Vluchten van Rotterdam naar Barcelona

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Barcelona te vinden

Populairste Airline: Transavia
Transavia is met 80 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Transavia
80 %
British Airways
13 %
Pegasus Airlines
0 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 34 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
164 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 16 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
83 % van alle boekingen op de route van Rotterdam naar Barcelona worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 78
83 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
09h 00min, vanaf € 213
13 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Gatwick Madrid-Barajas
22h 25min, vanaf € 284
1 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Barcelona

Over Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië. Gelegen aan de Middellandse Zee is Barcelona een de meest populaire stedelijke toeristische bestemmingen binnen Europa. In Barcelona wordt zowel Spaans als Catalaans gesproken.

Wanneer Barcelona bezoeken

Barcelona wordt het gehele jaar door druk bezocht waarbij de stad tijdens de lente en de zomer de meeste bezoekers ontvangt. "Dia de los Reyes", de drie wijzen dag op 6 januari, is de belangrijkste kerstfestiviteit binnen Spanje. In de maand wordt het Carnaval gevierd. Het wijkfeest "Fiesta Major de Gràcia" vind in augustus plaats. Op 11 september vieren de Catalanen "La Diada de Catalunya", de Catalaanse onafhankelijkheidsdag.

Tips voor vertrek

Voor Spanje hoeven inwoners van Nederland geen visum te hebben. Er zijn geen adviezen voor vaccinaties. Barcelona heeft last van zakkenrollers die het op toeristen hebben gemunt in de omgeving van toeristische attracties. Wees hierop bedacht en tref voorzorgmaatregelen. In Barcelona kan je heel goed eten. regionale gerechten zijn onder anderen "Pan Tomaca con Jamón Serrano" (brood en ham) en" Crema Catalana " een Catalaanse custard toetje. Barcelona heeft eenzelfde prijspeil als in Nederland al is het goedkoper om buiten de deur te eten. Voor een biertje betaal je rond de €4.

Praktische informatie

Luchthaven "El Prat" ligt op 12 kilometer van het centrum. De zogenaamde A1 en A2 Aerobussen rijden voor ongeveer €6 naar het centraal gelegen Placa de Catalunya. Een taxi kost ongeveer €25 terwijl er ook een treinverbinding is. Binnen de stad is de Barcelona Kaart de gemakkelijkste manier om de stad te verkennen. Met deze kaart krijg je toegang op alle treinen, bussen, trams en metro en ook korting op enkele musea en attracties. De prijs hangt af van de hoeveelheid dagen. Er is ook voor ongeveer €3 losse ritten, en voor ongeveer €12 een 10 rittenkaart verkrijgbaar. Een hostel is al vanaf €15 te vinden. Hotels beginnen vanaf €40 per nacht.

Informatie over de vlucht Rotterdam - Barcelona
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Barcelona
  • Vluchttijd: min. 02:00 / max. 02:00
  • Afstand: 1200 km
  • Vluchten per week: 4
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 02:15 / max. 02:15
Topvliegroutes