Vluchten van Weeze naar Marrakech

Tips en tricks om goedkope vluchten van Weeze naar Marrakech te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Op de vliegroute Weeze – Marrakech kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Ryanair.
Ryanair
31 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 6 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 21 % besparen.
169 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 62 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 50min, vanaf € 108
62 %
1 tussenstop Porto
38h 00min, vanaf € 108
25 %
2 tussenstops Nador Tanger-Boukhalef
27h 10min, vanaf € 168
12 %

Nuttige informatie over de vlucht van Weeze naar Marrakech

Ontdek het sprookjesachtige Marrakech

Marrakech is een stad met een rijke historie die een bijna sprookjesachtige sfeer ademt. Ga goed voorbereid op ontdekkingstocht door deze bijzondere stad met onze tips.


 

Warme landklimaat met milde temperaturen

In Marrakech kunnen de zomers erg heet zijn. De winters zijn koeler maar nog steeds zacht. Vooral in de winter kan het weer wispelturig zijn, zodat het ‘s avonds flink kan afkoelen.

Feestdagen en festivals

Als je reis samenvalt met het Offerfeest of het Suikerfeest, dat na de vastenmaand Ramadan plaatsvindt, dan proef je ook nog de bijzondere sfeer van deze feestdagen. De exacte data waarop deze feesten vallen variëren elk jaar, omdat ze de Islamitische maankalender volgen. Ook leuk om mee te maken is het feest van de kroning van koning Mohammed VI op 30 juli. Door het hele land worden op deze dag grote festivals en parades georganiseerd.

Visumvrij reizen voor Nederlanders

Reizigers met een Nederlands paspoort kunnen 3 maanden lang visumvrij in Marokko vertoeven. Let wel op dat het paspoort nog ten minste 6 maanden geldig moet zijn. Inentingen zijn niet verplicht. Wel wordt vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A aanbevolen.

Lage kosten van levensonderhoud

In Marrakech kun je prima communiceren in het Frans of Spaans. Engels is minder gebruikelijk. De kosten van levensonderhoud liggen tot wel 50% lager dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost bijvoorbeeld ongeveer 65 MAD, voor een frisdrank ben je ongeveer 6 MAD kwijt. Seizoensgebonden groenten en fruit die je op de wekelijkse markten kunt kopen zijn goedkoop. Hou hierbij in gedachten dat afdingen op de markten heel normaal is en doe er je voordeel mee.


 

Goedkoop vervoer

Vanaf de luchthaven vertrekt elk half uur een bus richting het centrum. De bus doet er ongeveer 15 minuten over en kost ongeveer 30 MAD. In vergelijking met Nederland is reizen met de taxi vrij goedkoop. Pas wel op, omdat taxichauffeurs vaak veel meer vragen dan de taximeter aangeeft. Je kunt het best van tevoren een prijs afspreken. Verder is ook het overige openbaar vervoer erg goedkoop, maar het kan wel chaotisch aandoen.


 

Informatie over de vlucht Weeze - Marrakech
Vluchtinformatie Weeze - Marrakech
  • Afstand: 2509 km
Topvliegroutes