Populairste Airline: Vueling Airlines
De meeste passagiers op de route Brussel – Barcelona reizen het liefste met Vueling Airlines.
Vueling Airlines
13 %
Iberia
5 %
Brussels Airlines
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 4 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 28 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
119 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 38 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 33 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 05min, vanaf € 40
33 %
1 tussenstop Zürich
03h 55min, vanaf € 108
15 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
22h 00min, vanaf € 116
10 %

Toeristische stad aan de Costa del Maresme

Aan de noordoostelijke Middellandse Zeekust van Spanje ligt Barcelona. De stad telt een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder musea, historische kerken en kathedralen, en de oude stadswijk Ciutat Vell.

...

Bestemming voor elk seizoen

Dankzij het mediterrane klimaat wordt Barcelona getypeerd door lange hete zomers en korte milde winters. Een vakantie of citytrip naar de stad kan daarom in elk jaargetijde worden ondernomen. In de loop van het jaar vinden in Barcelona diverse belangrijke festiviteiten plaats. Op 6 januari is de Dia de los Reyes. Deze belangrijke feestdag staat in het teken van de drie wijzen die in de bijbel bij de geboorte van Christus vermeld worden. In februari is Barcelona het decor van het carnaval. Een leuk zomerfestival is het Fiesta Major de Gràcia, dat in augustus in de wijk Gràcia wordt gehouden. De onafhankelijkheid van Catalonië viert men uitgebreid op 11 september tijdens La Diada de Catalunya. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Met zowel Spaans als Catalaans kent de stad twee officiële talen.

...

Voordelig traditioneel Spaans eten

De kosten voor levensonderhoud en de drankprijzen in de horeca zijn vergeleken met Nederland van een soortgelijk niveau. De prijs voor een biertje in een café of op een terras ligt rond de vier euro. Lunchen of dineren in een restaurant is echter beduidend goedkoper. Kenmerkende gerechten die bij een bezoek aan Barcelona zeker moeten worden geprobeerd zijn crema catalana (regionale crème brûlée) en pan tomaca con jamón serrano (brood en ham).

...

Vervoerskaart met cultuurkorting

Wie naar Barcelona vliegt arriveert op het de luchthaven El Prat op zo’n twaalf kilometer van de stad. Vanaf het vliegveld zijn er busdiensten op Barcelona, met het centraal gelegen Plaça de Catalunya als eindhalte. Een buskaartje kost circa zes euro. Voor ongeveer 25 euro kan een taxi worden genomen. Behalve bussen en taxi’s rijdt er ook een trein tussen de luchthaven en het stadscentrum. In de stad kan de Barcelona-kaart worden aangeschaft. Hiermee is gratis te reizen met elk openbaar vervoer, terwijl de kaart ook recht geeft op korting op de toegangsprijs van diverse musea en attracties.

...