Vluchten naar Tunis

Tunis reistips

Zonnige stad voor cultuurliefhebbers

Tunis is de hoofdstad van Tunesië en ligt in het noorden aan de Middellandse Zee. De metropool wordt gezien als het culturele centrum van Tunesië.

Wereldberoemd festival in de zomer

Dankzij het mediterrane klimaat heeft Tunis jaarrond aangename temperaturen. Ruim een derde van de neerslag valt ’s winters, zodat de periode van april tot en met oktober de favoriete reistijd is. De zomermaanden juli en augustus zijn bovendien cultureel interessant. Dan vindt namelijk het muziek-, theater- en filmevenement Festival International de Carthage plaats. Decor hiervan is het historische amfitheater. Belangrijke feestdagen zijn het Offerfeest en het Suikerfeest ter afsluiting van de ramadan. De data van deze feesten wisselen per jaar, al is de ramadan altijd de negende maand van de islamitische kalender.

Verblijfsvergunning bij aankomst in Tunesië

Toeristen en andere buitenlanders die Tunesië bezoeken hoeven vooraf geen visum of ander document aan te vragen. Nederlanders die voor een vakantie naar Tunis komen, krijgen ter plekke een verblijfsvergunning. Hiermee kan voor een periode van ongeveer drie maanden in het land worden verbleven. Ook ontvangt men een reisdocument. Deze Carte de Visiteur Non-Resident moet bij vertrek weer worden getoond. Tunesië hanteert voor bijna alles lagere prijzen dan Nederland. Voordelig inkopen kan vooral op de lokale weekmarkten. Alleen de bedragen van geïmporteerde producten, zoals textiel, levensmiddelen en elektrische apparatuur liggen hoger. Een lunch kost rond de acht Tunesische dinar. Voor een biertje wordt circa drie Tunesische dinar betaald en frisdrank kost ongeveer één Tunesische dinar.

Betaalbare vervoerstarieven

Vlak bij de ruïnes van de antieke stad Carthago ligt het internationale vliegveld van Tunis. Vanaf de luchthaven zijn betrouwbare verbindingen met het centrum van Tunis. Zo rijden de bussen 35 en 365 naar het metrostation Tunis Marine. De reis neemt zo’n dertig minuten in beslag, terwijl het tarief twee Tunesische dinar bedraagt. Een taxi is doorgaans wat sneller, maar is met dertig Tunesische dinar een stuk duurder. In Tunis zelf zijn goedkope bus- en metrolijnen actief, waar drie zones minder dan één Tunesische dinar kosten. Het tarief voor de tweede klasse van de regionale spoorlijn TGM bedraagt ongeveer één Tunesische dinar.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Tunis
Topvliegroutes