Vluchten van Brussel naar Barcelona

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Brussel naar Barcelona

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Brussel (BRU) naar Barcelona (BCN) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Barcelona starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Barcelona te vinden

Populairste Airline: Brussels Airlines
De route Brussel – Barcelona word het meeste geboekt bij Brussels Airlines.
Brussels Airlines
28 %
Vueling Airlines
20 %
Swiss
14 %
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Op Brussel naar Barcelona zijn directe vluchten met 47 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 10min, vanaf € 39
47 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
14h 00min, vanaf € 125
18 %
1 tussenstop Zürich
04h 05min, vanaf € 119
16 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Barcelona

Toeristische stad aan de Costa del Maresme

Aan de noordoostelijke Middellandse Zeekust van Spanje ligt Barcelona. De stad telt een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder musea, historische kerken en kathedralen, en de oude stadswijk Ciutat Vell.

Bestemming voor elk seizoen

Dankzij het mediterrane klimaat wordt Barcelona getypeerd door lange hete zomers en korte milde winters. Een vakantie of citytrip naar de stad kan daarom in elk jaargetijde worden ondernomen. In de loop van het jaar vinden in Barcelona diverse belangrijke festiviteiten plaats. Op 6 januari is de Dia de los Reyes. Deze belangrijke feestdag staat in het teken van de drie wijzen die in de bijbel bij de geboorte van Christus vermeld worden. In februari is Barcelona het decor van het carnaval. Een leuk zomerfestival is het Fiesta Major de Gràcia, dat in augustus in de wijk Gràcia wordt gehouden. De onafhankelijkheid van Catalonië viert men uitgebreid op 11 september tijdens La Diada de Catalunya. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Met zowel Spaans als Catalaans kent de stad twee officiële talen.

Voordelig traditioneel Spaans eten

De kosten voor levensonderhoud en de drankprijzen in de horeca zijn vergeleken met Nederland van een soortgelijk niveau. De prijs voor een biertje in een café of op een terras ligt rond de vier euro. Lunchen of dineren in een restaurant is echter beduidend goedkoper. Kenmerkende gerechten die bij een bezoek aan Barcelona zeker moeten worden geprobeerd zijn crema catalana (regionale crème brûlée) en pan tomaca con jamón serrano (brood en ham).

Vervoerskaart met cultuurkorting

Wie naar Barcelona vliegt arriveert op het de luchthaven El Prat op zo’n twaalf kilometer van de stad. Vanaf het vliegveld zijn er busdiensten op Barcelona, met het centraal gelegen Plaça de Catalunya als eindhalte. Een buskaartje kost circa zes euro. Voor ongeveer 25 euro kan een taxi worden genomen. Behalve bussen en taxi’s rijdt er ook een trein tussen de luchthaven en het stadscentrum. In de stad kan de Barcelona-kaart worden aangeschaft. Hiermee is gratis te reizen met elk openbaar vervoer, terwijl de kaart ook recht geeft op korting op de toegangsprijs van diverse musea en attracties.

Informatie over de vlucht: Brussel - Barcelona

Retourvlucht van € 69,33
Vluchttijd min. 01:55 / max. 02:00
Vliegtijd terugvlucht min. 02:05/ max. 02:15
Afstand 1085 km
Vluchten per week 38
Vertrekluchthaven Luchthaven Brussel (BRU)
Land van vertrek Vluchten vanuit België
Aankomstluchthaven Luchthaven Barcelona (BCN)
Land van bestemming Vluchten naar Spanje
Alternatieve vluchten naar Barcelona