Vluchten naar Faro

Faro reistips

Faro, de historische stad aan de Portugese Algarve

Faro is het economische centrum van de Algarve waar 2000 jaar geleden de Romeinen de eerste haven aanlegde. Er wonen in de stad nog geen 60.000 inwoners. De luchthaven van Faro is de toegangspoort voor de talrijke toeristen die jaarlijks deze zonovergoten streek bezoeken.

Wanneer Faro het beste te bezoeken

Faro trekt het gehele jaar bezoekers. Zonaanbidders krijgen in het hoogseizoen temperaturen tussen de 27° tot 35°C, terwijl overwinteraars en winterzon liefhebbers genieten van 8-17°C. Vanaf 7 september viert de stad twee weken lang haar verjaardag waarin het verkrijgen van de stadsstatus wordt herdacht. De "Faro International Motorcycle Rally" vind halverwege juli plaats en is een aanrader om mee te maken.

Voordat de reis begint

Portugal maakt deel uit van de EU en derhalve heeft het land geen visumplicht. Voor Portugal worden geen inentingen verplicht gesteld of aangeraden. De munteenheid is de euro en de prijzen in de winkels zijn iets lager dan bij ons thuis. Uit eten gaan is goedkoper terwijl markten veel goedkoper zijn dan in Nederland. Zeker in de zomer is het aanbevolen om thuis al een verblijfplaats en huurauto te regelen omdat deze, vooral tijdens het hoogseizoen, zeer gewild zijn. Faro is een veilige stad maar neem wel de verstandige voorzorgsmaatregelen met betrekking tot waardevolle artikelen.

Praktische informatie ter plaatse

Hoewel veel bezoekers vanaf de luchthaven met een huurauto vertrekken is het via buslijn 14 en 16 mogelijk om in een kwartier de centrum van de stad te bereiken. Hiervoor betaal je ongeveer €2,50. Een taxi kan ook voor ongeveer €16. Vanuit de stad is er een uitgebreid netwerk aan bussen die behalve de stad de gehele Algarve beslaan. De prijs is laag en wordt berekend aan de hand van het aantal zones. Voor €6 koop je een dagpas voor alle bussen. Reken voor taxi's een starttarief van ongeveer €3 plus €0,50 per gereden kilometer. Voor bagage rekenen ze een losse toeslag. Een nacht in een hostel kost ongeveer €12, hotels vragen rond de €40.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Faro
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes