idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Quito reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Quito?

De luchtvaartmaatschappij KLM vliegt rechtstreeks in iets meer dan elf uur van Amsterdam naar Quito. Andere luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Quito met één of meerdere tussenstops in bijvoorbeeld Madrid, Frankfurt, Londen, Miami, Houston en Panama City. Zo vliegen onder andere de luchtvaartmaatschappijen Air France, Air Canada, British Airways, Iberia, Copa Airlines en Delta Air Lines van Amsterdam naar Quito met één of twee tussenstops.

Wat is de beste tijd om naar Quito te reizen?

Quito is dankzij zijn milde klimaat het hele jaar door een fijne vakantiebestemming. Zo ligt de temperatuur altijd rond de 20 graden en is het vaak zonnig. Door de ligging van Quito koelt het ’s avonds wel flink af in de stad. Vergeet dus niet om ook wat warme kleren mee te nemen in de koffer! Tot slot kan het van oktober tot en met mei regenen in de stad, maar doordat de zon ook vaak genoeg doorbreekt, blijft Quito een aangename plek om vakantie te vieren.

Wat mag men in Quito niet missen?

Volgens veel mensen is Quito de mooiste stad van Zuid-Amerika. De stad, die de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld is, wordt omringd door het Andesgebergte. Dit geeft de stad een haast sprookjesachtige uitstraling. Daarnaast is er in Quito zelf genoeg te beleven. Ontdek bijvoorbeeld het gezellige historische centrum, bezoek de spectaculaire kerk Basilica del Voto Nacional of bekijk de stad vanaf de top van de Cruz Loma. Tot slot mag ook een bezoekje aan de lokale marktjes, waar je ponchos en andere traditionele producten vindt, zeker niet overgeslagen worden tijdens een bezoekje aan Quito.