Een bezoekje aan gastvrij Amsterdam

 De hoofdstad van Nederland biedt culturele highlights voor jong en oud. Deze kunnen prima worden gecombineerd met de veelvoud aan horecagelegenheden in alle wijken van de stad. Reis onbeperkt met het openbaar vervoer of geniet in een rondvaartboot vanaf het water.

...

Cultuur

 Cultuurliefhebbers bezoeken in het laatste weekend van augustus de traditionele Uitmarkt en genieten van de culturele aanbod voor het komende seizoen. Na de zomer barst Amsterdam bijna uit zijn culturele voegen en bieden theaters, bioscopen, musea en concertzalen dagelijks hoogwaardige voorstellingen en concerten.

...

Nachtleven

Eén van de culturele evenementen is de Museumnacht, die altijd op de eerste zaterdag van november plaatsvindt. Een ticket kost circa 18 euro en daarmee zijn tussen 19:00 en 02:00 uur meer dan 50 musea met bijzondere programma's toegankelijk.

Markten

De markten in Amsterdam zijn absoluut de moeite waard. Plan alvast een route voor een dagje markten bezoeken. De Waterloopleinmarkt is een grote rommelmarkt nabij het stadhuis en van maandag t/m zaterdag van 9 uur tot 18 uur geopend. De échte Amsterdamse sfeer proef je op de Albert Cuyp Markt in stadsdeel De Pijp en op de Dappermarkt in Amsterdam-Oost.

Parken

Het beroemdste park is het Vondelpark in Amsterdam-Zuid. In de zomer biedt het openluchttheater uiteenlopende voorstellingen en het hele jaar door is een bezoekje aan het Filmmuseum de moeite waard. Het Westerpark is inmiddels net zo beroemd, vooral door de vele restaurantjes en moderne cafés.

...

Onbeperkt reizen

 Dag én nacht onbeperkt door Amsterdam reizen met metro, trams, en bus kan met de GVB-dag of meerdagenkaart. De kosten hiervoor bij 1 dag (24 uur) ongeveer 7,50 euro, 4 dagen (96 uur) plus minus 21 euro en 8 dagen (168 uur) rond de 32 euro. Kies zelf het aantal dagen en koop de kaart in de tram, de bus,de GVB shop, het GVB oplaadpunt of bij Holland Tourist Information.

Rondvaart

 Bekijk Amsterdam vanaf de grachten en kies voor een rondvaartboot. De meeste aanlegplaatsen zijn direct voor het Centraal Station. De prijzen liggen variëren van circa 10 tot circa 15 euro.

...
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 3 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 37 % besparen.
105 dagen voor vertrek
Retour al vanaf € 320,00
Voor maar € 320,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 02-05-19 en een terugvlucht op 02-05-19.

€ 320
goedkoop
€ 0
duur
€ 0