idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Ontdek Santo Domingo

Santo Domingo is de internationaal ingeburgerde naam voor de Dominicaanse Republiek, een zonnig eiland langs de Caribische zee. De hoofdstad heet Santo Domingo. Bekend om de gemoedelijke en vrolijke sfeer maakt het eiland de laatste decennia een gestadige toeristische ontwikkeling door.

Een mooie tijd om in Santo Domingo te zijn

Februari is de carnaval maand van de Dominicanen, met een climax rond de nationale onafhankelijkheidsdag (27 feb.). In veel regio’s wordt in augustus rond ‘de tweede vrijheidsdag’ opnieuw carnaval gevierd. Andere grote publiekstrekkers zijn het merengue festival in juli en het Latin music festival (muziek, dans en folklore) in oktober. De temperatuur in de Dominicaanse Republiek schommelt vanwege de ligging aan de noordelijke grenslijn van de tropen het hele jaar tussen 25 en 28 graden Celsius. Van juni tot oktober kunnen er orkanen voorkomen.

Beleef de lokale sfeer

Santo Domingo kent een bruisend nachtleven met veel bars en dansclubs. De sluitingstijd van de gelegenheden is over het algemeen tussen middernacht en 02.00 uur. Hoewel de criminaliteit niet buitensporig is, is het aangeraden om vooral in de avonduren niet met opvallende sieraden of dure elektronica te pronken. Voeding is vanwege de relatief lage levensstandaard vrij goedkoop bij de lokale eethuizen. Tussen 3 en 8 dollar kun je al een complete maaltijd krijgen. High end restaurants kunnen echter aardig prijzig uitvallen, waarbij doorgaans ook nog 18% belasting en 10% servicekosten worden bijberekend.

Verblijven en verplaatsen in Santo Domingo

Prijzen voor kamers in Santo Domingo beginnen vanaf $ 20 per overnachting in hotels en vanaf $ 12 in hostels met gedeelde faciliteiten. Vanuit de luchthaven rekenen taxi’s doorgaans tussen $ 25 en $ 40 voor een rit naar het centrum, maar indien je geen bezwaar hebt om transport met anderen te delen is een minibusje een goedkopere optie. Voor verplaatsing binnen de hoofdstad zijn de metro en de bus het voordeligst. Het metrosysteem is echter beperkt en de busroutes zijn nogal ingewikkeld. Een straattaxi voor een enkele rit inschakelen is naar verhouding duur. Het kan vaak gunstiger zijn om een taxi voor een hele dag te huren.