Populairste Airline: Ryanair
Op de vliegroute Weeze – Faro kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Ryanair.
Ryanair
38 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 36 % besparen.
148 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 46 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Faro vliegen 41 % van alle reizigers vanaf Weeze zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 10min, vanaf € 58
41 %
1 tussenstop Porto
12h 50min, vanaf € 111
24 %
1 tussenstop Londen-Stansted
17h 35min, vanaf € 112
23 %
Retour al vanaf € 58,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 01-07-19 inclusief terugvlucht op 08-07-19 is op dit moment € 58,00.

€ 58
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Faro: meer dan een luchthaven

Faro is een stad in het zuiden van Portugal dat vaak overgeslagen wordt door strandtoeristen die op doorreis zijn richting de kusten van de Algarve. Nochtans is de hoofdstad van de Algarve een rustige stad waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen. Wandel door de rustige straten langs de pittoreske huizen, sinaasappelbomen en de verschillende kerkjes. Geniet van de meest lekkere zeevruchten of neem een veerbootje en maak een tocht door de lagune waar heel wat bijzondere vogelsoorten gehuisvest zijn. De meeste boottochtjes een van de eilandjes als bestemming zoals Ilha Deserta waar er een prachtige wandelroute is.

...

Druk hoogseizoen

Het hoogseizoen van Algarve loopt van april tot oktober waar toeristen op zoek naar strand en zon met temperaturen variërende van 27 tot 35 graden best wel weg kunnen. Wie de drukte van het hoogseizoen liever mijdt kan ook in de wintermaanden de streek verkennen. De winters zijn er immers heel mild. Juli is dan weer een maand die motorliefhebbers aantrekt met de Faro International Motorcycle Rally die er jaarlijks plaatsvindt. Op 7 september wordt het officiele statuut van ‘stad’ gevierd. Dit gebeurt aan de hand van muziek, feesten en tentoonstellingen.

...

Goedkoop

Portugal kan een aangenamere bestemming zijn dan het naburige Spanje voor wie van het strandtoerisme houdt. De prijzen zijn er over het algemeen een pak lager dan in Nederland. Uit eten gaan is niet zo duur en ook zijn lokale markten een mogelijkheid voor wie goedkoop inkopen wil doen. De meeste toeristen blijven dan ook niet op eenzelfde plaats hangen en huren al makkelijk een auto. In het hoogseizoen is wel aan te raden dat je deze op voorhand reserveert.

...

Auto huren

De meeste bezoekers kiezen voor een huurauto op de luchthaven. Wie het echter zonder auto moet stellen om het centrum van Faro te bereiken is het best aangewezen op de bussen van de ‘EVA’, die tussen de luchthaven en het centrum pendelen. De reis van 15 minuten kost je zo’n 2,50 euro. Een duurdere maar comfortabelere optie is een taxi die je al gauw rond de 16 euro kost. Met bagage komt een meerprijs.

...