Populairste Airline: Iberia
Iberia, Air Arabia Maroc en Royal Air Maroc zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 41 % het meest geboekt.
Iberia
21 %
Air Arabia Maroc
12 %
Royal Air Maroc
8 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 48 % bespaard worden.
24 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Madrid
32 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Madrid.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
08h 00min, vanaf € 157
32 %
directe vlucht
04h 55min, vanaf € 139
23 %
1 tussenstop Lissabon
15h 15min, vanaf € 146
18 %
Retour al vanaf  € 139,00
Voor maar  € 139,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 22.01.2018 en een terugvlucht op 22.02.2018. Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan 32 % bespaard worden.

€ 139
goedkoop
€ 139
duur
€ 276

Cultuurrijke hoofdstad van Nederland

 De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is een populaire toeristenbestemming. Amsterdam is goed bereikbaar vanaf de nabijgelegen internationale luchthaven en wordt gekenmerkt door zijn gevarieerde museumaanbod, opvallende architectuur, kenmerkende grachten en historische monumenten.

...

Veel evenementen in het voorjaar

 Het zomerhalfjaar is de uitgelezen periode voor een vakantie in Amsterdam. Tussen de maanden april en september kan de temperatuur maxima bereiken van ruim boven de twintig graden Celsius, al staat Nederland niet bepaald bekend om zijn goede zomerklimaat. In Amsterdam leveren met name augustus en september vaak ook de nodige regen op. Voor festiviteiten is de lente de meest geschikte tijd voor een verblijf in Amsterdam. Op 27 april is koning Willem-Alexander jarig en wordt Koningsdag gevierd. Er is dan onder meer een vrijmarkt in Amsterdam. Acht dagen later herdenkt Nederland met Bevrijdingsdag het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op die dag vinden door het hele land muzikale evenementen plaats.

...

 Hoge prijzen in het centrum

 Om Nederland en Amsterdam voor een vakantie te bezoeken is een geldig paspoort voldoende. Vooral in de toeristengebieden van de stad liggen de prijzen doorgaans hoog. Het verschil met andere Nederlandse plaatsen en het minder toeristische Amsterdam kan maar liefst 50 tot 100% bedragen. Ook bij het nemen van een taxi is het verstandig om voor het instappen naar de ritprijs te informeren. Zo kunnen onverwacht hoge vervoerskosten worden voorkomen. Aan de achterzijde van het Centraal Station vaart een gratis pont over het IJ naar de voormalige NDSM-scheepswerf. Tegenwoordig is dit een culturele vrijplaats voor kunstenaars en andere artiesten.

...

Uitgebreide trein- en busverbindingen

 Na aankomst kan vanaf vliegveld Schiphol eenvoudig een trein naar het centrum van Amsterdam worden genomen. De reis duurt ongeveer vijftien minuten en de trajectkosten liggen rond de vier euro per ticket. Hostels in Amsterdam zijn vanaf twintig euro per nacht te boeken, terwijl een overnachting in een goedkoop hotel ongeveer 45 euro kost. De taxi’s in Amsterdam hanteren hoge tarieven. Verstandiger is het om een 24-uurskaartje voor het openbaar vervoer te kopen. Deze kost rond de acht euro. Voor kinderen tot elf jaar bedraagt de prijs circa drie euro.

...