
18 %
Sun Express
5 %
Tip: 15 dagen voor vertrek boeken
Om 57 % te besparen boekt u uw ticket het beste 15 dagen voor vertrek .
15 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zaterdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Istanboel
Vluchten via Istanboel zijn op deze route met 27 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 50min, vanaf € 155
27 %
1 tussenstop München
06h 05min, vanaf € 214
25 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
07h 50min, vanaf € 168
13 %
Retour al vanaf € 136,00
Voor maar € 136,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 20-07-19 en een terugvlucht op 31-08-19.

€ 136
goedkoop
€ 136
duur
€ 297

Izmir, culturele stad aan de Turkse westkust

De stad Izmir ligt op de heuvels in de bocht van een baai aan de Turkse westkust in de Golf van Izmir die uitmondt in de staalblauwe Egeïsche Zee. Izmir wordt beschouwd als de meest moderne, westerse stad van Turkije. Er valt in en rondom Izmir veel te zien en te beleven van historische bezienswaardigheden tot moderne kunst, de sfeervolle bazaars en moderne winkelcentra. Er is worden veel culturele activiteiten georganiseerd, waaronder het Internationale Kunstfestival in het Kultur Park in het centrum van Izmir.

...

Zon en festivals in Izmir

De lente en de herfst zijn wat betreft het klimaat de beste seizoenen om Izmir te bezoeken. In de eerste week van maart wordt hier elk jaar het Europese Jazz Festival georganiseerd, gevolgd door het Internationaal Kunstfestival in juni en juli in het Kultur Park waar zich ook een pretpark en dierenpark bevindt.

...

Benodigde papieren en valuta Izmir

Nederlanders die naar Turkije reizen hebben een visum nodig. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst. Inentingen zijn niet verplicht, maar aanbevolen worden preventieve vaccinaties voor ziekten als hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. In Turkije is de officiële munteenheid de Turkse lira (TL) maar de euro wordt er ook veel geaccepteerd. Izmir heeft een enorm aanbod aan Fastfood gelegenheden in de meest uiteenlopende variaties. Het eten is hier erg goedkoop maar houd er wel rekening mee dat het er niet als beleefd wordt ervaren om tijdens de ramadan in het openbaar te eten en te drinken.

...

Transport van luchthaven naar Izmir

De makkelijkste manier om het centrum van Izmir vanuit de luchthaven te bereiken, is met de Havas pendelbus, maar er rijden ook diverse bussen en er is een metro (Izban). Voor een taxirit is het verstandig op voorhand een prijs voor de rit af te spreken. Op het vliegveld kan ook een auto gehuurd worden. In de stad Izmir kan gebruik gemaakt worden van bussen, de dolmus of een taxi.

...