idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Oujda te vinden

Populairste Airline: bv. Royal Air Maroc, KLM
De populairste airlines op de route Brussel – Oujda zijn met 4 % Royal Air Maroc en KLM.
Royal Air Maroc
2 %
KLM
2 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 7 weken voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 35 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
49 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Madrid en Casablanca
Van alle vluchten is de route via Madrid en Casablanca met 39 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Madrid-Barajas Casablanca
13h 20min, vanaf € 288
39 %
1 tussenstop Casablanca
06h 45min, vanaf € 216
19 %
2 tussenstops Frankfurt-Main Casablanca
09h 10min, vanaf € 1 102
11 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Oujda

Geniet in alle rust van de Marokkaanse sfeer

Oujda is de op zeven na grootste stad van Marokko. Hier geniet u van de Marokkaanse sfeer in alle rust. Het oude stadscentrum is schitterend en een uitstapje naar het strand is zo gemaakt.

Het klimaat en feesten in Oujda

Om te bepalen wanneer je naar Oujda gaat is het handig om te weten welk klimaat er heerst. In Marokko zijn ook een aantal belangrijke feesten, als je daar bij wilt zijn, kun je bij het plannen van je vakantie rekening houden met de feestdata.

Het klimaat dat heerst in de stad is mediterraan, dat houdt in dat de zomers heet en droog zijn en de winters koel en nat. Elk jaar wordt het offerfeest gevierd, de datum varieert en het Suikerfeest wordt gevierd na de ramadan. Op 30 juli vindt het Feest van de kroning van koning Mohammed VI de plaats. De Marokkanen vieren dit met grote festivals en parades door de stad.

Waar moet je mee rekening houden voordat je naar Oujda reist?

Wanneer je naar Oujda vertrekt, houd er dan rekening mee dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Nederlandse paspoorthouders mogen 3 maanden zonder visum in Marokko zijn. Inentingen worden aanbevolen maar zijn niet verplicht, zoals DTP en Hepatitis A.

De kosten van het levensonderhoud in Oujda liggen een stuk lager dan in Nederland. De prijsverschillen kunnen wel oplopen tot 50%. In een restaurant betaal je voor een maaltijd ongeveer 65 MAD en voor ene softdrink 6 MAD. Waar je vooral op kunt besparen is het kopen van seizoensgebonden groenten en fruit op de wekelijkse markten. Op de markten kun je altijd proberen af te dingen. Een tip: neem in Oujda eens een lekkere kop thee met verse munt.

Vervoer in Oujda

Vanaf Oujda Airport gaat een taxi naar het centrum, dat kost ongeveer 100 MAD. Taxi's zijn erg goedkoop in vergelijking met Nederland en daarom een goede optie. Ze zijn te delen, of je betaalt voor een hele taxi, ook dan is de prijs nog laag. Een andere optie is het nemen van de regionale bus, deze zijn nog goedkoper.

Informatie over de vlucht Brussel - Oujda
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Brussel - Oujda
  • Afstand: 1867 km
Topvliegroutes