idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Oujda reistips

Oujda, een introductie

De stad Oujda bevindt zich in het noordoosten van Marokko, op slechts 10 kilometer afstand van de grens met het buurland Tunesië. Het is de zevende grootste stad van het land en bestaat al sinds het jaar 994. Deze universiteitsstad heeft zowel een oud als een nieuw stadsdeel.

Beste reistijd

Door het mediterrane klimaat zijn de zomers heet en valt er bijna geen regen. De winters zijn juist wel nat en koel.

Als bezoeker is het mooi om het Offerfeest en het Suikerfeest mee te maken. Door het gebruik van de islamitische maankalender verspringt de datum jaarlijks. Op 30 juni viert het gehele land de kroning van koning Mohammed VI door middel van grote parades en festivals.

Voor de reis begint

Het levensonderhoud is in Oujda ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 MAD en een frisdrank ongeveer 6 MAD. Verse muntthee is altijd en aanrader en zo ook het goedkope verse groente en fruit op de wekelijks markt. Het is de gewoonte dat er op de vraagprijs wordt afgedongen. Bezoekers met een Nederlands paspoort, dat tenminste nog 6 maanden geldig is, zijn 3 maanden visumvrij welkom in Marokko. Vaccinaties zijn niet verplicht maar wel aangeraden ter bescherming tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A. Overleg vooraf met uw huisarts.

praktische informatie ter plaatse

Vanaf de luchthaven van Oujfa naar het centrum van de stad betaal je voor een taxi ongeveer 100 MAD. Taxi's zijn altijd erg goedkoop, zeker als je de vrije stoelen deelt met een andere klant en ieder de helft betaald. Ook de regionale bussen die vanuit Oujda vertrekken zijn erg goedkoop. Een slaapplaats in een hostel kost ongeveer 60 MAD, terwijl een hotelkamer te vinden is rond de 100 MAD.