idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Maastricht-Aachen naar Tenerife Zuid te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Op de route Maastricht-Aachen – Tenerife Zuid worden de meeste vluchten verzorgt door Ryanair.
Ryanair
85 %
Corendon Dutch Airlines
15 %
Tip: 14 dagen voor vertrek boeken
14 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
14 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Malta en Milaan-Bergamo
Met 42 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Malta en Milaan-Bergamo favoriet.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Malta Milaan-Bergamo - Orio Al Serio
36h 55min, vanaf € 270
42 %
2 tussenstops Alicante Madrid-Barajas
36h 15min, vanaf € 227
33 %
2 tussenstops Malta Bologna
30h 10min, vanaf € 234
17 %

Nuttige informatie over de vlucht van Maastricht-Aachen naar Tenerife Zuid

Warm en zonnig Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Spaanse eilandengroep Canarische Eilanden. Tenerife betekent ‘de witte berg’ en daarmee wordt de vulkaan Pico del Teide op het eiland bedoeld. El Teide verdeelt het eiland in twee delen, waarvan het zuidelijke deel met de zonnige badplaatsen het meest interessant voor het toerisme is. In het noordoosten ligt de aantrekkelijke hoofdstad Santa Cruz. Het aangename klimaat maakt van het eiland een populaire vakantiebestemming. In januari en februari is de gemiddelde temperatuur er gemiddeld 21 graden Celsius.

Temperatuursverschillen

Tenerife ligt voor de Afrikaanse kust en profiteert van een aangenaam subtropisch klimaat. Het noorden van Tenerife is natter en daarom ook wat groener. De hoger gelegen plaatsen kennen veel bewolking. Het is daar ook vaak koeler. De maanden januari tot en met april wordt het eiland het drukst bezocht. September is een prima maand Tenerife te bezoeken vanwege het goede weer en de lager geprijsde accommodaties. Carnaval wordt uitbundig gevierd in februari/maart. 30 mei is Dias de las islas Canarias, een feestdag voor alle Canarische eilanden. De herdenking van de ontdekking van Amerika (Dia de la Hispanidad) wordt er groots gevierd op 12 oktober.

Badplaatsen

De grootste badplaatsen van Tenerife zijn Playa de las Américas en de er bijna tegenaan liggende Costa Adeja. Er zijn hier meerdere zandstranden en vele winkels, restaurants en bars. Ten oosten van Playa de las Américas ligt de iets rustigere badplaats Los Christianos met twee grote zandstranden. In het westen en zuidwesten liggen wat nieuw aangebouwde, meer op toeristen gerichte badplaatsen. De hoofdstad Santa Cruz ligt in het noorden. Het is de belangrijkste havenstad van Tenerife. La Laguna is de voormalige hoofdstad, maar wordt nog steeds gezien als de meest culturele en religieuze plaats van het eiland. Puerto de la Cruz is de grootste badplaats en toeristische trekpleister in het noorden.

Met de bus of taxi

Vanaf het vliegveld Reina Sofia rijden bussen in ongeveer een kwartier naar de badplaatsen. Lokaal rijden bussen van busmaatschappij Titsa waarvoor je ongeveer 1,50 euro voor een ticket betaalt. Taxi’s zijn er goedkoper in vergelijking met taxitarieven in Nederland.

Informatie over de vlucht Maastricht-Aachen - Tenerife Zuid
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Maastricht-Aachen - Tenerife Zuid
  • Afstand: 3162 km
Topvliegroutes