Vluchten van Eindhoven naar Madrid

Tips en tricks om goedkope vluchten van Eindhoven naar Madrid te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Ryanair en KLM zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 74 % het meest geboekt.
Ryanair
49 %
KLM
25 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
5 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
147 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 50 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 30min, vanaf € 79
50 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
27h 10min, vanaf € 146
25 %
1 tussenstop Londen-Stansted
14h 00min, vanaf € 86
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Eindhoven naar Madrid

Vakantie in de Spaanse hoofdstad Madrid

De grootste stad van Spanje en tevens de hoofdstad, dat is Madrid. Deze stad kent een laat historische verleden en is in trek vanwege de vele bezienswaardigheden. Historische gebouwen, moderne architectuur, het koninklijke paleis en uitgaan in Madrid: een vakantie in deze stad is veelzijdig, uitdagend en ontspannend. Daarnaast vind je er de typische Spaanse cultuur en is het bourgondisch genieten. 

Beste periode om naar Madrid te reizen

In Madrid heerst een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers erg warm kunnen zijn, maar de winters ook erg koud. In de zomer kan het kwik tot maximaal 40 graden oplopen, met ene gemiddelde temperatuur van 25 graden. In de winter kan het 10 graden vriezen. De beste reisperiode ligt van april t/m juni. 2 mei wordt "Dos de Mayo" gevierd: een festival met optocht, concerten en Spaanse stierengevechten. Eind oktober vindt het international Jazz Festival plaats.

Algemene informatie

Er zijn geen verplichte inentingen nodig voor een reis naar Madrid. Levensmiddelen en vervoer is er goedkoper dan in Nederland, ook uit eten en het drinken is beduidend goedkoper. Puerta del Sol is een beroemd plein waar zich de klok van ‘Casa de Correos’ en diverse beroemde beelden en fonteinen bevinden. Elke zondag vindt er in de wijk El Rastro een hele grote markt plaats. Het grote stadspark ‘Parque del Buen Retiro’ is erg mooi en er worden veel activiteiten georganiseerd. Straatartiesten vind je op het grote en bekende plein 'Plaza Mayor'. Vroeger vonden hier de stierengevechten plaats. 

Openbaar vervoer in Madrid

De bus en metro zijn niet duur in Madrid. 1 ticket kost ongeveer 1,50 euro, 10 tickets vanaf ongeveer 12 euro. Dagkaarten zijn er erg voordelig. Taxivervoer is overal verkrijgbaar en ook weer goedkoper dan in Nederland. Van de luchthaven naar het centrum reis je in 30 minuten per bus, de kosten hiervoor bedragen ongeveer 5 euro. Per taxi bedragen de kosten vanaf de luchthaven ongeveer 30 euro. Overnachten in een hostel kost ongeveer 12 euro per nacht. Een 3 sterrenhotel kost voor twee personen ongeveer 80 euro per nacht

Informatie over de vlucht Eindhoven - Madrid
Alternatieve vliegroutes
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Eindhoven - Madrid
  • Afstand: 1400 km
Topvliegroutes