Vluchten naar Dominicaanse Republiek

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Dominicaanse Republiek

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Dominicaanse Republiek voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Dominicaanse Republiek zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Dominicaanse Republiek reistips

De belangrijkste bestemmingen in de Dominicaanse Republiek

De schitterende palmstranden en luxueuze all inclusive resorts van Punta Cana trekken de meeste bezoekers naar de Dominicaanse Republiek. Met Tui Airlines vlieg je rechtstreeks vanuit Amsterdam of Brussel naar de internationale luchthaven van deze zonnige kustplaats. Om kennis te maken met de Dominicaanse bevolking en cultuur is de hoofdstad Santo Domingo de beste locatie. Onder meer Iberia, Lufthansa en KLM vliegen vanaf Schiphol met een enkele tussenstop naar Santo Domingo. Andere interessante bestemmingen zijn de badplaats Puerto Plata, het schiereiland Samaná en de historische stad Santiago.

Wat is de beste tijd om de Dominicaanse Republiek te bezoeken?

In de droge seizoen is het klimaat in de Dominicaanse Republiek haast perfect: erg weinig regen en een dagtemperatuur van gemiddeld 27° C. Dit seizoen loopt van november/december tot april. De maanden juli en augustus zijn ook vrij droog en vanwege de vakanties in Europa meestal de drukste toeristische maanden op het eiland. In september en oktober kan er best wel wat regen vallen in dit deel van de Cariben en bestaat er enige kans op orkanen.

Bijzondere plekken in Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft veel natuurparken met tropische vegetatie. Populair zijn het nationale park Los Haitises, dat als decor voor de film Jurassic Park heeft gediend, en de Damajagua watervallen. Aan de kust bieden Punta Cana, Puerto Plata en Samaná hagelwitte stranden en een ondiepe azuurblauwe zee. Vanuit deze badplaatsen zijn er dagelijks excursies naar paradijselijke kleinere eilandjes, zoals Isla Saona en Bacardi Island. In Santo Domingo is de Zona Colonial, oftewel de oude stad, een prachtig cultuurgebied met indrukwekkende koloniale gebouwen en talrijke historische monumenten die naar ontdekkingsreiziger Columbus verwijzen.