Vluchten van Tetouan naar Amsterdam

Nuttige informatie over de vlucht van Tetouan naar Amsterdam

Amsterdam, dé beroemde hoofdstad van het kleine Nederland

Nederland mag dan wel een klein landje zijn, maar waar ook ter wereld, als men denkt aan Nederland, denkt men aan Amsterdam.

Beroemd en berucht

Amsterdam is niet alleen een beroemde stad, maar ook wel een beruchte. Denk maar aan de Wallen en de koffieshops waar wiet verkocht wordt. Echter maakt dit Amsterdam ook een geliefde stad onder de buitenlanders. En natuurlijk heeft het prachtige Amsterdam veel meer te bieden dan dat, denk maar aan het Rijksmuseum, de grachten met mooie herenpanden en het Anne Frank Huis. 

Wat is de beste tijd om een bezoek aan Amsterdam te brengen?

Amsterdam ontvangt het hele jaar door duizenden toeristen. Nationale feestdagen worden groots gevierd in de hoofdstad van Nederland. Neem bijvoorbeeld 27 april, dit is de verjaardag van Koning Willem Alexander en wordt daarom Koningsdag genoemd. Er is op die dag een grote vrijmarkt. Ook Bevrijdingsdag, op 5 mei, wordt gevierd met een groot festival en muziekevenementen. Op deze dag wordt het einde van de bezetting van Nazi Duitsland gevierd. 

Waar rekening mee te houden?

Amsterdam is niet de goedkoopste plek in Nederland. In de toeristische gebieden van de stad liggen de prijzen zo'n 50 tot 100% boven de Nederlands 'norm'. Maar er zijn vele eettentjes, waar je Indonesisch, Surinaams of Antilliaans kunt eten waar de kosten lager liggen.

Vervoer in de stad

Wanneer je aankomt op de luchthaven en je wilt naar het centrum van Amsterdam, dan doe je dit gemakkelijk vanaf het treinstation op de luchthaven. De trein brengt je in ongeveer 15 minuten naar het Centraal Station en de ritprijs kost zo'n €4. Met bus 197 kun je vanaf het Leidseplein naar Schiphol vervoerd worden, dat duurt zo'n 35 minuten. De taxi is een duurdere optie, houdt rekening met een ritprijs van zo'n €50. Ook in het centrum kost een taxiritje je veel geld. Een rit van plusminus 10 minuten kan al snel zo'n €15 tot €20 kosten. Met het openbaar vervoer liggen de kosten lager. Voor een 24-uurs ticket betaal je ongeveer €8 (voor kinderen van 4-11 ongeveer €3). 

Informatie over de vlucht Tetouan - Amsterdam
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Tetouan - Amsterdam
  • Afstand: 2024 km
Topvliegroutes