Populairste Airline: Ryanair
Op de route Brussel – Tenerife Zuid worden de meeste vluchten verzorgt door Ryanair.
Ryanair
25 %
TUI fly Belgium
12 %
Brussels Airlines
8 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 weken voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 43 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
44 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 27 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Madrid
De favoriete verbinding gaat via Madrid en word door 24 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
08h 30min, vanaf € 154
24 %
directe vlucht
06h 30min, vanaf € 134
21 %
1 tussenstop Zürich
19h 30min, vanaf € 160
14 %
Retour al vanaf € 100,00
Wie bijvoorbeeld op 18-02-19 heen en op 23-02-19 terugvliegt, reist voor € 100,00 bijzonder gunstig.

€ 100
goedkoop
€ 100
duur
€ 298

Vulkanische oorsprong

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en ligt zo'n 200 km van de kust van Marokko. Tenerife heeft net als de andere eilanden een vulkanische oorsprong.

...

Het hele jaar mooi weer

Dankzij de gunstige ligging is Tenerife het hele jaar door een goede bestemming. Noord-Tenerife is koeler en natter dan het zuiden. Het hoogseizoen is rond januari tot en met april. De beste maand voor een bezoek is september. Het is dan nog steeds mooi weer maar de accommodaties zijn lager geprijsd. Naar goed Spaans gebruik kent Tenerife veel feestdagen en festivals. In Februari en maart is er carnaval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz. Op 30 mei vieren alle Canarische eilanden de Dias de las islas Canarias. Er zijn dan tal van lokale evenementen met muziek, dans en festivals. 12 oktober viert men Día de la Hispanidad. Tijdens deze Spaanse Nationale feestdag zijn er allerlei evenementen en parades.

...

Zon, zee en strand

Tenerife is een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. De belangrijkste badplaatsen en stranden van Tenerife liggen in het zuiden van het eiland. Los Cristianos en Playa de las Americas zijn zeer populair. De westkust van het eiland is rustiger. In het noorden kan men goed surfen en wandelen. De prijzen voor eten en restaurants liggen iets lager dan in Nederland.

...

Vervoer op Tenerife

Vanaf Tenerife zuid Airport gaan bussen 343, 350 of 111 in ongeveer 15 minuten voor zo'n 3 euro naar Los Cristianos en Costa Adeje. Een taxi kost ongeveer tussen de 15 en 20 euro en duurt zo'n 15 minuten. De bus naar Santa Cruz kost onegveer 9 euro en duurt minstens een uur. Met de taxi ben je ongeveer 45 minuten ongeveer voor een prijs rond de 50 euro. Het lokale vervoer wordt verzorgd door busmaatschappij Titsa. Een enkel ticket kost ongeveer € 1,50. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland.

...