Een vakantie naar Enfidha

Het Tunesische Enfidha is een prachtige plaats op eens naar toe op vakantie te gaan. Het kleine stadje heeft ongeveer 10.000 inwoners en ligt in het Noordoosten van Tunesië. Dit is een toeristische omgeving met verschillende bezienswaardigheden. Hieronder vind je allerlei tips en weetjes voor uw reis naar Enfidha.

...

Wanneer kan je het best naar Enfidha afreizen?

De beste reistijd om naar Enfidha te gaan is van april tot oktober. Verder kan het handig zijn om rekening te houden met feestdagen en festivals. In juni, juli en augustus vindt het 5-weekse Hammamet International Festival plaats. Verder is er in oktober het Islamitische offerfeest en in de negende maand van de Islamitische kalender de Ramadan.

...

Dingen die handig zijn om te weten voordat je naar Enfidha reist.

Als Nederlander hoef je van tevoren niet speciaal een visum aan te vragen. Je krijgt bij aankomst een verblijfsvergunning voor toeristen voor maximaal 90 dagen. Ook krijg je een soort reisdocument, deze moet je ook bij vertrek tonen. Verder moet je paspoort minimaal een half jaar geldig zijn. Ook wordt het aangeraden om voorzichtig te zijn met eten en drinken. De kosten van het levensonderhoud zijn lager dan in Nederland. Uiteraard is het kopen van lokaal voedsel op de markten nog goedkoper dan het voedsel in de winkels. 

...

Dingen die handig zijn om te weten als je in Enfidha bent.

Vanaf het vliegveld Enfidha-Hammamet kun je gratis met de pendelbus naar Hammamet en Tunis reizen. Deze rijdt een aantal keer per dag. Ook is het mogelijk om een taxi te nemen voor ongeveer 75 TND. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Voor een 3* hotel in Hammamet ben je per nacht minimaal 60 TND per persoon kwijt. Voor het vervoer tijdens je reis kun je kiezen voor de bus of een taxi. Er is één lokale bus die elk half uur tussen Yasmine Hammamet en Nabeul rijdt. Dit ritje kost je ongeveer 1 TND. Het gebruik van een taxi is uiteraard duurder. De prijzen zijn vanaf een afstand van 3 kilometer. Een ritje heeft een vast startbedrag van rond de 4 TND en kost daarna ongeveer 1.20 TND per extra kilometer. Taxichauffeurs willen ook vaak een vaste prijs afspreken, maar het is voordeliger om de prijs van de meter te betalen. 

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound