Vluchten van Al Hoceima naar Amsterdam

Tips en tricks om goedkope vluchten van Al Hoceima naar Amsterdam te vinden

Tip: 6 dagen voor vertrek boeken
6 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
6 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Al Hoceima naar Amsterdam

Amsterdam, rijk aan kunst, cultuur en vermaak

Van de kooplui in de gouden eeuw tot aan de hedendaagse toeristen, Amsterdam is een stad waar bezoekers uit binnen- en buitenland graag vertoeven. De stad heeft een rijk aanbod aan toeristische mogelijkheden, variërend van het bezoeken van wereldberoemde musea tot aan je onder laten dompelen in het bruisende plaatselijke uitgaansleven. 

Oranje golft door de stad op Koningsdag

Wil je graag een grootschalig evenement meemaken in Amsterdam, dan kun je het beste eind april de stad bezoeken. Op 27 april wordt de stad namelijk overgoten met een stevig 'oranje sausje', omdat het dan Koningsdag is, de verjaardag van de Nederlandse Koning Willem-Alexander. Naast de mogelijkheid om te genieten van tal van gratis toegankelijke muzikale optredens, kun je dan ook de uitgebreide vrijmarkt afstruinen op zoek naar koopjes. Valt 27 april in een jaar op een zondag, dan wordt dit evenement verschoven naar zaterdag 26 april.

Ga op internationale culinaire ontdekkingstocht

Ben je een liefhebber van bijzondere gerechten, dan is het bezoek aan een Surinaams, Antilliaans of Indonesisch restaurant in Amsterdam een echte aanrader. Liefhebbers van cultuur kunnen er een uitstapje plannen naar de voormalige NDSM-werf, die tegenwoordig dienst doet als cultureel centrum. Je bereikt deze laatstgenoemde locatie met de gratis veerpont over het IJ, die achter het Centraal Station aanmeert.

In het toeristische gebied van Amsterdam liggen die 50 tot 100 procent hoger dan de Nederlandse “norm”. Dat geldt ook als je van plan bent om een taxi te nemen naar een bepaalde locatie in de stad. Vraag daarom vooraf aan de chauffeur wat de rit ongeveer gaat kosten, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan

Fijnmazig OV-netwerk prima alternatief voor dure taxi's

Een goedkoper reisalternatief voor taxi's is het plaatselijke openbaar vervoer. De luchthaven beschikt over een ondergronds treinstation, waarvan meerdere malen per uur treinen vertrekken naar Amsterdam. Zo'n ritje van 15 minuten kost je ongeveer 4 euro. Reis je liever met de bus, dan kun je lijn 197 nemen. Deze bus pendelt tussen Schiphol en het Amsterdamse Leidseplein. Ook voor je verkenningstocht door Amsterdam kan het fijnmazige openbaarvervoersnetwerk van de stad een voordelig alternatief voor taxi's vormen. Een stadsdagkaart kost je zo'n 8 euro. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar kosten dergelijke dagkaarten ongeveer 3 euro.

Overnachten in Amsterdam kun je in wezen zo duur maken als je zelf wilt. Niet iedereen verlangt per slot van rekening de luxe van het Amstel Hotel. Je kunt in de plaatselijke hostels terecht vanaf 20 euro per nacht, terwijl je voor de goedkoopste hotelkamers zo'n 45 euro per nacht kwijt bent.

Informatie over de vlucht Al Hoceima - Amsterdam
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Al Hoceima - Amsterdam
  • Afstand: 2025 km