Populairste Airline: Royal Air Maroc
Royal Air Maroc, Transavia en easyJet zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 44 % het meest geboekt.
Royal Air Maroc
26 %
Transavia
11 %
easyJet
7 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 6 weken voor vertrek. Zo kan men tot 40 % besparen.
39 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Casablanca
Met 39 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Casablanca favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Casablanca
18h 35min, vanaf € 211
39 %
directe vlucht
04h 10min, vanaf € 138
28 %
2 tussenstops Casablanca Istanbul New Airport
21h 15min, vanaf € 610
17 %

Amsterdam, een belevenis die je bijblijft

Een bezoek aan Amsterdam is en belevenis die veel indrukken achterlaat. Hier volgen enkele tips om het beste uit je reis te halen.

...

Reis eind april voor de leukste Oranje beleving

Als je het echte Nederlandse Oranje gevoel wilt beleven, plan je reis dan rond de laatste week van april. Op 27 april viert heel Nederland namelijk Koningsdag, de verjaardag van koning Willem Alexander. Dit gaat gepaard met heel veel gezelligheid op straat, muziek en gezellige oranje kledij. In Amsterdam is er een grote vrijmarkt, waar je prachtige tweedehands schatten kan vinden voor een prikkie. Als 27 April op een zondag valt, dan is de vrijmarkt een dag eerder. Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd. Nederland staat dan stil bij het einde van de bezetting van nazi Duitsland en viert dit met festivals en muziek evenementen door het hele land.

...

Enkele handige tips voor je verblijf

In Amsterdam staan overal taxi’s. Overleg wel eerst met de taxi chauffeur wat de rit ongeveer kost. Zo voorkom je onverwachte hoge kosten bij aankomst. Wat eten betreft, kun je van veel verschillende culturen proeven. Stap eens een Surinaams, Indonesich of Antilliaans eettentje binnen en laat je verrassen door de lekkere smaken. Wil je nog iets bijzonders zien, dan is de NDSM werf een goede tip. Je bereikt deze voormalige scheepswerf, die omgetoverd is tot cultureel centrum, makkelijk met het gratis pontje dat over het Ij vaart. Het pontje vertrekt achter het Centraal Station.

...

Vervoer en accommodatie

Vanaf luchthaven Schiphol bereik je Amsterdam Centraal Station snel en makkelijk met de trein. Het treinstation bevindt zich direct onder de luchthaven. De reis duurt ongeveer 15 minuten, het kaartje kost rond de 4,- euro. Je kan ook bus 197 nemen naar Leidseplein, die er ongeveer 35 minuten over doet. Kies je voor de taxi, reken dan op ongeveer 50,- euro aan kosten. Een hostel boek je vanaf 20,- euro per nacht, de prijzen van goedkopere hotels beginnen al rond de 45,- euro.

...