Vluchten van Brussel naar Tetouan

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Tetouan te vinden

Populairste Airline: bv. Iberia, Lufthansa
De route Brussel – Tetouan word het meeste geboekt bij Iberia.
Iberia
50 %
Lufthansa
50 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
5 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
138 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Tetouan

Tétouan; De ogen en de bronnen

 Tétouan ligt in het noorden van Marokko en vormt het culutrele centrum van de regio Tanger-Tétouan. De stad ligt zo'n 60 kilomteren ten oosten van Tanger. De naam van de stad komt van het Berberse Titawin wat letterlijk de ogen en figuurlijk de bronnen betekent.

Gematigd klimaat

 Het hele jaar door is de stad goed te bezoeken. Door de liggen tussen de bergen en oceaan heeft Tétouan een gematigd klimaat. De zomers zijn heet met temperaturen rond de 35 graden Celcius. De temperatuur ligt in de winter rond de 22 graden Celcius.

 De Ramadan wordt in de negende maand van de Islamitische maankalender gevierd. Het offerfeest vindt 70 dagen na het eind hiervan plaats. Op 30 juli viert men de kroning van Koning Mohammed VI met grote festivals en parades.

Thee met verse munt

 Wie naar Marokko gaat moet zeker de thee met verse munt proberen. De kosten van de levensonderhoud ligt in Marokko tot 50$ lager dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 Marokkaanse Dirham. De seizoensgebonden groenten en fruit op de markten is zeer goedkoop. Afdingen is in Marokko de regel. Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij reizen. Let op: het paspoort moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Het is niet verplicht maar wel aanbevolen om je in te enten tegen Hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio). Er wordt weinig Engels gesproken, met Frans of Spaans kom je een stuk verder. 

Reizen in en rond Tétouan

 Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad kost ongeveer 60 Marokkaanse Dirham. Tétouan heeft een goed netwerk met regionale bussen. Het busverkeer kan verwarrend maar spotgoedkoop. In de stad is de petit taxi aan te raden deze zijn zeer goedkoop. 'Normale' taxi's zijn relatief goedkoop en zeer comfortabel. Hotels zijn vanaf zo'n 60 Marokkaanse Dirham te boeken. 

Informatie over de vlucht Brussel - Tetouan
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Brussel - Tetouan
  • Afstand: 1876 km
Topvliegroutes