Populairste Airline: bv. Ryanair, Transavia
De route Eindhoven – Lissabon word het meeste geboekt bij Ryanair.
Ryanair
11 %
Transavia
11 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 weken voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 35 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
44 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (28 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 49
28 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
23h 35min, vanaf € 123
23 %
1 tussenstop Londen-Stansted
24h 00min, vanaf € 69
19 %
Retour al vanaf € 49,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 02-03-20 inclusief terugvlucht op 05-03-20 is op dit moment € 49,00.

€ 49
goedkoop
€ 49
duur
€ 208

Over de stad Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is gelegen aan de rechteroever van de rivier de Taag. De locatie van de stad is al sinds 1200 jaar voor het begin van onze jaartelling bewoond. Het is een belangrijke havenplaats, maar ook een bestuurlijk en cultureel centrum van het land en heeft vele bezienswaardigheden.

...

Wanneer Lissabon te bezoeken

Door de milde winters en warme zomers is de stad het gehele jaar door prima te bezoeken. De zomers kunnen warm zijn al geeft de nabijheid van de oceaan wel wat verkoeling. Tijdens de winter kan het weer onvoorspelbaar en winderig zijn. Het Carnaval van Lissabon wordt ieder jaar halverwege februari gehouden. De patroonheilige van de stad, Santo Antonio, wordt iedere juni geëerd door middel van vele festiviteiten.

...

Tips voor het vertrek

Bezoekers met een Nederlands paspoort zijn niet visumplichtig. Voor Portugal worden er geen vaccinaties geadviseerd. Wees bedacht op criminaliteit in de buurt van toeristische trekpleisters en met name de toeristentrams nr 12, 15, 25 en 28. Laat ook geen spullen in de (huur)auto achter. Lissabon heeft over het algemeen een lager prijspeil dan Nederland, met name voor het openbaar vervoer, de dagelijkse boodschappen en uit eten gaan. Een lunch is al vanaf €5 verkrijgbaar. Lissabon is prima te combineren met het strand. Op een half uur afstand is met name de badplaats Cascais een populaire bestemming.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven van Lissabon rijdt er een gratis shuttlebus van terminal 2 naar terminal 1. Hiervandaan vertrekken bussen rond de €3 naar het centrum. Een taxi kost ongeveer €20 en de metro naar Saldanha €2. De reisduur ligt tussen de 20 en 30 minuten. Lissabon heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk inclusief trams en veerboten. Een dagpas, en met name de oplaadbare Viva Viagem, is het gemakkelijkst en rond de €6 ook het goedkoopst. Veel attracties liggen op wandelafstand van elkaar. Taxi's hebben een starttarief van €3,50 plus ongeveer €0,50 per gereden kilometer. Slapen in een hostel kan vanaf €15 per nacht, hotels beginnen vanaf €40.

...