Populairste Airline: Transavia
Transavia is met 6 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Transavia
6 %
Corendon Airlines
5 %
Air China
0 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
89 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag kan een vlucht tot 19 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
Met 32 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Istanbul - Sabiha Gökcen favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
08h 10min, vanaf € 170
32 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 10min, vanaf € 192
29 %
directe vlucht
03h 35min, vanaf € 228
14 %
Retour al vanaf € 170,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 02-10-19 en de terugvlucht op 16-10-19.

€ 170
goedkoop
€ 170
duur
€ 551

Dalaman

Gelegen tussen de zee en de bergen wordt de Turkse stad Dalaman meer en meer ontdekt als een echte toeristische bestemming. Met de nabijgelegen stranden, archeologische sites als Efeze en de nabijgelegen rivier die mogelijkheden biedt tot vaartochten of rafting.

...

Mediterraan klimaat

Dalaman kent een mediterraan klimaat waardoor het een ideale reisbestemming is van de lente tot de herfst. Op 19 mei wordt Atatürk herdacht terwijl op 29 oktober de Dag van de republiek wordt gevierd. Turkije kent een islamitische cultuur waardoor het Offerfeest en het Suikerfeest belangrijke data zijn in het jaar.

...

E-visum

Nederlanders die naar Turkije reizen hebben een visum nodig die online aangevraagd dient te worden. Dit E-visum kost 25 euro. Inentingen mogen dan wel niet verplicht zijn maar een vaccin tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn erg aanbevolen. Let wel dat de export of het verhandelen van cultureel en natuurlijk erfgoed een strafbaar feit is in Turkije.

Het kopen van lokaal eten op de vele markten is een goedkoop alternatief voor de westerse fastfoodketens die je er vindt. Vergeet op de markten echter wel niet af te dingen. Wie graag een alcoholische drank nuttigt, dient er mee rekening te houden dat deze duurder zijn dan in Nederland. 

...

Dolmus

Vanaf de luchthaven van Dalaman zijn er shuttles die je naar de vele toeristische resorts in de omgeving brengen zoals Fetiye en Marmaris. De afstand naar Dalaman bedraagt zo'n zes kilometer. Om je tussen de verschillende steden of bezienswaardigheden te verplaatsen is de minibus of dolmus een goedkope vorm van openbaar vervoer. Een taxi is eveneens een optie gezien deze een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Het beste is om voorhand te informeren hoeveel de rit je ongeveer zal kosten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wie het niet zo heeft voor de luxe hotels en het liefst zijn uitgaven binnen de perken houdt vindt al budget hotels vanaf ongeveer dertig euro per nacht.

...