Vluchten van Brussel Charleroi naar Oujda

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Brussel Charleroi naar Oujda

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Brussel Charleroi (CRL) naar Oujda (OUD) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Oujda starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel Charleroi naar Oujda

Oujda - een stad met Franse invloeden

De architectuur van de oostelijk gelegen Marokkaanse stad Oujda laat een Franse indruk na bij toeristen die de stad hebben bezocht. En waarschijnlijk is dat ook de reden waarom Oujda een aantrekkelijke stedentrip is. Oujda ligt op slechts vijftien kilometer van Algerije en heeft dus ook heel wat invloeden van zijn buurland overgenomen. De stad kent in tegenstelling tot de andere Marokkaanse steden weinig historische bezienswaardigheden maar maakt dit meer dan goed met de vriendelijke inwoners en het uitdrukkelijke nachtleven.

Islam

Met hete en droge zomers en natte winters kent Oujda een mediterraan klimaat. Er heerst een islamitische cultuur en zowel het offerfeest en het Suikerfeest zijn dus belangrijke periodes in het jaar. Op 30 juli wordt de kroning van Koning Mohammed VI gevierd met grote festivals en parades doorheen het hele land.

Geen visum

Nederlandse paspoorthouders wiens paspoort nog ten minste zes maanden geldig is kunnen drie maanden visumvrij reizen naar Oujda. Inentingen zijn niet verplicht maar vaccinaties tegen hepatitis A, difterie, tetanus en polio zijn wel aanbevolen. De prijzen liggen tot 50 procent lager in vergelijking met Nederland. Een maaltijd op restaurant kost zo ongeveer 65 MAD. Een nog goedkoper alternatief zijn de vele wekelijkse markten waar een groot aanbod aan seizoensgebonden groenten en fruit te vinden is. Afdingen op deze markten is de regel, gezien de producten steeds te duur worden aangeboden. Een aanrader in Oujda is thee met verse munt.

Goedkoop transport

Het centrum van Oujda is vanaf de luchthaven eenvoudig te bereiken met een taxi. Deze zijn een heel stuk goedkoper dan we gewend zijn in Nederland. Om je te verplaatsen in de stad zelf kan je een beroep doen op de regionale bussen die erg goedkoop zijn. Een taxi is eveneens een uitstekende optie gezien een rit je niet erg diep in je budget zal doen grijpen. Qua accommodatie in het centrum heb je de keuze tussen hostels en hotels. Hostels vind je al vanaf 60 Dirham terwijl je al op hotel kunt verblijven vanaf 100 Dirham.


Informatie over de vlucht: Brussel - Charleroi - Oujda

Retourvlucht van € 457,40
Vluchttijd min. 02:50
Vliegtijd terugvlucht min. 03:05
Afstand 1819 km
Vluchten per week 2
Vertrekluchthaven Luchthaven Brussel Zuid Charleroi (CRL)
Land van vertrek Vluchten vanuit België
Aankomstluchthaven Luchthaven Oujda (OUD)
Land van bestemming Vluchten naar Marokko