Populairste Airline: TUI fly Belgium
Op de vliegroute Brussel – Enfidha kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij TUI fly Belgium.
TUI fly Belgium
38 %
Nouvelair
31 %
Brussels Airlines
31 %
Tip: 6 dagen voor vertrek boeken
6 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
6 dagen voor vertrek
Retour al vanaf € 194,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 21-09-19 en terugvlucht; 19-10-19.

€ 194
goedkoop
€ 194
duur
€ 578

Enfidha

Enfidha wordt als de toegangspoort gezien om het gastvrije Tunesië te verkennen. De zonnige stranden en blauwe wateren van badsteden als Sousse en Port el Kantaoui dompelen je onder in de mediterrane sfeer. Met historische medina's en middeleeuwse burchten is de stad ook een prima bestemming voor cultuurliefhebbers.

...

Toegangspoort naar het noorden

Enfidha is geen toeristische bestemming. De meeste toeristen reizen dan ook meteen door naar de meer noordelijk gelegen toeristische regio's (Hammamet, Nabeul, Sousse etc.), waar de zon hen lokt. De beste reistijd is dan ook van april tot oktober wanneer het het warmst is. Tunesië kent een islamitische cultuur waardoor het Offerfeest en de Ramadan belangrijke data zijn in de stad. In de zomer vindt het Hammamet International Festival plaats. Dit jaarlijkse evenement duur ongeveer vijf weken en deelt muziek, theater en dans met de vele bezoekers. 

...

Verblijfsvergunning

Nederlandse paspoorthouders die het land binnen willen krijgen een verblijfsvergunning van maximaal 90 dagen en een soort reisdocument die ook vereist is bij het vertrek. Tunesië kent een andere norm van hygiëne dan Nederland, dus waakzaamheid bij het nuttigen van voedsel of drank is vereist. De kosten van een lunch of aankoop op een van de wekelijkse markten ligt lager dan in Nederland. Geïmporteerde producten hebben echter hetzelfde prijsniveau. 

...

Taxi

Tussen de luchthaven en Hammamet rijdt er meerdere keren per dag een gratis pendelbus. Een taxirit naar deze bestemming of richting Sousse kent een vast bedrag van ongeveer 75 TND. Let hierbij wel op. De aangeboden vaste prijzen in de stad zijn vaak boven de taximeter prijs. Het is dus aan te raden om aan te dringen op de prijs die de taximeter aangeeft. Deze zijn zelfs goedkoper dan in Nederland. In Hammamet rijdt er om de dertig minuten een lokale bus tussen Yasmine Hammamet en Nabeul. De prijs voor de gehele route bedraagt 1 TND. In Hammamet vindt je driesterrenhotels al vanaf 60 TND per persoon en per nacht. 

...