Populairste Airline: Royal Air Maroc
Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 65 % het meest geboekt.
Royal Air Maroc
37 %
Air Arabia Maroc
28 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 8 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 56 % kan men besparen.
56 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Casablanca
De favoriete verbinding gaat via Casablanca en word door 38 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Casablanca
09h 20min, vanaf € 197
38 %
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 153
32 %
2 tussenstops Casablanca Madrid-Barajas
21h 20min, vanaf € 293
13 %
Retour al vanaf € 143,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 19-12-19 en terugvlucht; 31-12-19.

€ 143
goedkoop
€ 143
duur
€ 595

Feestelijk voorjaar in Amsterdam

Het hele jaar door is er veel te beleven in Amsterdam. Wil je echter Amsterdam in de meest feestelijke tijd van het jaar meemaken, dan moet je er in het voorjaar zijn.

...

Amsterdam viert feest

Elk jaar op 27 april wordt de verjaardag van Koning Willem-Alexander gevierd. Valt die dag op een zondag, dan wordt het feest een dag eerder gehouden. Amsterdam viert dit feest met een grote vrijmarkt. Op verschillende plekken in de stad vind je dan markten waar van alles wordt aangeboden.

Een andere dag die je niet mag missen, is Bevrijdingsdag. Op 5 mei wordt het einde van de Duitse bezetting gevierd met vele festivals en muzikale evenementen.

...

Houd je reis betaalbaar

Met de juiste informatie kun je de kosten van je trip naar Amsterdam beperken. Zo is het goed om te weten dat in het toeristische gebied de prijzen 50 tot 100% hoger liggen dan in Nederland gebruikelijk is. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om betaalbaar te eten. Probeer bijvoorbeeld eens een van de vele Indonesische, Surinaamse of Antilliaanse restaurantjes die de stad rijk is.

Besluit je een taxi te nemen, informeer dan eerst naar de ritprijs. Zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Gratis reizen kan soms ook: er gaat een gratis pont over het IJ naar de NDSM-werf. Dit is een voormalige scheepswerf die nu in gebruik is als cultureel centrum.

...

Aankomst in Amsterdam

Er zijn verschillende manieren om vanaf luchthaven Schiphol in het centrum van Amsterdam te komen. Met de trein, die direct onder het vliegveld stopt, ben je voor rond 4 euro in ongeveer een kwartier op het Centraal station. De bus doet er iets langer over, maar dan sta je wel midden in het centrum: met lijn 197 sta je in ruim een half uur op het Leidseplein. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen naar je eindbestemming, maar dan ben je aanzienlijk duurder uit: ongeveer 50 euro.

Als je goedkoop wilt overnachten, kun je kiezen voor een hostel. Dan betaal je vanaf 20 euro per nacht. Een goedkoop hotel heb je vanaf ongeveer 45 euro per nacht.

...