Populairste Airline: TAP Portugal
TAP Portugal is met 21 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
TAP Portugal
21 %
TUI fly Belgium
8 %
Brussels Airlines
6 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 46 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
124 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Lissabon
De met 23 % meest geliefde route vanaf Brussel naar Tenerife Zuid gaat via Lissabon.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Lissabon
07h 00min, vanaf € 170
23 %
1 tussenstop Zürich
14h 40min, vanaf € 198
20 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
06h 50min, vanaf € 166
16 %
Retour al vanaf € 124,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 08-10-19 en terugvlucht; 22-10-19.

€ 124
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Vulkanische oorsprong

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en ligt zo'n 200 km van de kust van Marokko. Tenerife heeft net als de andere eilanden een vulkanische oorsprong.

...

Het hele jaar mooi weer

Dankzij de gunstige ligging is Tenerife het hele jaar door een goede bestemming. Noord-Tenerife is koeler en natter dan het zuiden. Het hoogseizoen is rond januari tot en met april. De beste maand voor een bezoek is september. Het is dan nog steeds mooi weer maar de accommodaties zijn lager geprijsd. Naar goed Spaans gebruik kent Tenerife veel feestdagen en festivals. In Februari en maart is er carnaval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz. Op 30 mei vieren alle Canarische eilanden de Dias de las islas Canarias. Er zijn dan tal van lokale evenementen met muziek, dans en festivals. 12 oktober viert men Día de la Hispanidad. Tijdens deze Spaanse Nationale feestdag zijn er allerlei evenementen en parades.

...

Zon, zee en strand

Tenerife is een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. De belangrijkste badplaatsen en stranden van Tenerife liggen in het zuiden van het eiland. Los Cristianos en Playa de las Americas zijn zeer populair. De westkust van het eiland is rustiger. In het noorden kan men goed surfen en wandelen. De prijzen voor eten en restaurants liggen iets lager dan in Nederland.

...

Vervoer op Tenerife

Vanaf Tenerife zuid Airport gaan bussen 343, 350 of 111 in ongeveer 15 minuten voor zo'n 3 euro naar Los Cristianos en Costa Adeje. Een taxi kost ongeveer tussen de 15 en 20 euro en duurt zo'n 15 minuten. De bus naar Santa Cruz kost onegveer 9 euro en duurt minstens een uur. Met de taxi ben je ongeveer 45 minuten ongeveer voor een prijs rond de 50 euro. Het lokale vervoer wordt verzorgd door busmaatschappij Titsa. Een enkel ticket kost ongeveer € 1,50. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland.

...