idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tenerife Zuid reistips

Het populairste vakantie-eiland van Europa

Tenerife is een eiland dat hoort bij de Canarische eilanden dat gelegen is ten westen van Marokko. Op Tenerife zijn diverse vulkanen aanwezig, met Pico del Teide als grootste. Al met al heeft Tenerife de toerist veel te bieden, waardoor het één van de populairste eilanden van Europa is.

Wat is de beste reistijd?

Een mediterraans klimaat, dat heeft Tenerife. Hierdoor zijn de temperaturen het gehele jaar hoog, met in de zomermaanden temperaturen die richting de 30 tot 35 graden gaan. Kijkend naar het klimaat is Tenerife het hele jaar door dus een prima bestemming. Hierbij moet wel gezegd worden dat Noord-Tenerife koeler en natter is dan het zuiden. Wilt u graag in alle rust bijkomen van alle drukte? Van januari tot en met april is er het hoogseizoen, waardoor het eiland druk bezocht wordt. In de maand september is er goed weer en zijn de accommodaties goedkoper geprijsd. In principe is dat dus de beste reismaand.

Wat te weten voor de reis begint?

Houdt u van mooie stranden? Ga dan zeker even naar de populairste stranden van Tenerife, waaronder Los Cristianos en Playa de las Americas. Wanneer u graag wilt genieten van een rustig strand kunt het beste naar de westkust rijden, daar is het vaak rustiger. Bent u een surfliefhebber of wandelaar? In het noorden kunt u daar volop van genieten.

's Avonds kunt u genieten van het heerlijke eten op Tenerife. De prijzen van restaurants liggen gemiddeld genomen iets lager dan in Nederland.

Wat te weten tijdens het verblijf?

Vanaf de luchthaven van Tenerife kunt u kiezen voor een bus of taxi. De bus brengt u in ongeveer 15 minuten naar Los Cristianos en Costa Adeje, evenals de taxi. Voor een buskaartje betaalt u plus minus 3 euro, tegenover de taxirit die u gemiddeld 15 tot 20 euro kost. Busmaatschappij 'Titsa' verzorgd het lokale vervoer in Tenerife, waarbij een enkeltje ongeveer 1 euro 50 kost. Ten slotte kost een overnachting in een hostel of pension gemiddeld 20 euro, en een hotelovernachting vanaf 35 euro.