Vluchten naar Madrid

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Madrid

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Madrid MAD) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Madrid zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Madrid reistips

Madrid: Mooie mix van heden en verleden

Wie in Madrid komt, zal onmiddellijk door de twee gezichten van de stad gefascineerd worden. Enerzijds vindt je namelijk in deze dynamische stad, de meest moderne infrastructuur van het hele land, anderzijds vallen er enorm veel, zeer indrukwekkende cultuurschatten te ontdekken. Belangrijke kenmerken van deze stad zijn verder de bijzonder vriendelijke bevolking en het aangename weer. Tot slot kent natuurlijk ook voetbalclub van Madrid, Real Madrid, wereldwijd bekendheid!

Beste reistijd

In de maanden april tot en met juni en september/oktober is de temperatuur in Madrid mild met maximaal 25 graden. De zomers zijn zeer heet met hoge temperaturen van meer dan 40 graden. De winters zijn behoorlijk koud met vorst en temperaturen rond de min 10 graden.

De Madrilenen zijn dol op feesten en elke gelegenheid tot een feest wordt dan ook uitgebreid aangegrepen. Vooral bijzonder daarbij zijn op 2 mei het Dos de Mayo festival. Hierbij worden over de stad verspreid optochten gehouden, concerten gegeven en stierengevechten georganiseerd. Een andere aanrader is het International Jazz Festival wat eind oktober plaats vindt. 

Voor vertrek

Voor een reis naar Madrid zijn geen vaccinaties vereist. Tijdens je verblijf in de stad zul je minder geld kwijt zijn aan levensonderhoud dan in Nederland. De gemiddelde prijs voor een diner met een drankje ligt in Madrid een stuk lager dan bij ons. Ook levensmiddelen en locaal vervoer zijn aanzienlijk goedkoper. 

Ter plaatse

Eenmaal geland op de luchthaven van Madrid kun je met de metro gemakkelijk naar het centrum van de stad reizen.Je betaalt voor deze reis van een half uur ongeveer 5 euro.

Je kunt ook kiezen voor een reis per trein. Deze reis duurt eveneens een half uur en kost ongeveer 3 euro. Voor een taxirit betaal je rond de 30 euro.

Madrid biedt een ruime keuze aan accommodaties in alle soorten, maten en prijsklassen.

Voor een verblijf in een guesthouse of hostel betaal je ongeveer 12 euro per nacht per persoon. Voor een vakantie in een 3 sterren hotel leg je al gauw zo’n 80 euro per persoon per nacht neer.

Wil je de stad bekijken dan kun je gebruik van het, uitstekend geregelde, vervoersnet wat bestaat uit bus- en metrolijnen. Een ticket kost gemiddeld 1,50. Voor een 10 rittenkaart betaal je rond de 12 euro. Daarnaast zijn er ook goedkope dagkaarten verkrijgbaar. Een rondrit per taxi is daarnaast natuurlijk ook mogelijk. De taxitarieven liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. 

De historische stadskern van Madrid is het bezoeken meer dan waard. Tijdens een wandeling of een rit door de stad kom je een aaneenschakeling van indrukwekkende gebouwen, kerken en pleinen tegen.

Belangrijkste bezienswaardigheden zijn daarbij:

Almudena Kathedraal

Deze indrukwekkende kathedraal werd in 1883 gebouwd en is het belangrijkste religieuze centrum van de stad en herbergt een museum met bijzondere kerkschatten. De kerk heeft verder een apart, modern interieur.

Palacio Real

Dit is het werkpaleis van de koning van Spanje. Het enorme paleis bestaat uit maar liefst 3418 kamers.

Puerto de Alcala

Deze poort, opgetrokken uit graniet, heeft lang gediend als echte stadspoort. Thans is de poort een historisch monument.

Museo del Prado

Dit museum behoort tot de beroemdste musea ter wereld en heeft de grootste collectie kunstwerken van heel Spanje. Je kunt hier een enorme collectie tekeningen, schilderijen en vele andere vormen van kunst bewonderen uit de 14e tot 19e eeuw. Beroemde schilderijen van onder meer Goya en Rembrandt zijn hier allemaal te vinden.

Museo Reina Sofia

 Voor liefhebbers van moderne kunst is dit museum zeer zeker een aanrader. Hier kun je onder meer het beroemde meesterwerk van Picasso de “Guernica” bewonderen.

Plaza Mayor

Dit plein werd vroeger voor stierengevechten gebruikt. Maar ook nu is er op dit grote plein altijd wel wat te beleven. In december is er een kerstmarkt te vinden. In de zomer kun je genieten van het festival de verano…. Het hele jaar door vinden er verder religieuze vieringen plaats. Straatartiesten treden hier ook graag op! Rondom het plein zijn verder volop winkeltjes en sfeervolle restaurantjes te vinden.

Puerta del Sol

Op dit “Poort van de Zon plein” ligt de 0-tegel van waaruit alle afstanden in Spanje worden berekend. Verder is dit plein wereldberoemd door de klok van Casa de Correos. Het aftellen met deze klok wordt elk jaar op 31 december uitgezonden. De traditie is daarbij bij elke klokslag een druif te eten. Dit zou geluk brengen voor het nieuwe jaar. Verder zijn op het plein mooie fonteinen en beelden te vinden.

Paseo de Recoletos

Het grootste deel van deze stadsboulevard is autovrij. Al wandelend over de boulevard kom je onderweg prachtige beelden en fonteinen tegen maar ook volop terrassen en restaurants.

De horecagelegenheden zijn hier tot zeer laat geopend.

Rastro Markt

Deze enorme markt is in de wijk El Rastro te vinden. Kleding, boeken, meubels, huishoudartikelen, dieren.. je kunt het zo gek niet bedenken of het is op deze markt wel te vinden. De markt wordt elke zondagochtend gehouden.

 Wetenswaardigheden Madrid:

 * Madrid is de hoofdstad van Spanje en telt ruim 33 miljoen inwoners

 * De inwoners van Madrid worden ook wel gatos genoemd wat katten betekent. Dit verwijst naar hun bruisend nachtelijk leven op straat

 * Het Cocido Madrilena, een heerlijk vleesstoofpotje, is het favoriete gerecht van de inwoners

 * De naam Madrid is Arabisch en betekent “ op het water gebouwd”

 * Voor de liefhebbers van voetbal wordt een fietstocht langs alle voetbalhoogtepunten georganiseerd waaronder het Bernabeu Stadion

 Adios in Madrid!