Vluchten van Brussel naar Santo Domingo

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Brussel naar Santo Domingo

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Brussel (BRU) naar Santo Domingo (SDQ) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Santo Domingo starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Santo Domingo te vinden

Populairste Airline: Iberia
Iberia, Air Europa en Air Canada zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 94 % het meest geboekt.
Iberia
54 %
Air Europa
36 %
Air Canada
4 %
Populairste verbindung: via Madrid
Met 88 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Madrid favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 30min, vanaf € 610
88 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
35h 51min, vanaf € 1.231
8 %
2 tussenstops Istanbul New Airport Panama City-Tocumen International
40h 34min, vanaf € 1.316
4 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Santo Domingo

Hart van de Dominicaanse Republiek

 Santo Domingo, ook wel Santo Domingo de Guzmán, is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier Ozama. Santo Domingo werd op 4 augustus 1496 gesticht door Bartolomeo Columbus, de broer van Christoffel. In 1990 werd het koloniale gedeelte van de stad op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Muzikale feesten

 De temperatuur in Santo Domingo is het hele jaar door rond de 25 en 28 graden Celcius. Let op: tussen juni en oktober kunnen er orkanen voorkomen. Twee keer per jaar viert men in de Dominicaanse Republiek Carnaval, in februari en augustus. In juli viert men het Merengue festival. De Malecon promenade in Santo Domingo wordt één grote muziekstraat. In oktober is er het Latin Music Festival.

Uitbundig nachtleven

 De Dominicaanse Republiek is relatief arm. Mensen zijn over het algemeen vriendelijk maar flash geen juwelen of dure camera's want het is mogelijk beroofd te worden. Kijk om je heen en gebruik je gezond verstand. De toeristische gebieden zijn relatief veilig maar pas op voor de zwerfhonden. Er is een uitbundig nachtleven in Santo Domingo met veel clubs. De sluitingstijden zijn het in het algemeen vroeger dan in Nederland. Het lokale eten kost tussen de 3 en 8 dollar. Let op: normale en high end restaurants kunnen erg duur zijn. Vraag vooraf eerst de prijs. Tenzij het anders staat beschreven worden de prijzen aangegeven zonder 18& belasting en 10% service kosten.

Vervoer in en rond Santo Domingo

 Een taxi naar het centrum kost tussen de 25 en 50 dollar. Er zijn gedeelte minibusjes die veel goedkoper zijn. Overleg met de chauffeur de prijs en bestemming, Spaans spreken is hierbij essentieel. Taxi's aanhouden op straat voor een enkel ritje is niet aan te raden. Het is beter dan een taxi voor een hele dag te huren. De bus is goedkoop maar erg onoverzichtelijk. De metro is eveneens erg goedkoop maar heeft beperkt bereik. Een hostel is te boeken vanaf 12 dollar en hotels vanaf 20 dollar.

Informatie over de vlucht: Brussel - Santo Domingo

Goedkoopste heenvlucht van € 626,70
Retourvlucht van € 614,56
Vluchttijd min. 09:55 / max. 10:00
Vliegtijd terugvlucht min. 09:15
Afstand 7333 km
Vluchten per week 2
Vertrekluchthaven Luchthaven Brussel (BRU)
Land van vertrek Vluchten vanuit België
Aankomstluchthaven Luchthaven Santo Domingo, Dominican Republic (SDQ)
Land van bestemming Vluchten naar Dominicaanse Republiek
Alternatieve routes naar Dominicaanse Republiek