Populairste Airline: Copa
Copa, Winair en American Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 37 % het meest geboekt.
Copa
15 %
Winair
12 %
American Airlines
10 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
4 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
136 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 8 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Sint Maarten
De met 20 % meest geliefde route vanaf Curacao naar Santo Domingo gaat via Sint Maarten.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Sint Maarten-Princess Juliana International Airport
04h 50min, vanaf € 453
20 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
09h 18min, vanaf € 348
16 %
1 tussenstop Miami International Airport, FL
12h 29min, vanaf € 627
11 %
Retour al vanaf € 348,00
Een retourvlucht voor slechts € 348,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 16-02-20 en een terugvlucht op 27-02-20.

€ 348
goedkoop
€ 342
duur
€ 799

Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse republiek en was van oorsprong een Spaanse kolonie. De stad heeft nog veel prachtige oude en culturele gebouwen uit die tijd en staat zelfs op de werelderfgoedlijst.

...

Santo Domingo biedt leuke festivals gedurende het jaar

 Santo Domingo heeft het gehele jaar een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen rond de 25 a 28 graden liggen. Tussen juni en oktober zijn er kansen op orkanen. Santo Domingo kent een aantal grote feesten zoals het carnaval, wat 2x per jaar wordt gevierd in februari en augustus. In oktober vind het Latin Music Festival plaats.

...

Ontdek het bruisende nachtleven van Santo Domingo

 Inentingen voor de Dominicaanse republiek zijn niet verplicht, maar een inenting tegen hepatitis A en DTP wordt wel aanbevolen. De bevolking van de Dominicaanse republiek is vrij arm en het is dan ook niet verstandig om dure camera's en juwelen opzichtig te dragen, zodat berovingen voorkomen kunnen worden. De toeristische gebieden zijn relatief veilig en het is beter om de zwerfhonden in de stad te mijden. Het nachtleven in Santo Domingo is erg bruisend, waarbij er veel clubs zijn waar gefeest kan worden. De sluitingstijden van de clubs liggen rond 00:00 en 02:00 uur. Het eten is relatief goedkoop waarbij je voor local food ongeveer tussen de 3 en 8 dollar betaald. Bij normale/high end restaurants is het verstandig om eerst naar de prijs te vragen. Het eten van de lokale markten is goedkoper dan in Nederland.

...

Boek een taxi voor een dag

 Een taxi vanaf de luchthaven naar het centrum kost circa tussen de 25 en 40 dollar. De minibusjes zijn een stuk goedkoper, waarbij er overlegd moet worden over de prijs en bestemming en waarbij Spaans spreken wel van essentieel belang is. Een hostel is al vanaf ongeveer 12 dollar te boeken terwijl een hotel rond de 20 dollar kost. Een taxi kan beter voor de hele dag geboekt worden, dan voor een enkel ritje. De bus en metro zijn erg goedkoop, maar de busroutes zijn onoverzichtelijk terwijl de metro beperkt bereik heeft.

...