Populairste Airline: Pawa Dominicana
Met 24 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Pawa Dominicana.
Pawa Dominicana
24 %
American Airlines
19 %
Copa
19 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 4 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 45 % bespaard worden.
123 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: januari
Het loont zich om uw vlucht in januari te boeken. Hier zijn de tickets in doorsnee tot 21 % goedkoper.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De prijzen variëren per dag van de week. vrijdags zijn vliegtickets tot 33 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Van Curacao naar Santo Domingo vliegen 25 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 30min, vanaf € 148
25 %
1 tussenstop Miami International Airport, FL
07h 14min, vanaf € 510
19 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
06h 05min, vanaf € 290
19 %
Retour al vanaf  € 148,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 19.01.2018 en terugvlucht; 29.01.2018. Tot 53 % goedkoper dan de gemiddelde prijs voor deze vlucht.

€ 148
goedkoop
€ 145
duur
€ 556

Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse republiek en was van oorsprong een Spaanse kolonie. De stad heeft nog veel prachtige oude en culturele gebouwen uit die tijd en staat zelfs op de werelderfgoedlijst.

...

Santo Domingo biedt leuke festivals gedurende het jaar

 Santo Domingo heeft het gehele jaar een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen rond de 25 a 28 graden liggen. Tussen juni en oktober zijn er kansen op orkanen. Santo Domingo kent een aantal grote feesten zoals het carnaval, wat 2x per jaar wordt gevierd in februari en augustus. In oktober vind het Latin Music Festival plaats.

...

Ontdek het bruisende nachtleven van Santo Domingo

 Inentingen voor de Dominicaanse republiek zijn niet verplicht, maar een inenting tegen hepatitis A en DTP wordt wel aanbevolen. De bevolking van de Dominicaanse republiek is vrij arm en het is dan ook niet verstandig om dure camera's en juwelen opzichtig te dragen, zodat berovingen voorkomen kunnen worden. De toeristische gebieden zijn relatief veilig en het is beter om de zwerfhonden in de stad te mijden. Het nachtleven in Santo Domingo is erg bruisend, waarbij er veel clubs zijn waar gefeest kan worden. De sluitingstijden van de clubs liggen rond 00:00 en 02:00 uur. Het eten is relatief goedkoop waarbij je voor local food ongeveer tussen de 3 en 8 dollar betaald. Bij normale/high end restaurants is het verstandig om eerst naar de prijs te vragen. Het eten van de lokale markten is goedkoper dan in Nederland.

...

Boek een taxi voor een dag

 Een taxi vanaf de luchthaven naar het centrum kost circa tussen de 25 en 40 dollar. De minibusjes zijn een stuk goedkoper, waarbij er overlegd moet worden over de prijs en bestemming en waarbij Spaans spreken wel van essentieel belang is. Een hostel is al vanaf ongeveer 12 dollar te boeken terwijl een hotel rond de 20 dollar kost. Een taxi kan beter voor de hele dag geboekt worden, dan voor een enkel ritje. De bus en metro zijn erg goedkoop, maar de busroutes zijn onoverzichtelijk terwijl de metro beperkt bereik heeft.

...