Populairste Airline: Delta
Op de vliegroute Brussel – Santo Domingo kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Delta.
Delta
19 %
Air Europa
16 %
TUI fly Belgium
2 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
4 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
28 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Madrid
Met 41 % van alle gemaakte boekingen is de route via Madrid het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
14h 00min, vanaf € 504
41 %
1 tussenstop New York - John F. Kennedy International Airport, NY
35h 55min, vanaf € 549
24 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
19h 44min, vanaf € 562
12 %
Retour al vanaf € 504,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 13-03-20 inclusief terugvlucht op 23-03-20 is op dit moment € 504,00.

€ 504
goedkoop
€ 439
duur
€ 1 169

Hart van de Dominicaanse Republiek

 Santo Domingo, ook wel Santo Domingo de Guzmán, is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier Ozama. Santo Domingo werd op 4 augustus 1496 gesticht door Bartolomeo Columbus, de broer van Christoffel. In 1990 werd het koloniale gedeelte van de stad op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

...

Muzikale feesten

 De temperatuur in Santo Domingo is het hele jaar door rond de 25 en 28 graden Celcius. Let op: tussen juni en oktober kunnen er orkanen voorkomen. Twee keer per jaar viert men in de Dominicaanse Republiek Carnaval, in februari en augustus. In juli viert men het Merengue festival. De Malecon promenade in Santo Domingo wordt één grote muziekstraat. In oktober is er het Latin Music Festival.

...

Uitbundig nachtleven

 De Dominicaanse Republiek is relatief arm. Mensen zijn over het algemeen vriendelijk maar flash geen juwelen of dure camera's want het is mogelijk beroofd te worden. Kijk om je heen en gebruik je gezond verstand. De toeristische gebieden zijn relatief veilig maar pas op voor de zwerfhonden. Er is een uitbundig nachtleven in Santo Domingo met veel clubs. De sluitingstijden zijn het in het algemeen vroeger dan in Nederland. Het lokale eten kost tussen de 3 en 8 dollar. Let op: normale en high end restaurants kunnen erg duur zijn. Vraag vooraf eerst de prijs. Tenzij het anders staat beschreven worden de prijzen aangegeven zonder 18& belasting en 10% service kosten.

...

Vervoer in en rond Santo Domingo

 Een taxi naar het centrum kost tussen de 25 en 50 dollar. Er zijn gedeelte minibusjes die veel goedkoper zijn. Overleg met de chauffeur de prijs en bestemming, Spaans spreken is hierbij essentieel. Taxi's aanhouden op straat voor een enkel ritje is niet aan te raden. Het is beter dan een taxi voor een hele dag te huren. De bus is goedkoop maar erg onoverzichtelijk. De metro is eveneens erg goedkoop maar heeft beperkt bereik. Een hostel is te boeken vanaf 12 dollar en hotels vanaf 20 dollar.

...