Vluchten van Brussel naar Enfidha

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Enfidha te vinden

Populairste Airline: TUI fly Belgium
Op de route Brussel – Enfidha word bij voorkeur met TUI fly Belgium gevlogen.
TUI fly Belgium
78 %
Ryanair
11 %
Lufthansa
11 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 0 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 30 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
0 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
88 % van alle boekingen op de route van Brussel naar Enfidha worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 55min, vanaf € 228
88 %
1 tussenstop München
10h 50min, vanaf € 638
12 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Enfidha

Enfidha

Enfidha wordt als de toegangspoort gezien om het gastvrije Tunesië te verkennen. De zonnige stranden en blauwe wateren van badsteden als Sousse en Port el Kantaoui dompelen je onder in de mediterrane sfeer. Met historische medina's en middeleeuwse burchten is de stad ook een prima bestemming voor cultuurliefhebbers.

Toegangspoort naar het noorden

Enfidha is geen toeristische bestemming. De meeste toeristen reizen dan ook meteen door naar de meer noordelijk gelegen toeristische regio's (Hammamet, Nabeul, Sousse etc.), waar de zon hen lokt. De beste reistijd is dan ook van april tot oktober wanneer het het warmst is. Tunesië kent een islamitische cultuur waardoor het Offerfeest en de Ramadan belangrijke data zijn in de stad. In de zomer vindt het Hammamet International Festival plaats. Dit jaarlijkse evenement duur ongeveer vijf weken en deelt muziek, theater en dans met de vele bezoekers. 

Verblijfsvergunning

Nederlandse paspoorthouders die het land binnen willen krijgen een verblijfsvergunning van maximaal 90 dagen en een soort reisdocument die ook vereist is bij het vertrek. Tunesië kent een andere norm van hygiëne dan Nederland, dus waakzaamheid bij het nuttigen van voedsel of drank is vereist. De kosten van een lunch of aankoop op een van de wekelijkse markten ligt lager dan in Nederland. Geïmporteerde producten hebben echter hetzelfde prijsniveau. 

Taxi

Tussen de luchthaven en Hammamet rijdt er meerdere keren per dag een gratis pendelbus. Een taxirit naar deze bestemming of richting Sousse kent een vast bedrag van ongeveer 75 TND. Let hierbij wel op. De aangeboden vaste prijzen in de stad zijn vaak boven de taximeter prijs. Het is dus aan te raden om aan te dringen op de prijs die de taximeter aangeeft. Deze zijn zelfs goedkoper dan in Nederland. In Hammamet rijdt er om de dertig minuten een lokale bus tussen Yasmine Hammamet en Nabeul. De prijs voor de gehele route bedraagt 1 TND. In Hammamet vindt je driesterrenhotels al vanaf 60 TND per persoon en per nacht. 

Informatie over de vlucht Brussel - Enfidha
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Brussel - Enfidha
  • Vluchttijd: min. 02:35 / max. 02:35
  • Afstand: 1718 km
  • Vluchten per week: 2
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:55 / max. 03:55
Topvliegroutes