Populairste Airline: Iberia
Iberia is met 15 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Iberia
15 %
Air Europa
11 %
TUI fly Belgium
2 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 5 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 45 % besparen.
138 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 17 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Madrid
Op deze route zijn vluchten via Madrid met een aandeel van 33 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
29h 50min, vanaf € 535
33 %
2 tussenstops Londen-Heathrow Miami International Airport, FL
19h 13min, vanaf € 606
16 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
19h 19min, vanaf € 574
14 %

Hart van de Dominicaanse Republiek

 Santo Domingo, ook wel Santo Domingo de Guzmán, is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier Ozama. Santo Domingo werd op 4 augustus 1496 gesticht door Bartolomeo Columbus, de broer van Christoffel. In 1990 werd het koloniale gedeelte van de stad op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

...

Muzikale feesten

 De temperatuur in Santo Domingo is het hele jaar door rond de 25 en 28 graden Celcius. Let op: tussen juni en oktober kunnen er orkanen voorkomen. Twee keer per jaar viert men in de Dominicaanse Republiek Carnaval, in februari en augustus. In juli viert men het Merengue festival. De Malecon promenade in Santo Domingo wordt één grote muziekstraat. In oktober is er het Latin Music Festival.

...

Uitbundig nachtleven

 De Dominicaanse Republiek is relatief arm. Mensen zijn over het algemeen vriendelijk maar flash geen juwelen of dure camera's want het is mogelijk beroofd te worden. Kijk om je heen en gebruik je gezond verstand. De toeristische gebieden zijn relatief veilig maar pas op voor de zwerfhonden. Er is een uitbundig nachtleven in Santo Domingo met veel clubs. De sluitingstijden zijn het in het algemeen vroeger dan in Nederland. Het lokale eten kost tussen de 3 en 8 dollar. Let op: normale en high end restaurants kunnen erg duur zijn. Vraag vooraf eerst de prijs. Tenzij het anders staat beschreven worden de prijzen aangegeven zonder 18& belasting en 10% service kosten.

...

Vervoer in en rond Santo Domingo

 Een taxi naar het centrum kost tussen de 25 en 50 dollar. Er zijn gedeelte minibusjes die veel goedkoper zijn. Overleg met de chauffeur de prijs en bestemming, Spaans spreken is hierbij essentieel. Taxi's aanhouden op straat voor een enkel ritje is niet aan te raden. Het is beter dan een taxi voor een hele dag te huren. De bus is goedkoop maar erg onoverzichtelijk. De metro is eveneens erg goedkoop maar heeft beperkt bereik. Een hostel is te boeken vanaf 12 dollar en hotels vanaf 20 dollar.

...