Vluchten van Weeze naar Oujda

Tips en tricks om goedkope vluchten van Weeze naar Oujda te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Ryanair zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 81 % het meest geboekt.
Ryanair
81 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 7 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 12 % bespaard worden.
49 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Weeze naar Oujda

Oriëntaals genieten in Oujda

Oujda ligt in het noordoosten van Marokko en is de op zeven na grootste stad van het land. Oujda ligt ongeveer vijftien kilometer ten westen van Algerije. Een bezoek aan Oujda is dus goed te combineren met een trip naar Algerije. De stad heeft een mix van oude en modernere stadsdelen.


Mediterraans klimaat

Oujda heeft net als een groot deel van Marokko een mediterraan klimaat. Het is in de zomer heet en droog. De winters zijn koel en nat in Oujda. Marokko heeft diverse feestdagen en festivals die ook in Oujda worden gevierd. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt traditioneel zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats. De kroning van Koning Mohammed VI wordt op 30 juli gevierd met grote festivals en parades door het hele land.


Culinaire hoogstandjes

Marokko is voor Nederlandse paspoorthouders 3 maanden te bezoeken zonder visum. Let op: uw paspoort moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Het is niet verplicht om inentingen te nemen. Het is wel aanbevolen om DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A vaccinaties te nemen. Marokko staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes en Oujda doet daar ook niet voor onder. Probeer vooral ook de lokale thee met verse munt! De kosten van het levensonderhoud is tot 50% goedkoper dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 Marokkaanse Dirham. Een softdrink kost ongeveer 6 Marokkaanse Dirham. Groente en fruit van het seizoen zijn zeer goedkoop op de wekelijkse markten. Afdingen is hierbij de regel.

Vervoer in en rond Oujda

Een taxi vanaf Oujda Airport naar het centrum van Oujda kost ongeveer 100 Marokkaanse Dirham. De regionale bussen in Oujda zijn erg goedkoop. Taxi's zijn eveneens goedkoop in vergelijking met Nederland. Je kunt een taxi delen of een taxi alleen nemen. Hostels zijn te boeken vanaf 60 Marokkaanse Dirham, een hotel vanaf 100 Marokkaanse Dirham.

Informatie over de vlucht Weeze - Oujda
Vluchtinformatie Weeze - Oujda
  • Afstand: 1980 km
Topvliegroutes