Populairste Airline: Ryanair
Op de vliegroute Brussel – Tenerife Zuid kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Ryanair.
Ryanair
16 %
Brussels Airlines
7 %
TUI fly Belgium
7 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
95 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Madrid
De favoriete verbinding gaat via Madrid en word door 19 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
16h 50min, vanaf € 98
19 %
directe vlucht
05h 05min, vanaf € 128
15 %
1 tussenstop Zürich
14h 45min, vanaf € 146
14 %
Retour al vanaf € 90,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 25-03-19 en de terugvlucht op 01-04-19.

€ 90
goedkoop
€ 90
duur
€ 311

Vulkanische oorsprong

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en ligt zo'n 200 km van de kust van Marokko. Tenerife heeft net als de andere eilanden een vulkanische oorsprong.

...

Het hele jaar mooi weer

Dankzij de gunstige ligging is Tenerife het hele jaar door een goede bestemming. Noord-Tenerife is koeler en natter dan het zuiden. Het hoogseizoen is rond januari tot en met april. De beste maand voor een bezoek is september. Het is dan nog steeds mooi weer maar de accommodaties zijn lager geprijsd. Naar goed Spaans gebruik kent Tenerife veel feestdagen en festivals. In Februari en maart is er carnaval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz. Op 30 mei vieren alle Canarische eilanden de Dias de las islas Canarias. Er zijn dan tal van lokale evenementen met muziek, dans en festivals. 12 oktober viert men Día de la Hispanidad. Tijdens deze Spaanse Nationale feestdag zijn er allerlei evenementen en parades.

...

Zon, zee en strand

Tenerife is een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. De belangrijkste badplaatsen en stranden van Tenerife liggen in het zuiden van het eiland. Los Cristianos en Playa de las Americas zijn zeer populair. De westkust van het eiland is rustiger. In het noorden kan men goed surfen en wandelen. De prijzen voor eten en restaurants liggen iets lager dan in Nederland.

...

Vervoer op Tenerife

Vanaf Tenerife zuid Airport gaan bussen 343, 350 of 111 in ongeveer 15 minuten voor zo'n 3 euro naar Los Cristianos en Costa Adeje. Een taxi kost ongeveer tussen de 15 en 20 euro en duurt zo'n 15 minuten. De bus naar Santa Cruz kost onegveer 9 euro en duurt minstens een uur. Met de taxi ben je ongeveer 45 minuten ongeveer voor een prijs rond de 50 euro. Het lokale vervoer wordt verzorgd door busmaatschappij Titsa. Een enkel ticket kost ongeveer € 1,50. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland.

...