idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Valencia reistips

Geboorteplaats van paella

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee. De stad wordt gezien als de geboorteplaats van een van de bekendste gerechten uit Spanje: Paella!

 

Mediterraans genieten

Valencia heeft een Mediterraans klimaat. In het late voorjaar, zomer en vroege herfst kun je genieten van de zon en het strand. De winter is uitermate geschikt voor een stedentrip. De Spaanse stad heeft verschillende festivals en feestdagen. Tijdens Fallas zijn er grote papier-maché beelden te bewonderen die op de laatste dag worden verbrand. De Ofrena de Flors toont schitterend vuurwerk. In juni is er het filmfestival Festival Internacional de Cine. In oktober is er ook een filmfestival genaamd Mostra de Valencia / Cinema del Mediterrani. De lokale feestdag Día de Sant Dionís wordt in Valencia gevierd met traditioneel marsepein fruit.

Mercados

Valencia kent een aantal bijzondere martken. De Mercado Central en Mercado de Colón, bekend om zijn Art Deco stijl, zijn een bezoekje waard. Valencia bezoeken betekent natuurlijk ook de lokale specialiteiten proeven. Paella Valenciana, Horchata de Chufa en Fartons zijn enkele populaire gerechten. Valencia is over het algemeen goedkoper dan Nederland. Het Menu del Dia, de middagmaaltijd, bestaat uit drie gangen met een drankje en kost ongeveer 10 euro.

Vervoer in Valencia

Vanaf de luchthaven kun je de metrolijnen 3 en 5 naar de stad nemen. De rit duurt ongeveer 20 minuten en vertrekt elke 10 minuten. Een taxi vanaf de luchthaven kost ongeveer €15 euro met een reistijd van zo'n 15 tot 20 minuten. Kinderen onder de 10 jaar kunnen gratis met het openbaar vervoer reizen. Het centrum van Valencia is klein genoeg om te verkennen met de fiets. De huurprijs is ongeveer 10 tot en met 15 euro per dag. De Valenbisi fietsen zijn alleen voor de bewoners.