Populairste Airline: Winair
Winair, FlexFlight en Fly All Ways zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 13 % het meest geboekt.
Winair
6 %
FlexFlight
5 %
Fly All Ways
2 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 272,00.
162 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: januari
In januari zijn de ticketprijzen met 27 % onder het jaarlijks gemiddelde het goedkoopst. vliegtickets zijn het minst goedkoop in augustus.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op vrijdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Miami
De met 30 % meest geliefde route vanaf Curacao naar Santo Domingo gaat via Miami.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Miami International Airport, FL
12h 27min, vanaf € 461
30 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
06h 05min, vanaf € 281
16 %
directe vlucht
01h 00min, vanaf € 267
15 %
Retour al vanaf € 267,00
Voor maar € 267,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 13.06.2018 en een terugvlucht op 27.06.2018. Tot 34 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 267
goedkoop
€ 145
duur
€ 664

Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse republiek en was van oorsprong een Spaanse kolonie. De stad heeft nog veel prachtige oude en culturele gebouwen uit die tijd en staat zelfs op de werelderfgoedlijst.

...

Santo Domingo biedt leuke festivals gedurende het jaar

 Santo Domingo heeft het gehele jaar een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen rond de 25 a 28 graden liggen. Tussen juni en oktober zijn er kansen op orkanen. Santo Domingo kent een aantal grote feesten zoals het carnaval, wat 2x per jaar wordt gevierd in februari en augustus. In oktober vind het Latin Music Festival plaats.

...

Ontdek het bruisende nachtleven van Santo Domingo

 Inentingen voor de Dominicaanse republiek zijn niet verplicht, maar een inenting tegen hepatitis A en DTP wordt wel aanbevolen. De bevolking van de Dominicaanse republiek is vrij arm en het is dan ook niet verstandig om dure camera's en juwelen opzichtig te dragen, zodat berovingen voorkomen kunnen worden. De toeristische gebieden zijn relatief veilig en het is beter om de zwerfhonden in de stad te mijden. Het nachtleven in Santo Domingo is erg bruisend, waarbij er veel clubs zijn waar gefeest kan worden. De sluitingstijden van de clubs liggen rond 00:00 en 02:00 uur. Het eten is relatief goedkoop waarbij je voor local food ongeveer tussen de 3 en 8 dollar betaald. Bij normale/high end restaurants is het verstandig om eerst naar de prijs te vragen. Het eten van de lokale markten is goedkoper dan in Nederland.

...

Boek een taxi voor een dag

 Een taxi vanaf de luchthaven naar het centrum kost circa tussen de 25 en 40 dollar. De minibusjes zijn een stuk goedkoper, waarbij er overlegd moet worden over de prijs en bestemming en waarbij Spaans spreken wel van essentieel belang is. Een hostel is al vanaf ongeveer 12 dollar te boeken terwijl een hotel rond de 20 dollar kost. Een taxi kan beter voor de hele dag geboekt worden, dan voor een enkel ritje. De bus en metro zijn erg goedkoop, maar de busroutes zijn onoverzichtelijk terwijl de metro beperkt bereik heeft.

...