Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar La Gomera?

Vanaf het Europese vasteland is er geen vaste vliegverbinding met La Gomera. Dit heeft te maken met de korte landingsbaan op het vliegveld. La Gomera is daarom een luchthaven met alleen maar nationale vluchten. Vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven wordt er daarom gevlogen naar Tenerife waar vervolgens de overstap kan worden gemaakt. In Nederland bieden KLM, TUI fly, Transavia, Vueling en Thomas Cook Airlines vluchten aan naar Tenerife. De reis duurt ongeveer acht uur.

...

Wat is de beste tijd om naar La Gomera te reizen?

Mei, juni en september zijn perfecte maanden voor een vakantie op La Gomera. Het is er dan gemiddeld tussen de 24 en 26 graden Celsius. De maand augustus kunnen toeristen beter vermijden, aangezien Spanjaarden dan zelf ook vakantie hebben en het vaak erg druk is aan de kust. Aangezien La Gomera een eiland is, moeten reizigers rekening houden met een soms frisse zeewind. Zeker in de winter en het voorjaar kan het daardoor koud aanvoelen.

...

Wat mag men in La Gomera niet missen?

Toeristen komen graag naar La Gomera vanwege de zon en de natuur. Veel bezienswaardigheden staan dan ook in het teken van de natuur. Parque Nacional de Garajonay is een aanrader en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Niet voor niets staat La Gomera bekend als hét wandeleiland van de Canarische Eilanden. Alto de Garajoney biedt met zijn 1.487 meter hoogte een fantastisch uitzicht over de omgeving.

...