Populairste Airline: Ryanair
Ryanair is met 7 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Ryanair
7 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 7 weken voor take off. Hier betaal je slechts € 151,00.
47 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Porto
Met 29 % van alle gemaakte boekingen is de route via Porto het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Porto
27h 00min, vanaf € 116
29 %
2 tussenstops Alicante Lissabon
14h 00min, vanaf € 337
21 %
2 tussenstops Valencia Lissabon
15h 40min, vanaf € 279
14 %
Retour al vanaf € 116,00
Als je reis begint op 08-07-20 en je de terugreis op 22-07-20 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 116,00.

€ 116
goedkoop
€ 102
duur
€ 350

Faro: meer dan een luchthaven

Faro is een stad in het zuiden van Portugal dat vaak overgeslagen wordt door strandtoeristen die op doorreis zijn richting de kusten van de Algarve. Nochtans is de hoofdstad van de Algarve een rustige stad waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen. Wandel door de rustige straten langs de pittoreske huizen, sinaasappelbomen en de verschillende kerkjes. Geniet van de meest lekkere zeevruchten of neem een veerbootje en maak een tocht door de lagune waar heel wat bijzondere vogelsoorten gehuisvest zijn. De meeste boottochtjes een van de eilandjes als bestemming zoals Ilha Deserta waar er een prachtige wandelroute is.

...

Druk hoogseizoen

Het hoogseizoen van Algarve loopt van april tot oktober waar toeristen op zoek naar strand en zon met temperaturen variërende van 27 tot 35 graden best wel weg kunnen. Wie de drukte van het hoogseizoen liever mijdt kan ook in de wintermaanden de streek verkennen. De winters zijn er immers heel mild. Juli is dan weer een maand die motorliefhebbers aantrekt met de Faro International Motorcycle Rally die er jaarlijks plaatsvindt. Op 7 september wordt het officiele statuut van ‘stad’ gevierd. Dit gebeurt aan de hand van muziek, feesten en tentoonstellingen.

...

Goedkoop

Portugal kan een aangenamere bestemming zijn dan het naburige Spanje voor wie van het strandtoerisme houdt. De prijzen zijn er over het algemeen een pak lager dan in Nederland. Uit eten gaan is niet zo duur en ook zijn lokale markten een mogelijkheid voor wie goedkoop inkopen wil doen. De meeste toeristen blijven dan ook niet op eenzelfde plaats hangen en huren al makkelijk een auto. In het hoogseizoen is wel aan te raden dat je deze op voorhand reserveert.

...

Auto huren

De meeste bezoekers kiezen voor een huurauto op de luchthaven. Wie het echter zonder auto moet stellen om het centrum van Faro te bereiken is het best aangewezen op de bussen van de ‘EVA’, die tussen de luchthaven en het centrum pendelen. De reis van 15 minuten kost je zo’n 2,50 euro. Een duurdere maar comfortabelere optie is een taxi die je al gauw rond de 16 euro kost. Met bagage komt een meerprijs.

...