Populairste Airline: TAP Portugal
Op de route Brussel – Tenerife Zuid word bij voorkeur met TAP Portugal gevlogen.
TAP Portugal
20 %
TUI fly Belgium
9 %
Brussels Airlines
4 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 2 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 54 % kan men besparen.
67 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 13 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Lissabon
Met 22 % van alle gemaakte boekingen is de route via Lissabon het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Lissabon
06h 55min, vanaf € 186
22 %
1 tussenstop Zürich
15h 15min, vanaf € 145
18 %
directe vlucht
04h 30min, vanaf € 152
15 %
Retour al vanaf € 123,00
Een retourvlucht voor slechts € 123,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 11-12-19 en een terugvlucht op 18-12-19.

€ 123
goedkoop
€ 123
duur
€ 333

Vulkanische oorsprong

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en ligt zo'n 200 km van de kust van Marokko. Tenerife heeft net als de andere eilanden een vulkanische oorsprong.

...

Het hele jaar mooi weer

Dankzij de gunstige ligging is Tenerife het hele jaar door een goede bestemming. Noord-Tenerife is koeler en natter dan het zuiden. Het hoogseizoen is rond januari tot en met april. De beste maand voor een bezoek is september. Het is dan nog steeds mooi weer maar de accommodaties zijn lager geprijsd. Naar goed Spaans gebruik kent Tenerife veel feestdagen en festivals. In Februari en maart is er carnaval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz. Op 30 mei vieren alle Canarische eilanden de Dias de las islas Canarias. Er zijn dan tal van lokale evenementen met muziek, dans en festivals. 12 oktober viert men Día de la Hispanidad. Tijdens deze Spaanse Nationale feestdag zijn er allerlei evenementen en parades.

...

Zon, zee en strand

Tenerife is een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. De belangrijkste badplaatsen en stranden van Tenerife liggen in het zuiden van het eiland. Los Cristianos en Playa de las Americas zijn zeer populair. De westkust van het eiland is rustiger. In het noorden kan men goed surfen en wandelen. De prijzen voor eten en restaurants liggen iets lager dan in Nederland.

...

Vervoer op Tenerife

Vanaf Tenerife zuid Airport gaan bussen 343, 350 of 111 in ongeveer 15 minuten voor zo'n 3 euro naar Los Cristianos en Costa Adeje. Een taxi kost ongeveer tussen de 15 en 20 euro en duurt zo'n 15 minuten. De bus naar Santa Cruz kost onegveer 9 euro en duurt minstens een uur. Met de taxi ben je ongeveer 45 minuten ongeveer voor een prijs rond de 50 euro. Het lokale vervoer wordt verzorgd door busmaatschappij Titsa. Een enkel ticket kost ongeveer € 1,50. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland.

...